FIELD DAY SICILIA 2008

Started by 9a6c, 22. August. 2008, 18:59:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a6c

Kako naš portal ne predviđa otvaranje teme o natjecanjima koja nisu na listi, to se švercam pod članskim diskusijama.

Pravila su objavljena  u časopisu, rezultati su izašli na IT9 webu, poslije duge i teške bolesti...

Treba reći da je naš uvaženi kolega Dr. Adam pl. Alićajić, aka 9A4QV, prošle godine pod vrlo sumnjivim okolnostima izbio na previsoko treće mjesto, što znači da bilo tko tko se imalo potrudi i pošteno odradi full time, može i bolje ;D

Pregledom rezultata od lani vidi se preko deset IT9 postaja u plasmanu, a sigurno ima poneki koji je zaboravio poslati log.

Dobri su QRB-ovi, zanimljivi lokatori, a opet sve to prolazi preko galve nama iz JN83 ;)

Eto, mene neće biti na bandu, što je svakako motiv više za sve potencijalne sudionike :P

Pa zato momci...

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A4EW

Gogo hvala za reminder u vezi ovog IT9 kontesta. Nisi se morao bacati u sverc - na forumu imas otvorene topice Kalendar UKV natjecanja i Pravila UKV natjecanja, a takodjer i Novosti ;)
Ja sam u JN82 do utorka ali ce Jim, 9A2SD aktivirati 9A4V postaju i nadamo se dobroj aktivnosti preko bare.
Pozdrav svima i GL u kontestu!

73 de 9A4EW, Hrvoje

9A6R

Pa kad je taj kontest?Hvala

9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a6c

Pravila i najava su u posljednjem broju časopisa.

Nedjelja od 07-17 sahata.

Mr Klek, ovo nije ni kalendar, nisu ni pravila, a nije baš ni neka novost... Više generalna stvar...

Ja mislim da će iz JN82SW ići ludo u IT9 smjeru:-))))))

9A6R bi se mogao dobro provesti, njegova je pozicija za ovaj smjer very good... Kao i za sve, pravil oje isto: upalit stanicu vrtit antenu...

GL sutra

GG/QRL
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A6R

Hvala za info Gorane.Ide iz Splita solidno prima doli a još bi bolje sa brda,vrha kojega otoka(npr.Brača)itd.
Znači sutra na 2m a 31.08 na 6m.OK,probat ću barem biti na QAP-u.

73,9A6R

9a6c

Ni zvanje CQ nije loša taktika, prema slikama s njihovog weba nisu baš big gunovi i sigurno i samo dosta slušaju na sve strane. Iako - vrijede veze sa s vim postajama bez razlike, IT9 ili ne. Akli svaki ovaj je +600km, osim Messine koja je 597 ;D

GG

9a4qv

Ajde, ajde, nemojte ni trositi struju, jer ja sam upakirao auto i veceras cu malo okrenuti put juga, istina samo 5el yagi jer gromovi su tu iznad glave, ali i to ce biti dosta s obzirom na konkurenciju sa juga  ;D

Zato kome fali JN75 nek se upali,
of course NO QSLL

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a5st

Pošto će napokon antene mnogih postaja bit okrenute pema jugu ,a ću svoju okrenit prema sjeveru.
Papira ima.Valjda ću ispunit 2-3 lista.
73 de 9A5ST
Zeky

9a2d

Zeky, i prema mogućnosti nabavi A1 ili A2 format papira (jedno 5-6 komada), zlu ne trebalo.

73 de 9a2d

9a5st

Evo IT9 već držu govore na 144290,bit će ih sutra !!!
73 de 9A5ST
Zeky

9a4qv

Pa bilo ih je i danas, kd mene odx IT9DMT, JM68OD, 773km
samo da vrijeme ne pokvari situjaciju  ;D ovdje sijeva nemilice..

Mike se javio sa UFB signalom, a Rolando je skupio sve goste radioamatere i natjerao ih na 2m ssb  ;D
VY GOOD, cujemo se sutra.

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A6R

Nadam se da će vrijeme nama na Jugu ostati dobro sa propagacijama a drugima na Sjeveru kako bude,hi..

73,9A6R

9A9T

Eto, i ja ugrabih danas dva sata vremena i napravih 31 vezu u ovom contestu.
Napravio i ODX IT9WKU 914 km i IT9TVF 903 km na moj CQ.

Prosjek 404km...pokvarile ga nekoliko bližih postaja, hi.

T7 1kom
S5 3kom
9A 4kom
I  23kom

Ukopno
12510 poena

Pošto nije bilo bliskih ometajućih postaja, dalo se lijepo raditi prema jugu Italije samo ih je bilo više...
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A6R

Uradio 23 veze
6 IT9
12 I
3 9A
1 T7
1 YU

Prošle godine sa iste lokacije i istom opremom 25 veza ali jednom IT9 manje koja je množitelj.
Nije nešto ali više se nije ni čulo makar kod mene.Tijekom ctesta ručao i odgledao dobar dio F1 natjecanja,hi.
Nadam se većem broju veza u IARU VHF 2008.
Nisam izračunao bodove ali otom potom,hi.

73,9A6R

9a5st

Evo i mene!
Radio 20 veza.
1 HA
1 YU
1 S5
1 T7(ako je valid)
5 9A( napokon QSO sa 9A4QV)
11 I
Ni jedan IT9,ali doli mi je baš Visoka(ime dobro govori) pa mi brani put u IT9