Main Menu

ES sezona 2009

Started by 9a5cy, 03. May. 2009, 10:56:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a2ga

Znam da 10m band baš ne spada ovdje ali evo danas popodne opet lijepo otvaranje na 10m (G, CT, EA, nakon dugo vremena odrađen i EA9).
Danas je refleksija bolje išla na jugozapad. Ako ovako nastavi moglo bi uskoro i preko bare (barem se nadam)  :)
Vidim da su danas neke stanice iz EU odradile i ZP, PU (F2).

Na 6m sam jedva odradio dva EA.
Sa samo 7W i Windom ne ide bolje, a mislim da smo i bili na rubu prozora.

Ajde gdje ste drugi, jeste li što lijepoga odradili?

Sutra je novi dan, ...

Carpe diem, memento mori.

73 de Boris 9A2GA
Member of HRS, RK 9A1ADE, RK 9A1WFF, ARRL, AMSAT NA, AMSAT UK

9a4ww

Cijelo popodne slušao sam Karibe na 6m...

KP4EIT, WP3UX, NP4A i PJ4NX

Čestitam onima koji su i radili. Bila je neopisiva gužva...Nisam uspio dozvati...

Alen, 9A4WW

Alen, 9A4WW

9a5st

Evo rađen NP4A,čuo se i KP4EIT te jedan KP2 i CU2!
Uglavnom isto!
73 de 9A5ST
Zeky

9A6R

Na 4M rađene postaje CT1HZE,EA1BLA,CT1EAT i prva 9A-CT3 veza 9A6R-CT3HF Madeira isl.Jučer rađen EA1YV.
Na 6M rađene postaje NP4A,WP3UX,9Y4D,KP2HC i K9CS/KP2.
Slušane postaje PJ4NX,KP4EIT,KP4SQ.Ogromni PILE-UP-ovi tako da se teško probiti.
2M nisam monitorirao,možda je i bilo nekoga.

73,9A6R

ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a5cw

E, kad mene nema onda kope i špade na bandu, PJ4, KP2, 9Y... danas kad ja upalin stanicu onda niš...

73

9a5cy

očito te isto Murphy voli ka i mene...jesi li i ti ono kao 9A5C?  jel da ?

budeš vidio kad mene danas ne bu bilo za RIGom kako će prasnuti ES, čak i na 2m.  Smrdi da boli....

Eto, upravo odlazim, a vi uživajte....  :D

5CY

9a7pjt

Quote from: 9a5cy on 03. June. 2009, 15:31:10

budeš vidio kad mene danas ne bu bilo za RIGom kako će prasnuti ES, čak i na 2m

A odnesi RIG sa sobom  :D   !

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9a5cy

QuoteA odnesi RIG sa sobom     ......

To i radim, ali samo za IOCA-ma   ::)

ali sad još i antene za UKV da vučem sa sobom..... malo ''too much''

E, al ga nije bilo...... sad se lakše diše......čak ni na 6m, vidim, ništa posebnog nije bilo popodne.

pozdrav

Dean

9A4EW

Quote from: 9a5cy on 03. June. 2009, 19:45:30
QuoteA odnesi RIG sa sobom     ......

To i radim, ali samo za IOCA-ma   ::)

ali sad još i antene za UKV da vučem sa sobom..... malo ''too much''

E, al ga nije bilo...... sad se lakše diše......čak ni na 6m, vidim, ništa posebnog nije bilo popodne.

pozdrav

Dean

Dean, još si mlad i nemoj se previše sekirati zbog propuštenih otvaranja ;) Citiram Pištu, YU7EW koji mi je sada već davne 1989-te moje bolne rane za propuštenim otvaranjima vidao ovom rečenicom: "Zapamti: svako polje možeš uraditi samo jednom!". Tada nisam shvaćao poantu, ali što sam stariji svaka njegova riječ mi postaje sve razumljivija...

Btw, W5UN je u jednom članku QST-a kalkulirao da će tek sa 105 godina odraditi 100 DXCC na 2m a ipak je to ostvario puuuuno ranije  ;)

P.S. Ima dana više nego kobasica  ;D

73 de 9A4EW, Hrvoje
73 de 9A4EW, Hrvoje

9A2WA

Eeeeeeee Mučačosi  :D
Sinoć malo aktivnosti na 6m.........
Prvo SV9,    pa CN8......pa   ......EA8......pa ,pa ...samo se u šumu čuli Karibi :'( :'( :'(
Na 4m za mene ništa , na 2m samo lokalci :P :P :P
Lipi pozdrav iz Splita
Mike ;D :D :o 8)
Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa

9A6R

Mike bilo je SV postaja na 4M jučer samo triba imat antenu na krovu. ;)

9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a5cy

QuoteDean, još si mlad i nemoj se previše sekirati zbog propuštenih otvaranja  .. . . . 4EW

Ooooo, pa ja to dobio kompliment......fala, fala.   Ipak, to s godinama više pali kod XYL-ki  ;),

Sa svojih 26 godina HAM staža bih prije rekao da sam poprilično zaluđen hobijem, nego što sam u njemu ''friški''

Činjenica je da sam se pred 20ak godina nauživao raznoraznih ES otvaranja, ali je svoje napravila i dugogodišnja

apstinencija nepojavljivanjem na UKV-u.  Sad bih se opet malo vratio svojoj staroj ljubavi, ES na 2m pa zato tu i tamo

''provociram'' svekoliko UKV pučanstvo da malo razglabamo o istima, dok se oni ne pojave.

Ne brojim polja na UKV-u, bar ne na 2m.....ali odraditi neku daleku vezu sa samo 50ak W i nešto elemenata u anteni

je uvijek bio poseban gušt. Lani su nam sreču pričinili samo UA3,6 i TA, preklani samo EA, a šta će ove godine ....?

Ostaje da se vidi....   ipak je to samo jedan lijepi izazov: biti za RIGom u pravo vrijeme !

lijepi pozdrav svim UKV-ljupcima  :-*  :D

5CY, Dean

9a5cy

....btw,  nešto ''smrdi'' ES na Ruse, Ukrajince .....  još od dopodneva.....a evo sad i ova slikica :

9a5cy

...a onda i ovo :

9a4ww

Evo malo snimke KP4EIT kako se čuo u JN85BO neki dan...

http://www.youtube.com/watch?v=dRQUXLhjVjU

gl de 9a4ww

P.S. Upravo se nazire TN5SN na 50100 s vremena na vrijeme...
Alen, 9A4WW