IARU R1 VHF Contest 2025

Started by 9A5R, 16. August. 2025, 02:47:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

9a4m

Quote from: S59GS on 05. September. 2025, 03:03:491.JN75FO – JN75DS =  22 km
2.JN75FO – JN75ES =  22,5 km
3...............................................
4..............................................
5................................................
6.............................................
7................................................
8...............................................
10. JN75FO – JN74UT = 135 km 

Bome gužva u regiji.
Bude zanimljivo  :D

GL svima.

Mate 9A4M
9a4m - jn85ei

9a2kk

Radio klub Vukovar standardno u iaru vhf i ove godine sa JN95PE - Bapska 187 m asl.
Malo smo se pojačali sa pomoćnim ant.sistemom u odnosu na prošlu godinu 2 x 14 el.dk7zb i ima mogućnost rotacije. Očekujemo nešto bolji rezultat nego prošle godine, a mogao bi biti s obzirom na dosta najava aktivnosti, a i propagacije bi mogle biti dosta dobre.
Oprema standardna FT-225RD; ANT-2x16el.dl6wu i 2 x 14 el.dk7zb; QRO-2 x 800 w
GL, de 9A0V

9a4m

Zgodan online edi generator nalazi se na http://ok2kjt.net/edi/

Vrlo praktično za one koji urade nekoliko veza koje zapišu na papir, a žele poslati log.

73
Mate 9A4M

9a4m - jn85ei

9a6c

Ljuti se boj bije...BB team dobro gazi, ali noć će biti napeta...

CU
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A3WP

Thanks for nice showtime!
Congratulations to all & Good luck with robot  :-)

DR9A     = ca. 1269 ? QSO's ca. 564735 ?
9A0BB    = ca. 1109 ? QSO's ca. 503217 ?
IQ5NN    = ca.  974 ? QSO's ca. 478216 ?
DA0FF    = ca. 1247 ? QSO's ca. 475850 ?
SN7L     = ca. 1173 ? QSO's ca. 456378 ?
OE1W     = ca. 1036 ? QSO's ca. 438659 ?
S50C     = ca. 1013 ? QSO's ca. 426863 ?
OL7M     = ca.  944 ? QSO's ca. 392333 ?
S59DEM   = ca.  889 ? QSO's ca. 359932 ?
OM3KII   = ca.  843 ? QSO's ca. 353407 ?
OM2Y     = ca.  810 ? QSO's ca. 334757 ?
9A4V     = ca.  720 ? QSO's ca.        ?
IP0A     = ca.  519 ? QSO's ca. 320819 ?
DK0NA    = ca.  849 ? QSO's ca. 295480 ?
S59P     = ca.  729 ? QSO's ca. 291857 ?
OL3Z     = ca.  766 ? QSO's ca. 275522 ?

and so on...

73 & GL Goran, 9A3WP
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9a6c

Lista koju je Goran ovdje objavio čini samo dio sudionika, a ima ih još za čije dosege nismo čuli.

Ali svakako . jako lijepo izgleda, osobito s pogledom na drugo mjesto. Kad se pogleda društvo koje je zaostalo za 9A0BB jasno je da je ekipa s Plješivice odradila sjajno i vjerojatno sve što se moglo u da tim okolnostima, a statistika će pokazati i kretanje aktivnosti po pojedinim zemljama, u odnosu na prošlu ekspediciju.

DR9A, osim tehničke izvrsnosti uživa i strateški sjajnu lokaciju s koje puca horizont na sve strane, osobito prema Atlantskoj obali, što je nama u pravilu nedostižno u većim količinama. Bilo bi sjajno, ali za sada neizvedivo ostaviti ih za sobom. Uostalom, među prvih deset u EU ne ulazi se baš na mala vrata.

Osobno me vesele rezultati od IQ5NN i IP0A koji i nama od doli ulijevaju nadu da se ipak može, ali da treba znati i raditi. A i imati...

FB!

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A6NDZ

Nisam učesnik ali kapa do poda svima koju su radili. Slušao sam na SDR-u i bilo je prekrasno za čuti naše vrijedne ekipe kako se trude. Moj SDR je dosta korišten s toga se nadam da je bar malo pomogao. Slušam vas i iduce godine. 73 de 9a6ndz
Moj SDR prijemnik: http://9a6ndz.ddns.net:8073

9A3WP

Nažalost nisam ni ja sudjelovao već jako dugo,
a slušam redovito - koliko god neozbiljno zvučalo
- sa Quanshengom UV-K6 (cec fw) i sa Kenwood-om TH-F7E
i to sa "pendrek" antenicama. (prednost TH-F7E je VFO rotary knob)

Mogao sam pratiti sve "big gunove", ali samo na otvorenom prostoru
(JN76WA, 140mASL). Tijekom boravka u zatvorenom prostoru lokalce
sam pratio uz pomoć WebSDR:  http://9a4am.ddns.net:8073 - Hvala Mario!

Sve EU "big gunove" sa gornjeg popisa veza i bodova pratio sam također
uz pomoć WebSDR Rx-a širom EU :  https://www.receiverbook.de/map
Zanimljivo je bilo slušati signal naših 9A0BB na nekim od tih WebSDR-a  :-)

Tako sam između ostalih istovremeno slušao i zapisao podatke posljednjih veza
koje su održali DR9A, 9A0BB i 9A4V, a ostalo je prepisano sa:
https://slovhf.net/claimed/

Doduše ja sam kao posljednju QSO čuo/zapisao kao 1269. za DR9A,
a oni su na FB objavili 1189, a za 9A0BB zapisao sam 1109.
a na FB su objavili 1099 ...

Najzanimljivije je bilo pratiti i uspoređivati kvalitetu modulacija i signala
i još zanimljivije uspoređivati način rada različitih ekipa i pojedinaca!
Vrlo zanimljivo i poučno uz posebnu pohvalu za prvih 2-3 sata pyle-upa pri 9A0BB !

OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

s52w

Čestitke big gunovima na UFB rezultatima.

Želio bih naglasiti, da su big gunovi imali izuzetno čiste signale, a bilo ih je dosta u izravnoj optičkoj vidljivosti, iako IC 9700 nije najbolje rješenje na RX.
Što se tiče naše ekipe, odlično smo se proveli. Lokacija na 170 m ASL je UFB, i moglo bi se izvući odličan rezultat iz nje s malo ozbiljnijim pristupom.

73 Damjan S52W

PS
Turizam i contest teško idu zajedno  8) .

9a4m

Dojmovi se još sliježu, a umor suzbija svakodnevnim uobičajenim aktivnostima svakog od nas.
Dok se ne ulovi prilika za napisati opširniji osvrt na protekli contest, evo samo nekoliko ključnih momenata:

1.
Prija svega, zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u contestu, javili nam se i postali dio velikog rezultata 9A0BB Tima '25. Impresivna je brojka od 182 9A znaka ubilježena u našem logu. H V A L A SVIMA!

2.
Čestitamo ekipi DR9A na boljem rezultatu. Za nas su ipak još malo nedostižni, ali nisu daleko  ;)
Čestitamo i ostalima koji su ostvarili zaista odlične rezultate, ponajprije našim susjedima S50C i S59DEM, DA0FF, OE1W, IQ5NN, SN7L, OL7M.... kao i našim stanicama koje su napravile odlične rezultat: 9A4V, 9A5Y, 9A0V... Zanimljivo je bilo pratiti razvoj rezultata na SLOVHF.net Online scoreboardu.

3.
Naš ovogodišnji "sirovi" rezultat prije bilo kakve kontrole je 1099 QSO's i 503217 bodova.

4.
Desetak veza preko tisuću kilometara: G2D (odx 1305 km), G8T, 7S7V, TM5R, 5P5T, ON4KHG, ON6LL/P, ON4EI/P, DF0MU... Zanimljiva nesvakidašnja veza s IH9YMC iz jm56 i još puno toga. DXCC statistika kao i rađena WWL u prilogu.

5.
U prva tri sata ostvareno je 369 QSO's. Djelić PPS atmosfere početka natjecanja, na kojem je vidljiv sistem rada može se pogledati na kratkom videu 9A1UN-9A4M Run, 9A6KX - Dispatcher:

Pozdrav svima od 9A0BB tima :)

PHOTO-2025-09-09-07-28-23.jpg
S desna na lijevo: 9A2AE, 9A4VV, S57Q, 9A5CW, 9A6KX, 9A1UN, 9A3DF, 9A5M, 9A2HM & 9A4M.

73
Mate 9A4M
9a4m - jn85ei

9a4m

U prethodnom postu tablica rađenih DXCC je iz nekog razloga nepotpuna pa evo nove koja je OK.

73
Mate 9A4M
9a4m - jn85ei

9a6kx

Priče iz IARU VHF 2025 kao i zanimljivo uvodno predavanje o 144 MHz antenskim sustavima by S53WW biti će moguće poslušati na Istra Contest Conference, i porazgovarati sa članovima timova o njihovim iskustvima...

Ovo je isječak iz subotnja programa, naravno otovreni smo za još priča, slobodnog vremena u konferencijskog dvorani u terminu zasad ima...

svi ostali detalji na istracontestconference.com

73 6kx

9a5ay

Sve pohvale za ekipu 9A4V
Sa 4,5h kašnjenja preko 300k što je prvi put u povijesti iz Slavonije
73 de 9a5ay

9A7RR

Bjelašnica, JN93DQ, prilično opaka planina u što sam se uvjerio tijekom noći. Nakon idealnog dana navukao se oblak i počela kondenzacija. Unatoč Gorotex vjetrovci, pernatoj jakni, flisu i majici s dugim rukavima, podstavljenim zimskim planinarskim hlačama, planinarskim cipelama i zimskoj kapi cvokotao sam sav promočen:-). Greška je bila u tome što nisam postavio šator misleći da će mi zaklon ispod objekta nekadašnjeg starta spusta na ZOI 84 biti dovoljan. A, kao i obično, opet sam bio u vremenskoj stisci. Nije bilo hladno, cijelu noć 10 stupnjeva i da mi je netko pričao da ću se pothladiti na 10 stupnjeva ne bih mu vjerovao jer mi se u gotovo pola stoljeća planinarenja to nije nikada desilo. Po zidovima i opremi se počelo kondenzirati, a sa stropa je kapalo. Posljedica: Isključio sam opremu, zaštitio je vjetrovkom i vrećicama i zbrisao u auto prije 22 sata. Razjasnilo se oko 6 ujutro, a onda idila, Bosna na dlanu i 16 stupnjeva od jutra. Međutim, SWR mi je počeo divljati, a jedino racionalno objašnjenje je da mi se vlaga uvukla ili u konektore, ili u kablove, ili u splitter, ili u sve zajedno:-)
Nezaboravno iskustvo. Uspio sam napraviti 135 QSO, 102 SSB i 33CW,  time da desetak sati nisam radio. Počeo sam se spremati za povratak oko 14:15 lokalno u nedjelju. Premalo Talijana i Nijemaca. Malo sam ih i čuo. Još se učim koristiti Kst Chat pa i tu ima lufta. Dobar dio banda su zauzimali jaki signali pa sam vozio slalom.
Za one koji će imati ambicije otići autom na Bjelašnicu mogu reći da računaju na sat i po vožnje od kraja asfalta i to puževim korakom. Nakon što sam prošao Prominu, Golu Plješivicu i Velebitsku Plješevicu mogu reći da je ova cesta na Bjelašnicu korak dalje prema destrukciji auta.
Uglavnom, zadovoljan sam, opet sam nešto naučio, prostora za napredak ima, a treba reći i da sam u Travniku pojeo odlične ćevape, u Sarajevu burek, a kod Jablanice janjetinu (zdrava prehrana).
Posebno bih se zahvalio Edinu E74A i Zoranu E77Z na ugodnim druženjima uz čaj i korisnim informacijama bez kojih se ni ne bih popeo na planinu.
73
Goran 9A7RR