FIELD DAY SICILIA 2008

Started by 9a6c, 22. August. 2008, 18:59:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a5st

Reny,triba minjat lokaciju.
Evo ja san se maka put sjevera 500m.
Sad ciljam seobu prema Adamu,pa da onda vidimo.
Kad mu se doselin na 200m,pa ko šta uvati nek nosi kući!
Je će bit QRMa !
73 de 9A5ST
Zeky

9a5st

Adame jel tvoj QTH u 75BB ili 75BC?
73 de 9A5ST
Zeky

9a4qv

"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a5st

Jedno pitanje.
Multiplajeri su mi jasni,savako polje izvan Sicilije vridi jedan.Ja ih iman 13,znači QRB x 13.
Ovi sa Sicilije mi nisnu jasni,jeli vridu za 2 i jeli svaka veza ili samo jednom rađen UL?
73 de 9A5ST
Zeky

9a6c

Zeky,

pravila su jasna: svako polje nosi po jedan mpl, a IT9 po dva. Znači, ako imaš 9 polja, a od toga jedno iz IT9, imaš ukupno 10 mpl. maš u mom prethodnom postu original pravil aza lani, ista sui  ove godine.

Jesi organizira šerpase za nosit gips?

Život na sjeveru jepuno ljepši kad su UKV bandovi u pitanju... ALi je izazovnije radit odavde, di je svaki OK>650 km... A tamo I3 ispod 200 km... je da je veselije gore i da se više uradi kad su loše prilike, ali - OSTAJTE OVDE, SUNCE TUĐEG NEBA NEĆE VAS GRIJAT ;D

Ajmo se mi organizirat pa zadimit jedan dobar iz JN83, ali ne s 8 el i IC706... Pa makar iz bunkera... Kladio bih se da ni bunker nije tako loš, samo da je upogonit nešto pravo... Palo bi 200 qso bez panike...

A tek Biokvo... ljubav ne preboljena...

enti posal i veliku plaću kad svaki vikend moraš radit...

>:(

PS- Adame, možda je mali off topic, ali ako me oko ne vara, kad IK2ECM/6 počne kukurikat, na scopu se lijepo vidi šum po cijelom bandu, a? I to doooobar...

Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a5st

Gogo,ako sam radija 7 puta JM77,koliko je to?
Jeli jedno polje x 2,ili svaki put racuna bez obzira šta je isto polje?
73 de 9A5ST
Zeky

P.S. šta se kontesta tića,selim se prema 4QV

9a4qv

Gogo,
upravo stoga sam ga i snimao!!
Ona trava sta se vidi (ma koja trava - drvece) na skopu je 200 khz širine, pa ti vidi.
Obrati paznju na band scope kad nema signala i kad on stisne a ne govori, sve ti je jasno.
A zamisli samo 5el i bez pretpojacala i high level mixer.

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

Jedno polje jedan mpl, jedno IT9 polje= dva mpl.

Ne znam kako dalje...

OK, ono  od ECM je zaraslo u travuljinu do pasa, hi... A šta žeš, ljudi kupe neku kutiju, daju veliku lovu i špta da rade... Sad treba raditi na bandu...

Na putu sam da na dva mjesta dogovorim kontrolu TS2000 po istom pitanju. Nadajmo se da će uspjeti, jer ih dosta ima i već pokazuju znake koji nisu dobri...

Sutra sam u I6 pa ću vidjeti što je to s IK2ECM i ostalma  ;D

GG

Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a4vv

Jučer sam radio 50 MHz field Day, contest su obilježile slabe propagacije bez otvaranja
tako da je većina contesta prošla u dosadi i odrađivanju via tropo. Na kraju sam odustao dva sata prije kraja.
Odrađeno je 28 I, 1 S5 i 6 9A.
73 de 9A4VV

9a4qv

Vedrane pozdrav,

kod mene ti je slično, 30 I postaja i  2 9A postaje.
Probudio se oko 10.00, malo razmisljao koju bi antenu mogao napraviti na brzaka, slozio delta loop, prilagodnu dionicu i počeo sa radom u podne pa do 15.45 lokala.

32 qso, bez Es, mada je bio na granici jedan IT9 koji je dolazio malo tropo ,malo MS, malo na granici Es ali NIL qso.
ODX I1BPU/1 JN45CQ 468km

QV
Heinrich Rudolf Hertz

9A6R

Ja uradio 19 veza 4 Hrvata 15 Talijana.Dva Sicilijanaca.Prošle godine ih je bilo 8.Slabe propagacije ali i odaziv postaja.

73,9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a4qv

A Reni, nista, jos ti ostaje da probate u Kupu Jadrana na kratkome valu  ;D
Evo mojega setupa delta loop za 50mhz za one koje zanima samogradnja antena, a tu je i Vedran odmah na pocetku snimke...

http://www.youtube.com/v/2kEBWEBPZaE
Heinrich Rudolf Hertz

9A6R

Ne vidim u čemu je kvaka?Jedan element loopa.Pa to sam imao 1993 kad sam počeo na 50.Jeli to neka super gain antena?

73,9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a6c

Kako u čemu je kvaka? Pa jasno je u čemu je kvaka. Piše to.

Nije u broju elemenata.

GGG

9a5cw

Smajo zove da mu dojdete grozje pomoc pobrat ;)
Pa vidi slike bolan ... kakva antena   :-*

73