Main Menu

ES sezona 2009

Started by 9a5cy, 03. May. 2009, 10:56:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a5cw

Bok Deane ;)
Evo da se ne mucis imam ja sliku koju trazis...
Radio ih je PA0HIP ali ne iz EU vec iz DU7 landa ;) Problem se desava kad on spotira
Japance i ostale azijate, tako sto robot racuna hopove iz njegovog home QTH u JO21 ;)
Sad sve ovisi o matematici ili logici VQ software kako ce raspoznati odredjeni spot, PA0HIP kad spotira stavi napomenu:
2009-04-22 09:52:42 PA0HIP (JO21JO) 50.075 VR2SIX (PK10) 10937 ? BEACON 569 DU7/PA0HIP 

Jos jednom ne treba slijepo vjerovati VQu niti LifeMufu, sto bi rekao G7RAU "this is a calc not a prediction tool!!!!"

73 -Pa3k

p.s. idem vidjeti sta kaze LifeMuf u svezi PA0HIP ;)

9a5cw

Nasao LifeMUfic ;)

1 found from top 1 search results for Call: PA0HIP, Loc: %
PA0HIP             PK10XH     (date: 25 srp 07)   QTF from JN65UF = 068, QRB = 10739km

73

9a5cy

PA0HIP radi iz DU i to već svi znamo,
ja sam spominjao Dance, pisali su i njihovi znakovi, ali ih se nisam trudio pamtiti.  Nije mi to tada bilo tako strašno zanimljivo (kao što je sada). Dakle, taj PA nije OZ koje sam vidio, a nisam taj dan pio pivu ili gemišt.... ;)

Da skratimo mi priču jeli ga bilo ili ne, jednostavno treba staviti copy/paste kartu ili par spotova i tada će sve biti vjerodostojno. Ovako ćemo reći da Multihopa na JA nije još bilo (jer nema dokaza), a ono što sam ja vidio na karti, neka ostane meni za sječanje.

Još jedan primjer, danas je PB2T upisivao (valjda sebe, kao=) 4U1ITU, što je na karti pokazivalo visoke MUFove (oko 70-80) u središtu između 4U i PA - dakle, lažan i nerealan pokazatelj i tu se slažem da ponekad karta nije realna ako spoteri nisu ''lokatorski'' točni.  No, i to smo već naučili.

Idemo dalje......  danas band cijeli dan zatvoren, ili barem do 16h do kad sam ga imao prilike pratiti, za dalje neznam pa vas molim da se pohvalite da li je kuda išlo predvečer ?  Vidim da je nešto bilo na CT, EAs, ali je bilo upisa i TN5SN između 20-21h lokala na 50.100, radio ga je SP, čak i S57RR, a jeli i netko od naših ?   Dajte ljudi, hvalite se malo da mi rastu zazubice.... ;D

TNX za spiku, CUL

Dean

9a1un

Danas mi zrak mirise na Es  ;)

9a5st

Evo i u mene zrak miriše...na asfalt...Hi!
Jutros 23 vani,u kući 27.Proletit će priko 30 C.
Bude se valjda nešto skuvalo i na bandu!!!
73 de 9A5ST
Zeky

9a2d

Kod mene miriše na pečena jaja sa špekom (Deane, nemoj da ti rastu zazubice).

73 de 9a2d

9A6R

Visoka temperatura zraka ne mora nužno značiti da će doći do sporadičnog otvaranja.Bilo je tako X puta 40 u hladu a na bandu muk i tišina.Bilo bi najbolje da je svaki dan sporadic,HI.Na mom balkonu koji je debelo u hladu trenutno 26.5C!

Lipi pozdrav iz sunčanog Splita.
9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a5cy

Bok Kefa,

i kod mene mirišu jaja (ne moja  :P ), samo je u njih umočen kruh (nažalost).....

navirio na klaster, MUF kartu i NIL. XYL zove na taj pohani kruh s češnjakom, treba nekad i jesti, ne samo ES pratiti... ;)

OK, malo off topica za dobro jutro....valjda ne smeta ?

73

Dean

9a5st

Jučerašnji dan proša gratis.Ništa od Esa.Ali bile dobre gradele...Hi!
Evo jutros 26C(na Marjanu),u planu kupanje!
E kad ja uđem u more,onda će sporadik!
73 de 9A5ST
Zeky

9A6R

Eto danima vruće a sporadika ni za lijek.Sutra će kad počme radni tjedan,HI.

GL es 73 de 9A6R

P.S.Na balkonu u hladu jutros 27C !!

9a5cy

Bok dečki.....
A šta ako je ES ipak negdje bio ?  Vidite sliku pa mi netko objasnite ovo blizu Rima :

9a5cy

.....i onda se još dogodi da F radi SV :

Nisu li tom Grku Alpe malo predaleko da bi rekli da je TAP ? 
Ili je možda TAP, ali Apeninski, ne Alpski  ....   ;-)
Dakle, od sad pa ubuduće ne pišem bez dokaza......  evo ih sad, ali što oni govore ?
Dakle, jel bilo ES-a jučer ili ne ?
73
Dean

9a4qv

Deane,

malo si previše zabrijao na taj Es...
Mislim da su ti Davor i Patrik već objasnili u čemu je problem.
Ako ti nije jasno reci kada i gdje želiš na toj karti od EA6VQ vidjeti MUF od 170 MHz i nema problema ja ću to napraviti makar i u 12 mjesecu...

To šta si ti postao je bio FAI i ne trebaš slijepo vjerovati svemu što vidiš na netu, u praksi bi to značilo ovako:
"I na zidu piše p..ka pa opet nitk ne j..e"

Dakle kad vidiš ovako čudne situacije, odi na dx-summit i potraži poziven oznake sa spotovima i vidjeti ćeš sta se događa..

F6DRO         144280.0 SW4LRJ/2     one way only                       1857 23 May   Greece
F6DRO         144280.0 SW4LRJ/2     JN03<FAI>KN10 scp JN84             1852 23 May   Greece
F6DRO         144280.0 F6DRO        CQ FAI JN84 scp                    1842 23 May   France
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a5cy

HE,

''fala'' ti na ovakvom odgovoru.

Ja recimo, ne vjerujem da je bio TAP (vezu na kraju taj F i SV nisu ni odradili, dakle nije bio ni ES gdje bi signal bio jači).

Vidio sam ja to na clasteru, ne brini.  Ali sad još podpitanje :

Ja ti takav spot pustim u 13. mjesecu i napišem da je UR radio CU3 via TAP i ti češ povjerovati ?

Dakle, ni ja ne vjerujem u sve što je napisano, ali vjerujem u ono što vidim, a ono što vidim, prenesem ovdje.

Postavljam pitanja, ne dijagnoze.  Zato i jesmo na forumu kako bi komentirali zanimljive pojave s propagacijama.

Ako smeta to što pišem, može se zaobići. Ali ima nas koji bi zabilježili zanimljive situacije i kasnije čitali o tome.

Bog nas stvori takve da nismo svi jednako pametni.  Zato jedni pitaju, drugi pametuju, treći šute,

četvrti se ne bave radio-amaterizmom, a sad vidi koji su od spomenutih najpametniji ?

I-de-mo da-lje. . . . . . . . 

kome smrdi ES ?   (meni NE)

73

Dean

9A6R

Meni osobno ne smeta što ko piše.Za razliku od jednog lika koji mi briše postove čim ugledaju forum!
Prema tome pišite braćo što vas volja samo se nemojmo vrijeđati.Ako se može,HI.Sad i taj Zakon o zabrani pušenja.Ja ga recimo ne bi donosio za nježniji spol.Nek žene puše ako im se da,zašto ih ograničavati u njihovoj slobodi izbora.Zar ne?
Deane čekam tu našu vezu na 50.Di si?

9A6R