Pravila....

Started by 9a4ww, 04. May. 2008, 06:25:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a4ww

Pozdrav društvo!!

Da li je self-spoting na dxclusteru kažnjiv u našim VHF-UHF-SHF natjecanjima??

Što kažu pravila??

Alen
Alen, 9A4WW

9a2d

Ma kakvi, ja sam i LOG vidio gdje su upisali sami sebe pa im je prošao.

73 de 9a2d

9a1un

Retoricko pitanje?? Selfspoting je zabranjen. Zasto se ne kaznjava  je vec drugo pitanje.
2D od kad je robot za cross-cheking takve nebuloze se vise ne desavaju.

73 Davor 9A1UN

9a6c

Nisam siguran da je selfspotting na UKV contestim izrijekom zabranjen.

Provjeriti pa izrijekom zabraniti, ako već nije jasno samo po sebi.

A robotu uvijek treba pomoći ako se nađe u nedoumici je li neka veza završena van radnog opsega...

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a4qv

Sve sto nije zabranjeno - dozvoljeno je.
Znaci dozvoljeno je.

Da ti pojednostavim, spotati mozes sam sebe i sa tudjim pozivnim, tko ce to utvrditi preko weba??
Pa tek one nebuloze oko peticije protiv CW skimmera  ;D

Papir i internet trpe svasta, a gluuuuvih stanica iz DL u kontestu, da ne povjerujers, YT ekipi svaka cast, cuju vy good

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a4ww

Baš ste brzi...

Što me ponukalo na pitanje? Bio sam jučer malo aktivan na 6m, 23cm i 70cm i pratio cluster...

Primjetio sam dosta spotova koji reklamiraju sami sebe. Pa i da je antena okrenuta ka I, DL ili nešto treće. Dobro da nema
spotova sa podacima da se operatoru ohladila kava i sl... Još su mi i prihvatljivi self-spotovi u uvjetima kada nepostoji propagacija, ali ovo...

Hmmmm... ??? ???

Manageri??? Očitujte se molim!!!
Alen, 9A4WW

9A9T

Dobro pitanje... ;D

Ako se dogovaraju skedovi na chatu...zašto selfspoting nije ok?

Kako utvrdite tako će biti... ::)
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A4FW

Pozdrav Alene,

selfspotting se ne spominje u pravilima VHF & UP natjecanja pa tu nemam ništa za dodati. Kao i svatko od nas, imam svoje mišljenje o tome :) .
     Kratak zaključak je: Nije zabranjeno, ali nije ni popularno.

Pozdrav iz contesta...

73 de 9a4fw

yu7ef

Ja sam jucer video jednog DL koji se mucio da uradi nekog Ukrajinca pa je preko KST
chata pustio cak i redni broj ... verovatno ce mu proci veza kao ODX sto je zalosno

Od kako imamo klastere a pogotovo KST chat nema jednog takmicenja da se ovakve
stvari ne desavaju a treba pogledati sta se sve radi na LOW BAND chatu i do kakve
je besmislenosti sve to doslo ...

Self spoting je lako "maskirati" ako sebe spotujes sa drugog call i po meni je mnogo
manje zlo od gornjih primera jer spot samo ukazuje na to gde se stanica nalazi ali on
jos uvek treba cuti one koji ga zovu pa ih i uraditi

Posto sedim kod kuce i slusam 2m sa 6 el. na balkonu usmerenom na zapad pratim i
pisanje na KST pa mi muka od ovakvog kontestiranja. Prilike dosta lose, obicno cujem
i uradim desetak S5 i bar 5-6 9A ali ovoga puta mnogo manje i signali su vrlo tanki

73, Popa, YU7EF

9a6c

Kamo sreće da za vrijeme contesta umuknu i chatovi i clusteri pa da vidimo ko zna znanje. Jasno , uvijek ostaje gsm i sms opcija, ali to bar košta pa nek plati koliko je da je. A nije ni to skupo...

Samo je bezveze.

Use i u svoje kljuse (ne use, nase i podase, kako neki to prevode).

GG

PS - kako to da nam manager stražari na portalu, šta niej danas conetst s novom antenom?

Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A4FW

Vidiš Gogo šta ti je tehnologija...vičem na 2m i gledam što ima na portalu  ;D
Dobar ovaj 3g VIP  ;D

73 de Željko, 9a4fw

9A6R

Eto jučer je Tom 9A2TK sebe spotirao par puta na 70 MHz.Ne vidim u tome ništa loše,dapače dao nam je info da malo okrenemo antene prema njemu i pokušamo uraditi vezu.Na visokim frekvencijama to je i potrebitije.Ali svakako nije u redu razmijenjivati raporte i lokatore preko dxclustera.Takva veza je ništavna.Sve je vrlo jasno kolege.Nemojte si komplicirati život.
Dobar DX želim!

73,9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9A9T

Jedino raport nije za cluster i to redni broj, ionako je većinom ocjena signala 59 ili 599 a sve ostalo se nađe ako već ne na clusteru ili chatu, na internetu ima sve...i unaprijed su uglavnom poznati lokatori...postali smo globalno selo.
Nemamo kaj više skrivati, nemremo ugasiti za vrijeme contesta ni cluster ni internet.

Hvala svima za veze... ;)
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a6c

Lako vama s onim Kalinićem ;D ;D

Ja nisam ni palio danas, šetao uz more i brao cvijeće... čekam ALPE ADFRIA UHF da napravim kaos na bandu...

GG

9A9T

Pa kad već lamentiramo,
kaj velite na to da se pol vure prije contesta na željenoj frekvenciji pusti cw qro beacon da se rezervira frekvencija do početka takmičenja i pokrije skoro celi band šumom i splaterima... ???
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !