9a0bb - jn74ut u IARU R1 VHF contestu 2023.

Started by 9a4m, 23. August. 2023, 21:14:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a4m

Obavještava se svekolika radioamaterska javnost o namjeri ekspedicije na Ličku Plješivicu, vrh Gola, 1646m ASL JN74UT za predstojeći IARU Region 1 VHF contest 2023.

Poveća grupa zaljubljenika u VHF contesting, pokretana željom za ostvarenje vrhunskog rezultata s naših prostora u ovom najprestižnijem EU 144MHz natjecanju u kategoriji Multi Op., udružila je znanje, tehniku, opremu i zadala si izazovne i motivirajuće ciljeve.

Tim je u sastavu: 9A2AE Zvonko, 9A1UN Davor, 9A4QV Adam, 9A5M Marin, 9A2HM Krešo, 9A5R Željko, 9A3DF Željko, 9A3JH Andrea, 9A4WY Kiko, 9A6KX Mirko, 9A4VV Vedran, S57Q Tone, G0KSC Justin (posebni gost) i 9A4M Mate, a sudjelovat ćemo pod pozivnom oznakom 9A0BB

Pripreme za ovu vrlo zahtjevnu ekspediciju u samoj su završnici. Polazak na lokaciju planiran je za srijedu 30.8.2023., a "on air" bi trebali biti u petak prije natjecanja.

Pozivamo sve da u subotu ili nedjelju 2./3. 9. 2023. od 14.00 do 14.00 UTC upale svoje uređaje i da nas potraže i jave nam se na 2m bandu i postanu dio naše priče.  :)
Hvala vam.

Više o ovom pothvatu možete pročitati na https://9a0bb.web.hamradio.hr/

73
Mate 9A4M
9a4m - jn85ei

9a6c

Vrijeme po običaju za sad izgleda neće ići na ruku ekipi, ali nadajmo se boljemu!
Odlična web stranica, ako ništa drugo radi nje ste zaslužili ste 100 9A oznaka u logu! Budimo skromni, kad je SN7L lani  sastavio mislim 150xSP, možemo i mi 100x9A pa taman ih pola poslalo log za kontrolu, kao Poljaci lani ;)

Što se mene tiče, o mom doprinosu u IARU contestu najbolje da šutim... Nisam se baš iskazao u zadnje vrijeme :o

GL!

GG

9a4qv

A dobro, upali barem FM vokac pa nam se javi.
Imati ćemo posebnu stanicu samo za sve koji nemaju SSB/CW uređaj te nam se mogu javiti i sa ručnom ili mobilnom stanicom na FM području.

Dakle svim FM DXerima ovo je prilika da daleku vezu.
Naravno, potrebno je poslati log organizatoru ili najednostavnije na naš UKV robot.
Ako se odradi i jedna veza, log je poželjan jer se u protivnom može ta veza klasificirati kao unique.

Za sve koji su lijeni instalirati log na računala postoji gotovo i jednostavno on line rješenje.
Radi u web browseru, provjereno i na android telefonu.
EDI on line log:

http://ok2kjt.net/edi/

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

A di si mene naša za fm vokac...jedino to neman😳 Ali kad zbrojim i oduzmem imam bar četiri uređaja koji mogu izać na 2m, jedan mora upalit🥰.

Za antene se ne mogu zbrojit, nisam pametan koliko ih ima...

Jedna će valjda upalit🤗

Ekipa je opaka, oprema...boli glava...bit će nešto...

Pozz

9A3AG

Nemoj tako Gogo,
daleko je idući vikend. Ja se nadam de će momci imati bolje vrijeme nego smo imali prije nešto godina na istoj lokaciji (mislim da si ti bio sa Vlatkom i Bracom na Velebitu u isto vrijeme). Ovaj puta setup je znatno jači i ja se nadam da će se približiti magičnoj brojci odrađenih kilometara (nesmijem je reć da ih ne ureknem). U svakom slučaju, antene optimizirane kako treba, snaga taman, operatoori odlični, samo im treba dobro vrijeme i sve bude sjelo na svoje.
Sretno momcima, a mi ćemo podjelit pokoji kilometar (bilo bi vrijeme da i ti 6C to uradiš  8) )

73 i GL, Saša, 9A3AG

9a6c

Tako znači...znam da sam se srozao na niske grane, ali ipak...

Sjećam se te 2002 godine i lošeg vremena, srećom bez kiše, ali vi ste ipak uzeli prvo mjesto, daruvarci drugo i mi treće. Cijelu noć sam lupao cw i imao osjećaj da udaram glavom u zid... Izgubili smo zamah, mea culpa, ali ne znam što sam mogao...

Glavno da ekipa ne pokisne, za drugo je lako.

Želim im sreću i puno veza na a ja ću nastojat probudit iz mrtvih koga stignem da se javi.

Pozzzz

9A3AG

Quote from: 9a6c on 25. August. 2023, 18:27:41
Tako znači...znam da sam se srozao na niske grane, ali ipak...

Pozzzz

Pozdrav Gogo,
a moram te malo ubost  :D
Baš kako si napisao, samo da momci ne pokisnu pa bude nekako.

73 i da se čujemo idući vikend

9a6c

Ma neka si me, zaslužio sam.

I ja polako oštrim oružje i pomalo zbrajam čega sve ima...a najde se ...

Po svemu ostajem kod kuće, ali vezi se nadam, mora to ići.
Vidim da prodajete onog oldtajmera, ali valjda ima još koji na stanju😉

CU IARU!

9a4m

Neka naših. Svaka veza se računa  :)
Lijepo da ste na vrijeme počeli s pripremama.

WX prognoza za sada tako-tako. Moglo bi i bolje... ali i lošije pa prema tome nema predaje.  ;)

73
Mate 9A4M

https://9a0bb.web.hamradio.hr/

9a4m - jn85ei

9a4m

9A0BB - 1. dan

Svatko iz svog smjera, ekipa pristigla na lokaciju oko 14.00. Većina opreme odnesena na na vrh planine.
Unatoč lošem vremenu, do noći postavljeno 5 od 6 stupova i sve pripremljeno za podizanje antena.  ;)

Sutra nastavljamo. Ako bude sve po planu do noći bi trebale biti sve antene u zraku.

Hvala svima na potpori.

Nekoliko fotografija najbolje opisuje atmosferu na lokaciji.

73
Mate 9A4M

9a4m - jn85ei

9a4m

9A0BB - 2. dan

Radovi napreduju prema planu. Danas postavljene sve antene, ukupno 223 elementa :-)
Prije podne loše vrijeme. U oblaku, kiša ali na sreću bez jakog vjetra.
Ekipa umorna ali motivirana. Nadamo se dobrom odzivu stanica iz regije.

Sutra poslije podne bi trebali biti u eteru.

Kako je izgledao današnji dan najbolje se vidi u kratkom videu.

https://youtu.be/TDdTeUZJLS0

Pozdrav svima,

Mate 9A4M
9a4m - jn85ei

9a7dx

Bravo za ekipu !

Super izgledaju antene i lokacija a valjda će i vrijeme na bolje.

Mi krećemo ujutro, nadam se da se čujemo navečer  ;)

73

9A3WP

Ovo s antenskim sistemima odlično izgleda!

Koliko vidim po prognostičkim kartama vrijeme
bi čak sve do nedjelje kasno navečer trebalo
biti stabilno i to bez padalina. Osim moguće
lokalnih poremećaja i vjetrova koji su za
očekivati na takvoj poziciji.

Vjerujem i nadam se da će sve od tehnike
raditi kako treba, a u operatore ni ne sumnjam.
Nadam se da ste tehnički opremljeni i protiv
mogućeg QRM, a nadam se da neće biti namjernog
ometanja.

Puno uspjeha želim!
73, GL de 9A3WP

P.S.
Moje pozivne oznake nažalost ni ovom prilikom
neće biti u logovima. Potražiti/poslušati ću
vas na lokalnim WebSDR ...

OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A5R

9A0BB - 3 dan

Odlični vremenski uvjeti od jutra olakšali su završetak radova. Svi antenski sustavi su izmjereni i isprobani, Shack složen u kombiju i sve radi jako dobro. Vremenska prognoza za vikend je jako dobra, kao i tropo index zbog čega se nadamo dobrom rezultatu 😃

Pozivam sve koji imaju radijsku postaju da nam se jave u natjecanju. Za one koji nemaju CW/SSB postaju, javite nam se na FM-u na 145.475 MHz. 

GL u natjecanju!

https://youtu.be/EGuh1a1cxME?feature=shared

73 

9A5R, Zeljko

There is only one success - To be able to spend your life in your own way... (Christoper Morley)

9A1AAY

Sustav izgleda fenomenalno .

Operatori vrhunski a vrijeme bi izgleda moglo biti dobro.
Želimo puno uspjeha i vrhunski rezultat.

9A1AAY će raditi sa Psunja JN85PJ.
Ekipa - vrlo mlada, pa molimo sve za malo strpljenja i ljubaznosti pogotovo prema našoj YL Elli 9A5AFQ.

73
Željko 9A3GV