Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

9A9T

Martine,
zadnji zapis u logu im je od 03.04. , valjda nisu napravili up to date...hi.
I ako su ti poslali RRR, trebalo bi biti OK...pa pitaj ih ili već jesi pa je odgovor negativan?

9A9T
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A3GE

Log pošalju na KV-e u Italiju....na I3MEK zvan "meksikanac" a on ih je prvi i uradio ! Vederemo ? Evo 2x8 križne na testu u Veroni....dobro izgledaju !  Linear je od 1 KW od Italaba...! Samo napajanje nije baš ok...koriste neki generator a rade sa IC 7000 a svi moderni Icom-i imaju dosta veliki drift ...koji se naročito vidi na dva metra i to digi-mode dok blabla prolazi ok ! Kada se prati EME.....na prijemu se odmah vidi da se emitira sa Icom-om.....signal je zakrivljen na početku a poslje ravan ! Tu imam pet-šest Icoma starije generacije te moderni IC 703......svi naravno isprobani na EME ..i nema problema sa driftom ? IC 703 koristim sa transverterom i nema drifta.....inače IC 703 je jedan od naj prijemnika spram ostalih...ima dosta napisa i recenzija na Net-u o njemu ! Naj prijemnik je onaj koji imate pred sobom ? Ha ! Martin
Martin 9A3GE

9A3GE

Slika< sve govori.....log je malo prije izašao...! Bravo ja ! Martin
Martin 9A3GE

Z35Z

Silni vetar srusilo antene kod RN6BN.

9A3GE

Bila velika oluja....a čuo sam da je sve skupa na prodaju ? Teren antene it.d. ? Šteta za sistem je dosta velika ? Ah ! Danas aktivni tropo na 50 Mhz J2HF ...dolaze do EA... CT i Italije...tropo ..a i TEP otvaranje je u tijeku ! Evo 2x8  na poziciji u Cumuri G,Bissao te linear od Italaba 1KW ...cijena sitnica ...1700 E.  Za te novce uradi se deset komada lineara sa GI7B...? Tja ! Aktivni su Vietnamci ali je dosta velika gužva ...viđeni....kada su imali GG ! Šempre avanti ! Martin
Martin 9A3GE

S57WW

Pozdrav!

Pri RN6BN, so antene zdržale veter.

Problem je bil, ker je veter dvignil streho bližnje zgradbe, ki se nahaja v bližini.

Veter je ravno pihal iz smeri, kjer se je nahajala zgradba in je streho odneslo točno v antenski sistem za 2m EME.

Iz videnega je poškodovano približno 1/3 antenskega sistema za 2m EME.

Vmes je streha podrla še stolp, ki se je nahajal tik ob zgradbi in na njem je bila antena za 10m.

Iz posnetkov se tudi vidi, da je dvignilo celotno streho skupaj z leseno nosilno konstrukcijo.

Očitno je šlo za vzgon, kot pri krilu avijona.

Upajmo, da bo Alexander, antenski sistem čimprej spet usposobil.

73 Roman

P.S. Vsem skupaj želim vesele Velikonočne praznike.

9A3GE

Bar veče ! Pao snjeg na Učki i bura dere...opet hladno ? No prođe to...? Juče bilo  dobro društvo na okupu..svi nemeru stati u konobu pa smo bili u kafani...i po kafi i pivi ! Bio Nikola i Srećko sa velkim mercedesom.....i u njega potrpali one antene...koje sam nudio okolo ..ali nije bilo interesanata....pa je to Nikola uzeo i kada montira ima da razvaljuje okolo ? Poslje smo išli u " Kokola" na okrepu...? Bene ! Praćeni Viet-namci i primljen njihov cq....gužva je bila ispočetka dosta velika a kasnije nije...ali i nije bilo njihovog signala...ošli na chop-chop...riža i škampi...not bad ? Pa sam pogasio sve i otišao u 2 metra hor.   ....   previše piva ? Propagacija se pogoršava....ali to nije toliko kritično....Mjesec bude veoma nisko....cca 20 gradi po elevaciji i ništa ne bude od svega....velike smetnje su mi onda....? Pogleda se noćaska kako stvari stoje ? Tuliko ! Martin
Martin 9A3GE

9A3GE

AAAAAAAAAAAAAAA.....? Kada bude dostupan ovaj wery wery specijalni LNA ? Evo kako naši susjedi izvode LNA sa prvom verzijom ? Po moru za Grčku....Katakolon....došli ljeto amo ! 30 gradi vani !Martin
Martin 9A3GE

9A3GE

Dubar veče ! Malo treba uljepšati te postove....? Daklem voza se gore-dole....Genova -Haifa ...gdje stojimo par dana i passangeri idu u Jeruzalem ..... i ostala hodočasnićka mjesta....sve stariji svijet iz Jurop....cijena je bagatela za deset dana...ccca 500 E. i kompletan servis....naval Narode.....ovaj put ima i putnika iz ex YU....sve opet stariji svijet....! Stanje redovno...prehrana dosta slaba..pa sam na pivi....Moretti da Fruli Venezzia-Gulia...vrlo dobra piva ! Tja.....Evo vam par slikica......antene od Justina......a cijena.....velika....oko 200 paund - funti za jednu....kažu da su "tihe"...? Za te novce se dobiju 4 tonne 11 elemenata....križne ..pa budi pametan...? Vederem ? a Adamić vam poručuje ? Te kada rikne sprava od par milja E. ...? Nešto nema new mašina.....osim Kenwoda....? A I ON NE IZGLEDA BAŠ NEŠTO....? Onaj 990 ili tako nešto......stislo i njih.....a koja mašina je naj prodavanija....YAESU naravno...i to FT 817 i 897D.....te 857D....a imaju i one već desetljeće....i još uvijek su aktualne....? Tako ...malo od svega  ! Saluti ! Martin
Martin 9A3GE

9A3GE

Dobar dan i veče...Sviju....evo okončala se još jedna plovidba.....ovaj puta samo Genova ...Grčka Turska i Izrael....Haifa gdje bi stajali dva dana da putnici idu na izlet u Betlehem ..Jeruzalem i ostal mjesta...pa nazad za Italiju i ponovo za Haifu...uglavnom hodočasnička ladja ...sve sami stariji svijet bio na brodu iz čitave Jurop...pa i iz Hrvatske je bilo dosta grupa ! Mogli su da idu i članovi posade i dosta ih je išlo......ja nisam...te posla te velike vrućine te strašno velika gužva i to baš ne podnosim a u ostalom ne zanima me ? Bene....10. Sep. smo iskrcali putnike u Genovi ...oma ukrcali pomoćni generator gore na najvišu palubu....i kabel 9x100 metara (na svaku fazu tri komada) ito razvukli i pospajali...stigli u Napulj i pogasili SVE na ladju ...bez ventilacije i klime a vani 35 gradi ..vruće....stavili taj Catepillar za svijetlo i kuhinju...sva posada se iskrcala..ostalo nas tridesetak u paklu Napuljskom.....40 gradi na brodu....pa smo se preselili GORE u putničke kabine gdje je bilo nešto propuha pa se moglo spavat....tako dvadeset dana....radilo se nije NIŠTA...samo sjedilo na krmi ? Hrana nikakva...sve same stare zalihe...makaroni tvrdi ko meci 7.9 mm te riža i nekakva industrijska piletina ..svi komadi na vlas isti ? Mjerili šublerom ! Ali ekipa je je bila prava pa smo makli nešto mesine...te kuhali juhu ..gulaš ...sve na krmi u frigo radioni...kruh i pivo kupovali vani i nekako se preživjelo...naravno još uz posjete picerijama i tratorijama u Napulju...Ekipa je bila određena za drugi brod koji je došao u Trst u suhi dok....na vlak i za Trieste na MSC Poesiu....radovi ......eeeee šta se tu radilo....SVE što se moglo otvoriti pregledati očistiti...milion stvari...a najteže je bilo postaviti new internet liniju po cijelom brodu jer stari wireless nije pokrivao čitav brod....oko 15 kilometara kabla je postavljeno SVUDA..od najdoljneg kat pa sve do 15 - og kata....uf....i ovdje prehrana nije bila naj...isto stare zalihe pa smo pronašli jednu tratoriu oma blizu....suhi dok je odmah ispod starog COOP-a a na desno je tržni centar ..Torri di europa a sto metara od COOP-a je Kalčić dućan i ono tuneli koji vode u centar Trsta..( stalno se "švercao" u autobusu).....dakle tratoria......gazda sav u flasterima...poslje nam je bilo jasno žašto ? Pogledali okolo prometa ima ....i SVI puše cigarete ? Poslje nam je i to bilo jasno ? Ok ..uvalimo se Špageti ala vongole ...cozze ....fine mondo...vino triestino bijelo pitko i ne boli glava...cjena umjerena....molto bene ...i tu smo dolazili svako toliko ...pa brodeto di bakala ...pa orade na žaru uglavnom morske stvari..gazda svaki put se napije pa vrijeđa goste...zato ga je neko i razbio...inače je ok...stalno nudi pijaču neku tešku slatku ...liqure...on pravi....te neku grapu....rakiju....ja to nisam...moji Dalmatinci udri po tome...drugi dan puca glava...a radno vrijeme od 07-19.00 ....ma koja grapa...nema do šljivovice...ostalo još od prošle godine ..from Bošnjaci Made in Kruno ...i tako to trajalo mjesec dana....pa došao 2SS sa limuzinom i odvezao me doma ! The end ! Prikopčao kablove antenske ....isprobao na prijemu....antene ok....čuju se farovi...znači sve radi u redu..LNA ok ...releji isto....Stigla u međuvremenu Qsl karta J52EME ..nije obična...u dva dijela....sasvim ok.....ta to je bila prva Italijanska ekspedicija ...EME....iz Afrike ! Evo malo slikica ! Martin
Martin 9A3GE

9a7pjt

Martine,

dobro dosa  nazad  doma    a  pogotovo    na FORUM   ;D  !

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9A3OD

Pozdrav baća!

Nek si ti stigao kući i javio se ovdje (fališ brate), sad kad znam da si kuci moram ti poslati opet paket
bez obzira sto je godina bila slaba, za qrp eme mora biti goriva i u prekidima.

73 Kruno 9a3OD
Kruno 9A3OD

9a4qv

Stigo gazda  ;D
Kad ćemo u štetu?

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A9T

Dobro došao majstore...!
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !