Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

9A3GE

Nemere se skratiti...ugovor....tja....Saluti....aj napravite puno toga...na 2 m.    se razumije....u Tunisu....! M.
Martin 9A3GE

9A9T

Eeeee, Tunis je još "tužnije", čitaj južnije, od Dalmacije... ;D
73!!!
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A3GE

Bas u Tunisu ...sada...sta ima...cini mi se nista.....ES...? na 2. m. .....slabo...EME...niko nista....ccccccccccccccc....Spremate se za kontest...? Valjda....Juznjaci se prijete...? GG i kumpanija....Vamo standarno....vrtuljak po Mediteranu....Dobro...Salut a todos UKV amatores....! M.
Martin 9A3GE

9a6c

Oooooo Martini... stigao danas mali zeleni... konj i Adam preživjeli...

Sad da ga spojimo i ne daj bože izmjerimo šumni broj negdje, bit će OK... A Najprije antena nakrov, ali no EME, samo lokal...

Viva tropo...

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a2ss

Eeeee Martine, nisam znao da si zaplovio. Bio sam 300km juzno od Khartouma, nix internet a mob samo ponekad. koja je ruta? Ovdje standardno +44 - 45 svaki dan. Vracam se krajem Srpnja.
Mirno more.....

Stjepan
9a2ss

9A4EW

Vozeći se večeras kući gledao sam "žutu krišku" na nebu i odlučih odraditi vezu via EME samo zato da ovaj Martinov topic ne stoji prazan dok on plovi ;D. Kad sam stigao kući i upalio opremu mjesec je bio taman na 15 stupnjeva - idealno za mene koji nemam elevaciju antene. Odem na EME chat i skužim da je KB8RQ aktivan na 144127.0. Vidim njegov CQ, pozovem ga i on mi odgovara od prve. Uradismo vezu na brzinu, a kasnije mi je na chatu Gary rekao da je moj signal kod njega bio -23 što i nije loše s obzirom da sam radio sa samo 200 W i 10 el. BVOpt antenom.

73 de 9A4EW, Hrvoje

9A9T

Bravo za tebe Hrvoje!!!

Vidiš, ja sam iste večeri ali prije tebe također naumio napraviti konačno još nekoga via EME.
Sve upalim što treba, prikvačim se na chat, podesim frekvencije, antene i ništa...nula bodova.
Tražim dalje, nikog ne čujem, ne vidim "kamenje u slapu". Mučim se tako neko vrijeme i pojavi se na čatu KB8RQ.
Poveselih se jer je on parametar za usporedbu prilika i trenutačne situacije via moon...
Namjestim frekvenciju na kojoj on poziva CQ i nađem konačno "kamenje" ali sad šteka dekodiranje...
Slušao sam ga jedno sat vremena, signal mu je išao od -26 do -16 a uspio sam ga dekodirati svega dva tri puta, ne znam što se događalo. Poslije sam vidio da sam imao spojen izlaz iz uređaja u mikrofonski ulaz kompa a ne u linijski kao obično. Da li mi je to napravilo probleme još ne znam...bio sam zaključio definitivno da nije moj dan, sve ugasio i otišao doma...bljak.
A mjesec je bio tako lijep, zlatan na čistom nebu kao komad dobrog sira... :)
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A3GE

Bravo....ma ima oko 30 stanica sto se da napraviti sa jednom antenom i 100 W.....nije problem...! samo dajte ..ma probajte vi ostali...ccccc.  Ajde ? Ok  Mr. GG.   pa javi kako to se ponasa..pojacava sasvim dobro...a u kontestu...sa vede come va..? Mr. SS....tu sam istocni Mediteran...standardno...ladja starija generacija...nama puno elektronike ..pa se da normalno da obaviti posao...ma hebes elektroniku bez megaherza..ovu industrijsku...bljak...! Mr QV...ajmo sa tim gigaherzima...1.3 Ghz  ..bude nesto...a..? Mr Rakac...naredi antenu....par dB puno znace....Tom sta je zapelo...? Eto....Sada makli DL U fusbalu...bas dobro....! Momentalno u Mesinskom tjesnacu...u pravcu Napulja...i dalje redom....! M.
Martin 9A3GE

9a4qv

"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A3GE

Evo ga....proslo dosta vremena ...navece mi se neda nista bas....u kabini fino hladno pa dobra knjiga..u frizideru hladna pijaca..sto os vise....na lapatopu svega od nasih stvari pa pregledavam to ....i prave se planovi za next gradnje .... eto pa bude vec nesto ...? Samo treba vrijeme da prodje...sta se moze....vidim mjesecarstvo slabo ili nikako......svi fatate sporadicna otvaranje...a i to slabo nekako ide....ili se brusite za konteste...bice to...ili ste svi postali forumasi manje vise....nigdje da se lemilica dimi....osim u "Dottore"....sigurno.....! A ......? Dobro...pa pozdrav sviju ....redom....! M.
Martin 9A3GE

s56a

Nema veceg mazohistickog uzitka od vruce 60W lemilice na +30 stepeni sa dodatkom upaljene sijalice od 60W!

EU2008 je bio motivacija za gledanje TV u PPS pa je konacno zavrsen SDR XO sa 7 x 16 MHz i delenjem sa 2/4/8 za nize contest bandove.  CW Skimmer detektirao ON1000NOTGER sto bi bio problem za mnoge staromodne operatore.  Slike i shema se mogu videti pod FILES na mojoj S5ham Yahoo grupi.  GS31B QRO lepo spakovan u PC kutiju.  Juce dignut bias na -37V za mirni tok manji od 100 mA.  Trafo iz mikrotalasne peci ogranicava HV PSU na 1 kW mada je deklariran za 2.

9A9T

Martine....prijatelju...evo da ti malo kalim krvcu...nakon nekog vremena eto me na onom gore žutom kojeg tako jako voleš  :D

Sad sam prestao, napravio 6 novih, išlo je dobro...
dk3ee, pa0jmv, rx1as, rk3fg, dl9ms, aa9my i dosta mi je moram iti spat a sad je na 2m i sporadik ali tamo iznad F landa...
Svi moji pokušaji padaju u vodu, čujem Sanjin nešto radi...sretno mu bilo.

Sad idem doma da žena ne ozebe....

73!
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A3GE

Dobro jest Tom.....pomalo pa bidne vec.....ccccc...jedini ti nam drzis polozaj prema Mjesecu.....ne znaju ljudi da se i sa malo trudbe da raditi preko Mjeseca....cccc....sviju sjede i cekaju da naleti sporadicno otvaranje...lahko tako...a za ES....treba stap antena i rezonantna zavojnica od 144 Mhz na zvucnik i jos mikrofon u drugom smjeru ...i baterija za napajanje istog /4.5 v. / .....prve veze na 144 Mhz.....kada se otvorilo.....radio sa IC 202 i njegovom stap antenom..ziva istina....tja.   ! Eno tamo ...raspravljaju o nekoj anteni za "TAKMICENJE" ......neke zice ...rastegnuca....spajanja ..mlogo to komlikovano ..sto...? Neka....pa bude vec taj presao na JAGI ant.    ak se misli malo boljse baviti ovijem stvarima...? Tako....isplovili iz M.Carla...Monaca....gomila jahti u luci ...cini mi se i LADY MIAURA....od B. Gatessa......onaj od Windovsa....ima 8 Sat antena...DA DRZI SVE POD KONTROLOM....nofci su tu...1209000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000....billions  ..ili tako nekako.....ccccccccccccccc....Sveze Windovsa...znate onu....I Tom Jones je popizdio i bacio lajlu kroz windovs...../ u ono doba/....Aj mi pozdravljeni sviju..najprije EME-jasi pa onda onda ostali...M.
Martin 9A3GE

9a4ww

off-toppic:

I drug Bill Gates živi u smrtnom strahu da se Chuck Norrisu ne sruše Windows-i.... Zato se i skriva po jahtama... ;D

Alen, 9A4ww
Alen, 9A4WW

9A3GE

Ha...sos private lap na Portalu.....bežična veza...radi...! Ovo sam ja sa šefom grilla na 11 palubi....a iza grilla je prostorija sa osiguračima i razvodom /pod klimom se razme/  pa svaki dan se "kontrolira" dotična...a šef izgrilla nešto dobro....ha....i jos par slikica....Saluti di mare...9A3GE/MM
Martin 9A3GE