HLJK 2008

Started by 9a5st, 03. May. 2008, 12:23:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

9a6c

Ma ti šuti, bolje ti je...

Ioanko si radio na nekom bezveze bandu...

;D
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a4qv

Quote from: 9a6c on 07. July. 2008, 20:27:21

;D

"I just call
To say I love you
I just call
To say how much i care
I just call ......

http://www.slovhf.net/rezultati.php?band=10%20GHz

Nasvidanje
QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A4DB

Samo da se ubilizi da je 9A1W linear kad sam ga zadnji put prosle
godine gledao na analizatoru bio oko 3,8 kHz sirok nakon maks holda
od par minuta.
Jedino ako je sada nesto  :P....ali sumnjam,

toliko

73

PS(a ti Djuro imas pivu od mene za pretrpljeni strah  ;D)

yu7ef

Martine to je pravi odgovor i jedini put za resenje ...

Kada se na to doda jos i korscenje LNA u kontestu eto belaja koliko ti volja

Neko spomenu i predrajvovane PA, do zadnjeg mW, umesto da se PA podesi
na maksimalnu snagu i onda skine drajv za 10% pa signal bude k'o muzika

Uredjaji su nam takvi kakvi jesu i malo nas ima para da kupi bas one vrhinske
pa moramo biti dovoljno korektni jedni prema drugima i pri radu misliti na kolege
kojima ce nase delanje praviti problem - nema drugog resenja

Pre neku godinu sam citao jedan lep tekst koji je, ako se ne varam, napisao
S53WW i koji je dao sve odgovore, bez i jedne pogresne dijagnoze. Verovatno
su ga mnogi od vas procitali i bilo bi korisno objaviti ga na ovakvim listama
PRE SVAKOG VELIKOG KONTESTA, cisto da se ljudi podsete - siguran sam da
bi bilo manje prituzbi i optuzbi

73, Popa, YU7EF

9a3mr

Kao što je Martin primjetio, ne moraju smetnje biti proporcionalne snazi lineara. Bio sam svjedokom situacije kad je tranzistorski PA uspio zamračiti cijeli 2m band a smetnje su se probile i kroz kratkospojeni ulaz RX-a :-)

Pad napona na mreži sam po sebi ne mora značiti upadanje PA u nelinearnost. Kondenzatori u ispravljaču donekle peglaju stvar, PA će imati visoki STBY anodni napon a nizak radni i shodno tome manju izlaznu snagu.

Al' ako je pad napona izazvala prevelika pobuda....ajme...vole naši ljudi odvrnuti sve do daske...nek kazaljka skače...

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A2HM

Quote from: 9A4DB on 07. July. 2008, 21:29:20
Samo da se ubilizi da je 9A1W linear kad sam ga zadnji put prosle
godine gledao na analizatoru bio oko 3,8 kHz sirok nakon maks holda
od par minuta.
Jedino ako je sada nesto  :P....ali sumnjam,

Pozdrav Djani!
Naravno da se nije ništa promjenilo, a i svi oni koji poznaju lineare od HA1YA (http://www.pollak.sulinet.hu/elektro/pa_rev/pa_rev.htm#rack) znaju da su dobro zaštičeni od predrivea i ostalih neželjenih stvari. Mi ga ganjamo sa linearom koji može dati 130W , ali za snagu od 1400 W treba mu negdje oko 80 W. Ako se digne drive previše, automatika izbaci, tako da mi koristimo ovu formulu od - 10 % da nas na SSB-u ne zeza ako dodje koji pik!
U svakom slučaju, nama su gosti uvijek dobrodošli, najavljeni ili nenajavljeni, pa se sami mogu uvjeriti u te stvari.
U ovom ctestu u gostima nam je bio 9A3AR...

73 de krešo
Kreso

9a6c

SEKU DRVA NA DVA METRA by S53WW...

S59DEM inače ganja neke posve naivne snage i pravi ozbiljne rezuultate pa je vjerojatno riječ o nečem drugom, a ne samo o drvima...

G
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a4vm

Pozdrav
Ova tema o smetnjama je vrlo nezgodna jer izaziva svakakve reakcije,ćesto neopravdane.
Bilo  bi dobro kad bi svi bili iskreni onda bi puno toga bilo jasnije.
Kad bi se preslušale audio snimke predavanja Dragana D. yu1aw možda bi se teže posezalo za optužbama ,hi.
http://yu1aw.ba-karlsruhe.de/predav.htm
73 de 9a4vm-Vlado

9A2WA

Quote from: 9a4qv on 07. July. 2008, 20:47:54
Quote from: 9a6c on 07. July. 2008, 20:27:21

;D

"I just call
To say I love you
I just call
To say how much i care
I just call ......

http://www.slovhf.net/rezultati.php?band=10%20GHz

Nasvidanje
QV

Bravo Dottore!!!!!
Pravi posal!  ;)

Mike  :)
Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa

9a2ko

Adame,
hvala i cestitke na izuzetnom uspjehu.
Eduard 9A2KO

9a3xz

za jednog pocetnika na 10ghz vise sam nego ponosan s tobom !!!!
nadam se da se rostilj vec polako priprema........a ti Gogo ad6iw dok dodjes doma dobijes rpt hi!hi!

Tako to rade ISTRIJANI ...ala bok svima .

9a3gj

Molim da mi Željko ili Krešo kažu već jednom kada ću moći da sam odlučujem za koji ću kontest na robotu da šaljem svoj kontest log a ne u nijednom slučaju da bude kao do sada da me se automatizmom meće u sve plasmane ako za njih nisam poslao log kao što je do sada bio slučaj sa POKUPLJEM 2008  a log sam poslao samo za period 9A ACTIVITIJA ili kao sad kad sam uploadovao log samo za ZGB FM a ono eno ti mene i u HLJ KUPU 2008.
Ako već postoji opcija biranja i izbora onda to treba do kraja odraditi da si svako tko želi uploaduje svoje log tamo gdje želi pa ako želi biti u svim mogućim opcijama nek šalje sa svaki pojedinačno.
Meni se osobno ova opcija do sada nedopada ali odgovor znam već unaprijed : TRLA BABA LAN DA JOJ PROĐE DAN (kao i do sada na bilo koju primjedbu u vezi pojedinih propozicija)
Mladen
Mladen-9A3GJ

Daj još jednu rundu ...

9A4FW

Quote from: 9a3gj on 08. July. 2008, 11:51:39
Meni se osobno ova opcija do sada nedopada ali odgovor znam već unaprijed : TRLA BABA LAN DA JOJ PROĐE DAN (kao i do sada na bilo koju primjedbu u vezi pojedinih propozicija)
Mladen

Budući si već dao odgovor, mislim da mi nemamo potrebu ništa dodati. Da si bio na hamfestu u Kutini, sve bi ti bilo jasnije. Primjedba na nečije propozicije ne znači da se one odmah moraju i promjeniti.

73 de Željko, 9a4fw

9a2sb

Bravo za sve,super,izuzetno-svi sretni!Posebna pohvala,ako to išta znači, Adamu 9A4QV koji je "kao početnik"..."ne znajući šta radi" napravio rezultat za svaku pohvalu(Fantje su zinuli). U pravo vrijeme našao se na pravom mjestu i odradio toliko toga kao da je u srcu Evrope,jer ni oni tamo, gdje ih ima more, nisu baš odmakli.
Ja čekao ,ono ništa.Oblaci predaleko,pogasio u 8ut i na "Đakovačke vezove"....kad nema dx-a ima janjetine etc.....a i da pogasim kW-ate da bude Es-a.....njente!
U subotu malo na : 70cm.....32veze.....9000km....odx OL4A JO60RN....676km
                         23cm.....21veza.....5500km....odx IZ4BEH JN54WL...537km...radari poludili valjda traže mojih 10G
                         13cm......7veza......1900km...odx  OK5Z   JN89AK....474km......WiFi smetnje sa sjevera i zapada
                           3cm......7veza......2000km...odx  OK5Z  JN89AK....474km...sve tropo NO RS.
Koliko radio-puno i uradio!
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski,svaliti krivicu na drugoga je strateški!
Kad je muka,ajde Đuka,al kad jebedu Đuku ne zovedu!

9a7pjt

Barba Go-Go ,
Koliko sam ja smeta  . . . . nije vrag da me nisi cua  ??? . . .
A vidi kao sam sredia bunker   . .. ..opitura u bilo  i stavia dasku pinky boje  ::) !

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =