HLJK 2008

Started by 9a5st, 03. May. 2008, 12:23:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a6c

A između ostalog, postoje samo nacionalni plasmani pa cijela priča ima čudan tok.

Da je IARU UHF, još bi i razumio, ovako šta ima veze ako je dopisao i 55 veza, njegov problem...

DSTAR from Split
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a4qv

Davore, jeli vidis da taj qso uopce nije u logu od Poljaka?
Dakle on ga nije odradio u kontestu nego poslije, ako i to ali to sad nije ni bitno.
Dakle, veza nije ostvarena u vremenskom periodu u kojem contest traje.
Nije problem u tocnom vremenu ,nego je problem da contest zavrsava u 14.00 UTC,
osim po tvojem tumacenju kod Talijana to traje do 14:10 UTC.

No dobro, naravno, podizanje ruke, ali moras paziti koje ;D , da ne zavrsimo kao Tomson u Umagu..
Beer or not Beer , the same thing.

Pozdrav
QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a1un

Ma sve 5, jednio ne volim tvrdnje koje ne stoje, a to popunjavanjem sa n brojem lokalaca ne stoji.

Nil qso sa SP strane. Mozda covjeku(xcc) kasni sat 5 min :) NHF

73 Davor 9A1UN

9a3xz

Adamo ,ostavi to......vidis da od bijelog zele napraviti crno iskrivljujuci neprestano cinjenice oliti bit problema.Ti si pobjednik u regularnom natjecanju ,a ovaj sto je radio poslije vremena mogao je jos 100 qso napraviti i svaka mu cast sto je napravio ,skidam mu kapu !!!

p.s. ljubomora i ljudske tastine su vrlo nezgodne stvari.....pogotovo kod onih koji dvi zice nisu zalotali u zivotu !

9a3bim

Quote from: 9a3xz on 17. July. 2008, 20:25:24
...pogotovo kod onih koji dvi zice nisu zalotali u zivotu !
... i trče arg, zla li najvećoga  >:(
znači svi oni koji ne lotaju ne vrede?
"To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison (1847-1931)

9a1un

Mladene evo tebi jedna  :-*

73 Davor 9A1UN

9a3gj

Zamolio bih ako mi netko može pomoći u pronalaženju odgovora:
Što znači CONTEST LOKACIJA odnosno u koju se to kategoriju svrstava dali je to Portabile ili Fix , ili najvjerojatnije po potrebi kad ti paše Fix staviš se u Fix ili kad ti paše Portabile staviš se u portabile.
Moja CONTEST LOKACIJA je uobičajeno negdje na Psunjskim krtičnjacima , a ako registriram neku od postaja na adresu krtičnjak na Psunju i dalje ćemi to biti CONTEST LOKACIJA jedino što bi to mogao u tom slučaju prijavljivati kao Fixnu lokaciju , a ne kao do sada Portabile.
Možda se još netko pronađe u ovakvoj trilemi kao ja , pa bi bilo zanimljivo čuti i druga slična iskustva.
Jer sam primjetio u posljednjih par godina da se neki pozivni znaci , znači sa istim istijanim QTH LOC pojavljuju jedne godine u Fix kategoriji a neke druge godine u Portabile kategoriji i obrnuto.
Možda bi najjednostavnije bilo držati se pravilnika pa ako si je tko uspio srediti CONTEST LOKACIJU pod Fix u "dozvoli" neka je skenira i priloži nam ovdje svima na uvid da i mi ostali prepišemo koju "pametnu" da ustvari vidimo dali se to uopće legalno može tako i registrirati.
Mladen-9A3GJ
Mladen-9A3GJ

Daj još jednu rundu ...

9a4vm

Pozdrav.
Adresa koja piše u tvojoj dozvoli treba odgovarati adresi koja piše u tvojoj osobnoj iskaznici drugo sve je ilegalno,jer tvoje stalno mjesto boravka nije na Psunju.Ako je netko i dobio dozvalu na neku drugu adresu koja nije ista kao i ona u osobnoj očito je služba koja izdaje dozvole prevarena.Tako je bilo u neka normalna vremena,a danas...
73 de 9a4vm-Vlado

9a3gj

Vlado,to znači da je i za klubsku kategoriju ista stvar kao i za osobne operatore !
Znači da je Fixna lokacija pojedinog radio-kluba ona koja mu piše u adresi kluba a sve ostalo je Portabile kategorija bez obzira koliko se daleko makao od klubskih prostorija pa makar se to i zvalo CONTEST LOKACIJA na nekom od brda iznad grada pa čak i ako je u istom QTH LOC.
Jer vidim da neke ekipe prijavljuju CONTEST LOKACIJE pod Fix kategorije , pa bi bilo zanimljivo čuti i njih da nam ukažu ili otvore oči kako su to uspijeli realizirati.
Mladen-9A3GJ
Mladen-9A3GJ

Daj još jednu rundu ...

9a6c

Momci, mislim da niste baš u pravu.

U Dozvoli za rad može biti upisana adresa postaje koja ne mora biti adresa stanovanja, ali je kod ishođenja dozvole potrebno navesti podatke i lokaciju za koju se Dozvola traži.

Mislim da tu mogućnost pruža postojeći Pravilnik.

S druge strane, obzirom da se kategorija portabl postaja u natjecanjima s vremenom izgubila i u pravilu sve se svodi na broj operatira, kao i na to da trenutni Pravilnik obavezu identifikacije /p nameće "prijenosnm" postajama (ma što to bilo...), bojim se da ni to nije osobito bitno.

Iako, dozvoljavam da nisam baš u pravu.

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a3gj

Gorane !
Pogledaj rezultate takmičenja na robotu recimo npr. za POKUPLJE 2007 i POKUPLJE 2008 pa ćeš se moći uvijeriti da neki pozivni znakovi iz istoga lokatora jedne godine stoje u plasmanu za Fixnu a druge godine za Portabile kategoriju pa se pitam da nemaju u tom slučaju registrirane uređaje za obadvije kombinacije.
Ustvari ispada da to nitko i neprovijerava pa zato to tako može i proći,ili svi zajedno vjerojatno na te opcije zažmirimo i čekamo slijedeći contest.
Mladen-9A3GJ
Mladen-9A3GJ

Daj još jednu rundu ...

9A4FW

Pozdrav Mladene,

znam što te muči pa ću prijeći na stvar. Radio klub "Vinkovci" ima legalno kupljen i gruntovno upisan čvrsti objekt na adresi Hrvatskih žrtava 6, Marinci. Na tu adresu glasi i naša dovola za rad. U gradu Vinkovcima nemamo svoje prostorije, već smo u prostorijama Županijske zajednice tehničke kulture, a u kojima samo održavamo tećajeve i sastanke.
   Mi se nismo popeli sa 100 na 900m visine već sam 92 na 101m i to samo iz razloga kako bi pobjegli od gradskih smetnji.
Svoju lokaciju možemo zvati kako god želimo jer je u našem vlasništvu te su tamo stalno instalirani naši uređaji i oprema.
  Kada se vratim s mora, skenirati ću našu dzvolu i poslati je ovdje na portal.

73 de Željko, 9a4fw

9a3gj

Željko,nisam baš konkretno aludirao na Vašu ekipu jer Vas nema u POKUPLJU 2007 , več na moju komšinsku prijateljsku ekipu iz JN85LI gdje su jedne godine u POKUPLJU 2007 u jednoj kategoriji a druge godine u drugoj.
Doduše i tvoje obrazloženje je dobro došlo zbog mogućih budućih nejasnoća,jasno je tebi da se u cijeloj ovoj priči ustvari i nije radilo konkretno o mojoj lokaciji jer kod mene je sve čisto i jasno ,kad sam doma Fix a kad sam na "krtičnjaku" Portabile.
Ostale koji se tako dvojno pojavljuju povremeno , sam namjerno izostavio da neproširujem ovu temu unedogled.
Ugodan ostatak na moru etc........
Mladen-9A3GJ
Mladen-9A3GJ

Daj još jednu rundu ...

9A3LN

Nadovezao bih se na temu.
U HLJKupu 2008. ja i jos par stanica davali smo znak/p. Garantiram, da bar polovica stanica nije radila sa lokacija koja su navedena u dozvolama, a nisu davali /p. Treba nas raditi što više, ali tko je u pravu, a tko u krivu!? javascript:void(0);
Npr. kod kucanja moj sufiks iz portabla ima 4 a ne 2 znaka i to kod slabijih signala a kod mojih 50 w zna stvarati puno više problema i netočnosti u prijemu. Netko mjerodavan i odgovoran trebao bi konačno dati točno tumačenje bez budućeg rada u sivoj zoni.
Također, nije korekto netočno navesti snage koje su desetak i više puta manja od stvarne. Poštenije je ostaviti rubriku power neispunjenu.

73 od Damira!

P.S. Alpe Adria VHF ima kategoriju 50 w fiksno/portabl i ne bi bilo korektno da se stanice veće snage prijave u ovoj kategoriji. Taktika rada snagom od 5 do 50 w i 500 W je sasvim drugačija, a i omjer veza je bar duplo manji.

9a3gj

Damire,
Ja ti umijesto  /p  (što bi kao po pravilniku bilo) koristim npr:  9A3GJ pa kažem Mladen pa kažem krtičnjak Psunj-Brezovo polje pa opišem kakvo je vrijeme na krtičnjaku i još štošta spomenem dok dođem do onoga glavnog da izrecitiram generalije koje su bitne odnosno neophodne i to mi se pokazalo kao puno kraće od onoga samo   "/p" , a što je najvažnije u isto vrijeme se i dobro zabavljam i nitko mi nesmeta sa kilovatima i na nikoga nemam nikakvih primjedbi jer nas je uvijek više od slobodnih frekvencija ,kanala ,simpleksa i sl.
Mladen-9A3GJ
Mladen-9A3GJ

Daj još jednu rundu ...