Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

9A5AA

Ranko, kakve je konstrukcije parabola?

73! Dragan

4O3A

Pozdrav Dragane,

dish je Al konstrukcija, grid.

Jedan takav dish je isjecen brusilicom pre nego sto sam stigao na Lovcen. Strucnjaci zakljucili da je najisplativije da prodaju aluminijum na otpadu... >:(

73
Ranko

9A5AA

Ranko, česitiam ti i zavidim što si spasio tu antenu.
Sa kolikom snagom ćeš raditi na 23cm?

Dragan

9A3GE

POTVRDA USPOSTAVLJENE VEZE ...VIA MOON..... točno stota...! M.
Martin 9A3GE

4O3A

Na 23cm oko 800W, i 150W na 13cm.

73
Ranko

s56a

Quote from: 4O3A on 15. May. 2008, 17:46:59
Za 70cm ce biti 6m dish i 1kW.

73
Ranko

Trebace tu najmanje 1,5 kW VF za 1 MW ERP!  Bar sam naucio od 4O3A jednostavnu formulu za pojacanje tanjura.

9A3GE

DUNQUE...! Na zelenu granu sa time konačno....LNA sa ATF....ono...PA3BIY.....oba slučaja se sredjuju....šta bilo..? Klasika sa MGF... radi u redu oduvijek...e sada ovaj sa SMD...dijelovima  .. to slotao 9A6PSM  Silvano potpuno u redu i kako treba...PA SA NJIM U KUTIJICU...i amo tamo -pomoć ovo ono..sve bez uspijeha...ne valja ne radi i t.d.   ? Doklem...do kraja..? I juče povežem drugu pločicu..na stolu bez kutije...spojim..hebote ...Radi...za 10 kak se veli   još to poštimam malo ..usporedim sa MGF LNA....čuje se isto ..tu negdje...ALI SA PUNO MANJIM ŠUMOM../jedinica za šum=Š /...DAKLEM uspjeh..nakon toliko vremena...e sada to staviti u kutiju..sredim izbušim pregradim sve po propisu...i ništa..? Za ponemet....stigne 9A6PSM...pa oko toga ovo-ono...pregledamo one savjete i pomoć...sve ok...! open ---radi..u kutiji ne radi ..tko je tu lud...ja prvi.../hebala me VF..tolike godine../ Popijem ladni gemišt...ne bevandu..oma bolje ..bar za tren..? Čekaj...LNA sa MGF ...zavojnica na masu jednim krajem..to ok..u ovom ATF....zavojnica u "zraku" i kada je sve otvoreno ..u redu je ..stavi se u kutijic....stijenka limena ..masa..djeluje na zavojnicu i poremeti je tako da ne rezonira tamo gdje treba nego negdje ...u TPM...! Jer je Gate fet-a polariziran preko zavojnice ..da bi to radilo tako dobro kako govore i hvale taj spoj...zato je šum manji a pojačanje isto..a što niži šum bolje za nas...jednostavno..i niko da se sjeti....jedino ja bilo jako teško mjeriti rezonanciju zavojnice kada je sve to bilo u kutijicu..a mjenjat zavojnicu puno nezgodno..propast će lemne točka...sve sitno...malo-miće..! E onda treba to staviti u malo veću kutiju tako da ne djeluje na rezonantno kolo..jel tako Majstori...Večeras sve isprobano..sva tri ..rezultat zadovoljavajući...šum kod ATF je nekako visok...dok kod MGF - ja je dubok..pun  ..onaj pravi ...čini mi se ...kao kada su te sprave bile sa cijevima....ONAJ ŠUM...ne ovaj današnji poluvodički...Starci..sjećate se ...ŠUMA...nekad na 2 m.  osjećalo se elektrone kako gibaju od katode na anodu ..ili tako nekako...? Bene...bude se to sada brzo sredilo...a da mjesto fiksnog kondz. 8 pF...na antenu..stavili trimer pa se fino može poštimati..poglej šemu../ako koga zanima/...ma najde se uvijek netko...trebat će to..danas  ... sutra...! BUONA NOTTE A TUTTI..!M.
Martin 9A3GE

9A3GE

------NEMA VIŠE...DO DALJNJEG...POZDRAVLJENI UKV-ejaši ....! M.
Martin 9A3GE

9A9T

Martine, MIRNO MORE!!!
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a2sb

Martine,mirno more....sjeti nas se...ako bude prilike jaaaavvvviiiii ssseeeeeee!
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski,svaliti krivicu na drugoga je strateški!
Kad je muka,ajde Đuka,al kad jebedu Đuku ne zovedu!

9a2ko

Cestitka za stotu.

Sirene te pratile a Neptun cuvao!
Eduard

9a3r

Mirno more Martine,
73, Rudy 9a3r

AD6IW

Farewell  8)

ad6iw

9a3mr

Sretan put i mirno more.

Rolando 9A3MR

9a7pjt

Martine skrati tu gitu bar malo  :D , jer
ce bit monotono bez tvojih slikovitih  ;D postova . . . .

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =