2m Splitter za 4 antene iz radione 9a2nv

Started by 9A9T, 09. March. 2008, 16:12:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A5AA

Leone, ona mreža za napajanje 32 antene je još živa ali nije više kod mene i nažalost skuplja prašinu.
Korišten je kabel RG213 a ne teflonski.

Tome, naravno da bi bilo bolje koristiti kabel sa pjenastom izolacijom, ali su konektori i spojnice za njega puno skuplji, i što je najgore - drvo na kojem rastu još nisam nanjušio.

Dragan 9A5AA

s56a

Dragane, pravokutni konektori verovatno sluze za lakse pakovanje i zbunjivanje neprijatelja :-)  Jednostavnija razvucena slika bi bila L/2 sa 2 x 25 Oma na krajevima te zeljenih 50 Oma u T-sredini.  Prikladnije resenje za H stakove, posebno za 21/7 MHz :-)

9a6c

Ma ljudi, ja sam nešto računao s tim faktorom 0.66 i meni je ispalo da treba biti 343 mm od sredine do sredine konektora?

Tako sam napravio na 2m i pokazalo se OK, SWR se ne mjeri.

Zašto ovdje 320 mm?

(299.8/432.3) x (0.66/4) = 343 mm

Malo sam se zbunila...

GG

Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A9T

Ova varijanta koju je 9a5aa ponudio je u stvari ista kao Mikeova samo što se kod Mikeove ne koriste konektori i T adapteri.

Nego, gdje nabaviti N T adaptere, jel ima netko 3 komada viška?
Može zamjena za neke druge konektore i sl... :)
Da probam i ovu varijantu Splittera.
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a6c

Chipoteka...

A još uvijek mi nije jasno disu nestala 23 mm..

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A9T

Gogo,
da ima u Chipoteki, ne bi ovdje pitao.
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a2d

Quote from: 9A2TK on 13. March. 2008, 19:14:56
Nego, gdje nabaviti N T adaptere, jel ima netko 3 komada viška?

Imam ja te T/ N ženske, jel da ti šaljem na CBA ?

E, braco, to će te koštati pri prvom susretu, inače su poklon kuće.

73 de 9a2d

9A9T

Bravo Vlado,
šalji samo šalji kolko god da košta... ::)
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a4qv

Jao si ga tvom postaru,  ;D

sutra do 17.00 ti stize zeljezarija na kucnu adresu, ako si nestrpljiv mozes to vjerovatno podignuti i prije direktno u posti.
GL i mozda se i stignes javiti sa novim sistemom preko vikenda  ;D

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a2d

Brz sam, ali ima uvijek bržih od mene. GL

73 de 9a2d

9a4qv

Vlado samo ti salji te T - N spojeve Tomu,
ja mu saljem nesto drugo, pravu zeljezariju, splitere za 2m za 4 antene i za 2 antene da to izmjeri ;D

E i meni trebaju takvi T - N spojevi, jer ona plasticna imitacija iz Pordenone se istopila na suncu  ;D ;D ali nema do USA ili F/Hafena, zato nema sase da mu to posaljem, krivo smo se razumjeli  ;)

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a2d

OK, Tome to ćeš dobiti u ponedjeljak običnom poštom, danas šaljem.

73 de 9a2d

s56a

Quote from: 9a6c on 13. March. 2008, 19:43:43
Chipoteka...

A još uvijek mi nije jasno disu nestala 23 mm..

GG
2 x T konektori!  Igraj sudoku kao ja za mentalno zdavlje, G. Glavni.

9A5AA

Marjane, koristio sam konektore kakve sam našao u rezervi u svojoj furdi. Oni kutni na slici su doplovili zahvaljujući Zlatku 9A3AQ. Spliter je napravljen dan prije prošlogodišnjeg Alpe-Adria ali zbog bure nije bilo moguće montirati 4 antene, pa je na "napravu" dosad spojen samo MFJ i ANRITSU i naravno zaključni otpori.

Gogo, od točke A na slici ima još nešto malo puta do sredine T spojnice. Evo u prilogu kako stvar izgleda na pravom ANRITSU instrumentu.

Dragan

9a6c

Aaaaaaaaaaa...

Liljepo...

Ja za sada idem na 2x19 DL u V stacku, pokazalo se da imau odličan F/B, oko 30 dB, a to mi treba na svim lokacijama gdje se vrtim. Splitter je riješen, a kad bude trebalo za 4 antene onda ćemo praviti od koaksa.

GG