Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A2WA

Dobro doša doma barba Martine ;D
Bez tebe nije isto :o :P
Ajde ,ajde pročitaj stare postove ,,,,,,, ;)
Drži se ,a pozdrav odozdal od cile ekipe bunkeraša 8)
73 Mike
Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa

9A3GE

Oće neće ? test odgovor ! Martin
Martin 9A3GE

9A3GE

Hm...nešto mi nije u redu.....? probam slike ?
Martin 9A3GE

9A3GE

Ipak ide...? Kineski USB jeftini kao SDR RX sa programom SDR Sharp ....te WSJI ...na istom kompjuteru.....konfigurirao 6PSM....te popravak FT-eja 817 ...isčupao pin za napajanje...turio neki manji muški...izgubio orginal....i majstor to prilotao ...! Uglavnom čitavu večer Silvano "gonio i opogonio " stvar....još probati na mjesečini ? Martin
Martin 9A3GE

9A3GE

Dobar dan radioamateri kontestaši konstruktori i emejaši ! Juče smo bili u Pordenone only 2SS und ja.....Adamić bolestan...Silvano uposlen ( razvlači kabel za internet ..15 km.   onaj plavi u kutiji od 306 metara...a ja na MSC Poesia u Triešte isto to razvlačio sa ekipom ) Nermin u biznisu....oće prodaje struju HEP-u ? )) ! Pa tako u 6 ujutro Mr. 2SS i Mr. 3GE ukrcali se u limuzin pa na Zapad....preko Dežele je bilo -5 vani ali kada je sunce izašlo bilo je ok....do 16 gradi ....prekrasan dan za ovo doba godine....? Uz obavezno stajanje u Gonarsu na brioše i kapučin stigli oko 09 u Pordn.....gužva na cesti velika ali se probili i našli parking na livadu...te na glavni ulaz...milijun naroda čeka za karte.....Stiv stao u red....a ja se priheftao blizu blagajne te se malo gurao malo blabla sa Italijanima....i za par minuta kupio karte....preko reda...sam ih aaa ? Bene Upali unutra i oma u paviljion no 4 ....tamo je mercatino ili mali sajam SAMO RA. OPREME...i tuda svega i svašta ima za prodaju......dva Magjara te jedan Ukrajinac.....uglavnom su imali pravi materijal.....ono cijevi podnožja visokonaponska dugmad kondezatori te kod domačih je bilo nešto radio stanica polovnih i novih,,,,drže cijene visoko za polovnjake a tek nove....? Bilo je još štošta krame za male novce i dosta GHZ ploča ...koje smo samo gledali....falio 4QV da to ocjeni...te toroidnih trafo-a 10 ampera 15 volti ....15 E. a manji još jeftiniji .....tu nije bila gužva....kao tamo gdje se prodaje svašta koje nama veze sa radioam. Našli međunarodnog trgovca Zlatka sa "zelenim" stvarima..... doneo sm mu cafe cocacolu i panin sa pršutom nek se nađe ! Uglavnom tu smo se zadržali...pa poslje otišli na drugu stranu...e tu gužva...pa sam pop. i izašao odmah van.......ali poslje opala...te sam išao do Franca ELPI Eletr. koji ima svega za nas...naručio sam mu novi Daiwa SWR križni....sve ok ali konektori su opet PL....instrumentacija je sjajno osvjetljena,,,,,bijelo...bit će one led diode ugrađene i fondo skala je 3 KW....????? Stvar stavljena i liniju antensku i svijetli i pokazuje sasma pristojno...spram Bird-a ? Kod jednog Magjara bilo cijevčica ukv i to QQE02/5.....PRAVA ZA DRAJVAT ONU JAČU 0/12 eeeee toga nije bili nigdje prije  a za QQE03/12 je bilo muke je nabaviti...sve dok nismo prešli "granu" i u Triešte ima ! To je bilo davno...aa u svoje doba poznati i jedini dućan za elektroniku  "RADIO TRIESTE" prestao je sa radom...on je bop prvi...poslje je se otvorila KALIKA i pae dućana...uglavnom CB je doživio bum i spretni trgovci su otvorili radnje.....CB stanice antene te ona "leva" Zetagi instrumentacija puno nekvalitetno ali jeftino ? Eto....aaaa sreli smo i Turbo Disela ...Damira...i to u mercatinu ? ONDA SAM JA POČEO PITI ...PIVO HLADNO DOBRO...PA SE OTVORILA PROVALIJA ......i Stiv nas je odveo u Deželu.....u gostionu "BAŠA" gdje desetljećima dolazimo ...prehrana odlična cijene umjerene sve za 5 ! I domov popodne stigli ok...! Na cesti je bili dosta Ital. auta......svi mangare u SL ili CRO.....barem smo tu dobri ? Tuliko...evo par slikica za pogledat ! Martin
Martin 9A3GE

9A5AA

Martine,
možda nemaš ovu informaciju:

DF2ZC df2zc1@googlemail.com
12:01 (2 hours ago)

to moon-net, Moon
Hello All,

From 19 to 22 September 2013 Frank DH7FB and Bernd DF2ZC will activate Crete SV9 on 2m EME.

As with our previous DXpeditions we will work with TS2000, MGF1302 preamp, BeKo SSPA and 2 x 9 ele M2.

Grid square will be KM25.

(2013 je vjerojatno 2012)

Dragan

9A3GE

Bar veče Dragane.....yes....From 19 to 22 September 2013 Frank DH7FB and Bernd DF2ZC will activate Crete SV9 on 2m EME...bit će to valjda dogodine.....hvala za info ! Upravo otvaram jednu "žuju" COOL.......uradjena nova zemlja ...Kazakhstan ...od tamo je aktivan UN9L Paul...sat vremena trkeljo.....on koristi Icom-a 910 i sprava je nestabilna ...a ja zaboravio uključiti AFC na WSJT da program stabilizira stvar...štaš memorija popušta...ali na kraju je sve ispalo dobro ! Eto u čemu je draž EME veza na dva metra.....ima puno stanica i zemalja i takoreć svaki dan se može raditi...dok na višim opsezima je jako slabo...ali tu ljudi sami sagrade uređaje i naprave te je onda gušt uraditi veze....ali treba puno čekati ...koji EME contest i onda ima aktivnosti na višim bandovima ...sve do 10 Ghz ! Tako.....! Martin
Martin 9A3GE

9A3GE

Dobar dan ! Čeka se mjesečina ....pa bude aktivan Josef iz New Zeland....YU7AA be qrv from RF73hc next 2 month...znači dug period pa se proba uraditi ? Svima HR radioamaterima ukv-ejašima šalje pozdrave IV3GBO "GOBO" ....PROŠLE GODINE JE DOŽIVIO I PREŽIVIO TEŠKU SAOBRAĆAJNU NESREĆU NA AUTOSTRADI......u pravcu Austrije.....gonio neki sportski kar i sudario se sa kamionom....ostao je u komi par mjeseci i povratio se...kolko tolko .....? Eto....čuvajte se brzih auta....i puno kilowata iliti konja....( u mene je samo 105 i jedan osal...to rekao 2SS ) ! Stigao časopis.....kada sam skinuo omot od plastike....ala je zamirisala tiskarska boja....praf from drukeraj.....ima puno slika ..not bad......teknike malo ..ali što je tu je....bravo uprava .....u ova vremena izdavati vako dobro uređen časopis je pohvalna stvar...kakvi je takvi je ,,ali je naš i neka ide se sa izdavanjem dalje...ako može ? Evo par slika...3GBO te Radiorivista HR.....USLIKANA NA LIMARIJU.....limarija za "bunkeraše" ?????? Ha ! Martin
Martin 9A3GE

yu7ef

Pozdrav drugari

Evo i dopune informacije koju je dao Martin - Fitza u subotu sa sinom ide na Coock Is. i bice QRV na 2m EME

"Sto info tice  mog boravka na E51pozivni ce biti E51APA LOC BH01 I boravicu tamo od 26 novembra do 5 decembrara samo EME cu raditi ...nadam se GL  HI
Oprema IC821H..+1 KW SSPA ant 2M18XXX freq 144115 1 st LNA ATF54143"

Ovih dana je imao dosta problema oko provere antene i sistema jer se bas potrefile jake kise pa je bilo
svega pa i vode u kablovima ... sada sprema komplet nove kablove koje nosi na ekspediciju i nada se da
ce sve biti kako treba ....

dobar lov svima

Popa, YU7EF

9A3GE

Gdje ste EME-jaši ? Juče ..noćas i danas prećeno stvari na 144 Mhz.....ima nešto novih stanica te aktivan je CX2SC iz Uragvaja koji ima dobar signal....prećen ...pozivan ali me nije primio.....a degradacija je dosta visoka ? Svijedno aktivnost je velika svi su tu i trkelja se masovno....barem je 144 Mhz uvijek aktivan ! Spram drugih viših frekvencija ? Wery well...na dva metra EME......nego naručen je u WIMO sistem za automatsko praćenje Mjeseca i treba da stigne ovijeh dana pa onda se to opogoni i automatski prati Mjesec i ostale lebdeće kretajuće objekte ....? Bene .....vederemo come funzziona quando ariva....? Evo kako je priman Urugvajac te Moon tracker ! Martin
Martin 9A3GE

9A3GE

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..........noćaska vrlo dobro ...softwerski dio ? Onaj SDR DVBTV ČVARAK što radi od 20 Mhz pa na gore ..nekih 900 Mhz što većina sluša KV iliti FM .....te mnogo teorija kako i šta.....sada je iskorišten za prijem na 144 Mhz i to via Moon ???? Daklem najprije program SDR v1.0.0 koji se opogoni i postavi 144.122 Mhz te propusni rang stavi na 50-100 Khz a vrsta prijema se postavi DSB....tako da prima oba pojasa ....jednostavno zar ne ? E onda se napravi virtualna zvučna karta i pokrene se MAP65 super EME program i prima se sve aktivne stanice koje su na frekvenciji....naravno zavisi od antene ? Isproban je samo štik bez pretpojačala antenskog ...isto prima dobro...za te novce .....izvrstno.....i sve to opgonio Velemajstor kompjutera i ostalih stvari.....Mr. Silvano Marčelja 9A6PSM uz asistenciju Stiva 9A2SS ! Bravo ! U to ime smo popili Kruninu šljivovicu...ta zahladilo je dosta i vrijeme je za rakiju ? Znači ovaj jeftini štik potukao je one razne Bongle-Dongle koji su se skupo prodavali a kako kaže 6PSM ...ista pašta-drugo pakovanje.....ovaj program SDR v1.0.0 omogućio je zainteresiranima da za male novce dođu do SDR rx-a ...i antena i može se slušati svega i svačega ? Stvar je JAKO osjetljiva te treba smanjiti gain i za mjesečinu isto te ISKLJUČITI agc.....pa bude uspjeha...za wery week signale....? Eventualno treba staviti oštri filter na ulaz.....jer mi onaj 9A0BVS dosta smeta...ko ga napravi da mi je znati...he he ? Kako tu prima i radi imate dole par slika ! razmišlja se i osposobiti predaju..???? Ali klasiku sa Ftejcem isključi se prijemna strana i stavi jedan koax relej koji na predaji spaja SDR na masu ...tako nekako treba da bude ? Ide se dalje...ili po čakavsku ...vavik naprvo ....! Martin
PS....još ovaj Ftejac ???????

Martin 9A3GE

9A3GE

Buongiorno....baš nije....vjetar kiša magla svuda okolo.....! Map65 radi izvrstno ..onaj štik je čudo.......to je tako osjetljivo samo po sebi i treba staviti filter na ulaz njega za dva metra...perce far probija jako...? Tja ! Nego .... DL Djed Mraz je ove godine došao amo ...praf u konobu i ostavio darove....lijepa hvala Darku from OE .....glavni direktor isporuka te dostavljaču Zlatku koji je isporučio pošiljku......ala dobrih stvari ? Martin
Martin 9A3GE

9A3GE

Najbolje stvari se dešavaju kada je kiša ? te se doma nešto radi...te ljemilo u pogonu te se dobro spava ? Evo donio poštar za spec isporuke paket from DL ....Wimo pošiljka...stigla za 7 dana ! Kutija od kontrolera je mala i dati će se smjestiti tu na policu gdje su ostale EME aparature itd ? Čekaju se kompjuterski velemajstori 6PSM...2SS...4QV  da ovo opogone  ? Ja nudim klopu i pijaču....dobre stvari ? Slavonske ! Ala ljeva kiša vani ! Martin
Martin 9A3GE

9A3GE

Bar dan narode....sunce sija vamo na Kvarneru i na "našoj" pumpi u Martinkovcu terasa puna a nočas padalo o puhalo...? Juče do kasna se radilo..... 2SS stavio program za praćenje Mjeseca a ja naredio kablove i ulotao u roratore....onda je bilo malo veće muke....kalibrirati AZ-ELEV i staviti točne podatke u eprom u EA4TX ARS ...prekidala se komunikejšn PC-ARS pa je trebalo više purta resetirati sprave...no i to je Stiv uradio pa smo to poslje pokrenuli....bilo je problema sa AZ rotatorom ..meaničkih ali i to je riješeno...tako da je sada sve ok....! Može se pratiti sve satelite i ostala nebeska tijela koja su u orbiti ? Sve je još razbacano tu na stolu..? Na ARS se može spojiti BILO KOJI ROTATOR....čak i onaj "televizijski" nema problem ? Tuliko " Martin
Martin 9A3GE

9A1X

Odlicno Martine, malo muke oko kalibriranja i hardveraja na pocetku, ali ce zato poslije biti milina raditi EME. Samo stisnes gumb i zaboravis da imas antene.
EME enthusiast