IARU R1 VHF Contest 2025

Started by 9A5R, 16. August. 2025, 02:47:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

9a3ru

Samo da se nadovežem na Željka 5R, jedna odlična suradnja između 9A4C,9A4V i 9A1N...kad se male ruke slože...
Radićemo koliko se može i umije, a svima ostalima(osobito 9A) što bolji rezultat i javite nam se!
Slika je od ove godine u lipnju---dir--N!
Željko-9A3RU

9a4m

Quote from: 9A5R on 01. September. 2025, 23:31:359A4V tim će ove godine sudjelovati u IARU Region 1 VHF Contestu 2025 sa vrha Javorovica (Psunj, JN85RJ).

Respect!

GL

73
Mate 9A4m
9a4m - jn85ei

9a4qv

Javorovica ima veliki potencijal, pogotovo prema DL, JO72, JO73. Mislim da se sa te lokacije da odraditi više DL stanica nego sa Ličke plješevice.
Dobra lokacija, super setup i odlična ekipa.
Želim vam lijepo vrijeme, propagacije su obećavajuće, bit će to lijep kontest.
Sretno svima!

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

Ja ne bih zanemario ni potencijal SP callbooka ;) Lani ih je SN7L izlistao 292 pa neka se od tog broja bar petina ozbiljno uhvati posla i okrene antene put doli moglo bi bit napeto.

GL!

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A2B

Quote from: 9a4qv on 03. September. 2025, 06:30:43Javorovica ima veliki potencijal, pogotovo prema DL, JO72, JO73. Mislim da se sa te lokacije da odraditi više DL stanica nego sa Ličke plješevice.

Trebalo bi napraviti simulaciju iluminacije sa te kote. Vec sam zaboravio tko to radi i cime...
Boris, 9A2B

sm7vzx

Mozda dobacite i do JO65, nadam se da cemo probati.

9a6c

Quote from: 9A2B on 03. September. 2025, 09:25:05
Quote from: 9a4qv on 03. September. 2025, 06:30:43Javorovica ima veliki potencijal, pogotovo prema DL, JO72, JO73. Mislim da se sa te lokacije da odraditi više DL stanica nego sa Ličke plješevice.

Trebalo bi napraviti simulaciju iluminacije sa te kote. Vec sam zaboravio tko to radi i cime...

Mislim RADIOMOBILE ili RADIOHORIZON, ali šta će im to kad u krugu od 100 km u bitnim smjerovima nemaju prepreka.

A ako urade vezu sa 7S7V imaju od mene pršutić pa nek se misle 8)

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

E77Z

Quote from: 9a6c on 03. September. 2025, 10:43:25A ako urade vezu sa 7S7V imaju od mene pršutić pa nek se misle 8)

Ovo daje sasvim novo značenje frazi "ham challenge".

9a4qv

Quote from: 9a6c on 03. September. 2025, 10:43:25
Quote from: 9A2B on 03. September. 2025, 09:25:05

Mislim RADIOMOBILE ili RADIOHORIZON, ali šta će im to kad u krugu od 100 km u bitnim smjerovima nemaju prepreka.

GG

Ma ne igraju tu ti alati koji se koriste za LOS i radio horizon. Ako se analizira npr.da li se s Javorovice čuje 9A0BVS onda sw kaže da nedostaje cca 5-6dB a u stvarnosti ga čuju 579 sigurno. Može se eventualno zeznuti sw da ti pokaže u kom smjeru lokacija može imati ograničenja, pa je to recimo u smjeru područje od Grubišnog polja prema Daruvaru, tu postoji neka prepreka definitivno koja  u tom smjeru skraćuje radio horizont.
Zanimljivo je da sa te Javorovice ide jako dobro smjer zapada (I1, I2, I3) a istok ne treba ni spominjati, to je sve otvoreno.
Budu dečki sad probali sa pravim setupom i bude se vidio rezultat.

A Gogo, ti pršut skidaj sa šufita, što se sušio - sušio se. Samira će Željko utući AIR SCP preko noći garant.

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a4m

Quote from: 9a4qv on 03. September. 2025, 22:36:36Javorovica ima veliki potencijal, pogotovo prema DL, JO72, JO73. Mislim da se sa te lokacije da odraditi više DL stanica nego sa Ličke plješevice.

A Gogo, ti pršut skidaj sa šufita, što se sušio - sušio se. Samira će Željko utući AIR SCP preko noći garant.

Ja isto mislim da se Gogo malo preračunao  ;)
Ako kod 7S7V setup bude barem isti kao prije, prema JN85 bez većih problema dobaci.

73
Mate 9A4M
9a4m - jn85ei

9a6c

Bude li sve po planu kod 7S7V bi setup trebao biti malo jači nego lani, koliko jedan čovjek sam može postići u tim okolnostima.
Za sada signal prolazi do JN86 u više navrata, za JN74/85 nadležan je 9A4M&co, a po meni ni 4V ekipa nije bez šansi.

Bahić još trče po dvorišću pa ako veza i ne padne ostavićemo ga da naraste pa će i pršutić bit slađi ;D

Nije to laka veza, ali Samir je do sada uradio više njih preko 1000 km i bez chata.

Duga je noć, a broj veza padne na niske grane i ima vremena za igranje,

A čini se da su i susjedi ponovo osjetili želju da se maknu s svoje lokacije pa će  na Snežniku JN75FO osvanuti jaka ekipa iz Domžala da malo podigne nivo adrenalina na bandu. U dobrim starim vremenima s te je lokacije ekipa YU3APR bila neprikosnovena, doduše i s mnogih drugih (Žbevnica, Alančić, Biokovo...)

Mogao bi ovo bit jako zanimljiv contestić i bit će zanimljivo čuti priče s različitih lokacija kad se prašina slegne...

GL

GG

S59GS

The S50C team will be this time activate the location on Mt. Snežnik - JN75FO 1796 m asl.

Anyone can post current results during a live competition- contest on Claimed score :
  https://slovhf.net/claimed/

Camera on Mt. Snežnik :
https://www.hribi.net/spletna_kamera/sneznik/1947#google_vignette

73 GS

9a4qv

Super za S50C team.
Neka i oni vide kako je to vidjeti IQ5NN sa lokacije u kontestu  ;D
Sretno!

QV
Heinrich Rudolf Hertz

s52w

Pozdrav,

Budući da u S5 iz nekog razloga nemamo kategoriju 6 sati, mala ekipa je odlučila javiti se s Lošinja (JN74FM84NK) 8) . Budući da je turistička sezona još uvijek u tijeku, rad u ctestu će biti prilagođen tome :) .
Iako samo oko 170 m ASL, lokacija izgleda UFB. Pogotovo u usporedbi s našim domačim lokacijama.
Set up će biti IC 9700 + cca. 500W + 7el. F9FT.
Pozivni znak još nije poznat, ali sigurno jedan od 9A/S54O ili 9A/S52B ili 9A/S52W.

73 i GL svima Damjan, S52W

S59GS

Quote from: 9a4qv on 04. September. 2025, 14:28:30Neka i oni vide kako je to vidjeti IQ5NN sa lokacije u kontestu   
Sretno!

QV

1.JN75FO – JN75DS =  22 km
2.JN75FO – JN75ES =  22,5 km
3...............................................
4..............................................
5................................................
6.............................................
7................................................
8...............................................
10. JN75FO – JN74UT = 135 km 
12................................................
13.................................................
20. JN75FO – JN63GN = 273 km,IQ5NN ima ponekad barem jednog stručnjaka za TX signal   

1a.  JN75DS - JN75ES = 9,45 km
73 GS