Main Menu

Quados 8 za 2m

Started by 9A4TM, 08. April. 2008, 23:17:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

9A4TM

Vidim da se spominje vino pa se moram javiti, volio bih kada bude prilike probati ovo sto izaziva amneziju hi..a za protumjeru nudim kulen  ;) koji nije previse ljut  ;D ;D  (pri konzumaciji mora se razblazivati hrenom  8) ).
A glede cobanca to su nekada davno u slavoniji pripremali cobani u polju kada su cuvali  najvece slavonsko blago (SVINJE) :) znaci cobanac i dan danas jedu  ;D
Inace u cast Zlatka koji se u subotu prvi uspeo na najvislji  vrh u Marincima s opremom za 10ghz nazvali smo 2sbcigleni vrh tt101.097m a da ne bi zapustili 9a2ou betonska greda dobila je novo zvucnije ime mb35omjer1/3-9a2ou. :) :)
73,Mario 9a4tm.

9A3GE

Čestitke Ekipa 9A4V....žao mi je što se nismo čuli..bude već prilike...? Vako redom...9A2WA...nema udarca bez starca...9A4QV....aaaaaaa dobra vika a..? To je čudo bilo ..veza sa Slovačkom...! 9A2TK....čuo te na 2. m. ali ovdje je bilo par Italijana.... GROZNO JAKI...po 50 khz bi pokrivali...zapravo to je ok..bilo je i gore..9A6C...stvar napreduje ...sinoć to proradilo...kako tako...tj. hebe nas trimer cijevasti ne da se fino podesiti..."šeta"...ali u toku je nabavka novog i to oko 10 pF...ovi su bili oko 3-4 pF.....štimali na far Italijanski I4 iz Bolonje....postigli da se signal podigao na 9 "s" jedinica ...od nule....A što je najljepše.....ŠUM se podigao jako malo...skoro ništa... da nismo pažljivo slušali ne bi vidjeli razliku...stvar je zbilja prava...Malošumna...a gain je oko 20 dB....sasvim dovoljno...uz mali šum...nevjerovatno...dosta sam tih LNA imao u uporabi..ali ni jedan kao ovaj...signal/šum..! Trudimo se...? 9A7PJT....pazi da što zbilja ne rikne na uredjaju...? Ok...bila danas dobra Mjesečina...uradjeno par novih znakova..Zemalja ...ničevo....?  Išlo sasvim dobro ..iako su Sunašce i Mjesec skupa jezdili čitavo vrijeme...dole je slika sa astronomskim podacima..gdje je tko...!   Toliko ! M.
Martin 9A3GE

9a4qv

Martine u srijedu sam u Ri, koliko komada treba donijeti? (Trimera mislim, onih pravih)

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A3GE

Martin 9A3GE

9A4TM

Martine pozdrav. Ako ti nesto s slike moze pomoci posaljem ti postom ja toga imam dosta  :)
73,Mario 9a4tm

yu1qt

Bravo Hrvoje&Co.! Ono sto sam od vas cuo na 2m je odlicno, to ti rekoh i u mike! Stavise, mislim da vas je rumun cuo jos bolje od mene u istom pravcu,GL in future,
Andra YU1QT

9A4TM

Evo i slike

9A4TM

Nakon kontesta ekipa 9a4v  je vrlo zadovoljna pricuvnom antenom quados  (dizajn yu1aw).Obzirom da je tijekm petka i dobrim dijelom subote puhao dosta jak vjetar osobno sam zadovoljan njezinim ponasanjem na istom  :)  te bih je zbog toga preporucio svima onima koji zbog jakih vjetrova imaju problema s antenama da je svakako izrade.Osim dobrih meh.karakteristika odlicno je i radila (kazu 9a2sb  9a2sd 9a4fw 9a4ew).
Na kraju ovim putem zelim se zahvaliti Draganu yu1aw koji se  potrudio , preracunao sve sto je trebalo i na kraju svojim savjetima usmjeravao gradnju(npr.balun ??? ??? ;D i sl.)
73,Mario 9a4tm.

9A4ZM

@ 9A2SB :

Neću komentirati čobanac i vino, nego jedno tehničko pitanje :

Nije mi jasno (pošto se baš ni na jednoj slici ne vidi podnožje cijevi, možda je tamo neki zakretni mehanizam) zašto je noseća cijev od parabole kosa, a ne okomita ?

Da je okomita, sa zaokretanjem antene po azimutu ne bi se mijenjala elevacija antene, ovako kad je kosa, sa svakim zaokretanjem antene se elevacija mijenja, pa je potrebno ponovno podešavanje elevacije ?

73 de Maki

Admin: Nisam znao u koji topic, pošto su slike objavljene u ovom

9A4EW

Quote from: 9A4ZM on 06. May. 2008, 08:24:51
@ 9A2SB :

Neću komentirati čobanac i vino, nego jedno tehničko pitanje :

Nije mi jasno (pošto se baš ni na jednoj slici ne vidi podnožje cijevi, možda je tamo neki zakretni mehanizam) zašto je noseća cijev od parabole kosa, a ne okomita ?

Da je okomita, sa zaokretanjem antene po azimutu ne bi se mijenjala elevacija antene, ovako kad je kosa, sa svakim zaokretanjem antene se elevacija mijenja, pa je potrebno ponovno podešavanje elevacije ?

73 de Maki

Admin: Nisam znao u koji topic, pošto su slike objavljene u ovom

Pozdrav Maki,

Evo ja ću ti odgovoriti a 9A2SB može i potvrditi  ;) Kada smo krenuli slagati opremu za 10 GHz shvatili
smo da smo zaboravili ponijeti nosač za tanjur  >:( . Na tom nosaču je izvedena prilagodba elevacije.
Dok smo čekali Marija koji je otišao po isti nismo htjeli gubiti vrijeme i naš majstor Mićo se dosjetio i odlučio
na malu improvizaciju. Pronašao je nekakvu cijev, prerezao je i zavario ukoso.

Eto, to ti je to. Btw, imaš UFB moć zapažanja  ;D

73 de 9A4EW, Hrvoje

73 de 9A4EW, Hrvoje

9a2sb

Eto Maki,ja se našao tamo prvenstveno radi ogledanja quados-a.Kako je u sobi pronađena parabola i transverter za 10G,a nigdje stalka......idemo ćuti far...ostalo znadeš.Ono pokraj na tronošcu je bila moja rezervna oprema ZIF za 10G kome nimalo ne smeta ona furda sa 2m....hi.Rad na 10G,sa transverterom, je uglavnom bio teška nebuloza jer je polje sistema na 2m uz silna pojačala bilo 9+++++ a nije nam se šetalo okolo zbog zaostale sjetve iz 1991.god i mnoštvo pčela na polju pored antena.......Gl i čujemo se.
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski,svaliti krivicu na drugoga je strateški!
Kad je muka,ajde Đuka,al kad jebedu Đuku ne zovedu!

9A3GE

Mario ..Hvala puno...no problem..sutra Adam donese toga..pa probamo ? Još jednom bravo za Quadose....dunque...on zrači široko i gain je vrlo dobar..zapraf odličan trebate to objaviti u "DUBUS-u"....čini mi se da nitko nije to napravio za dva metra...? Na višim freq. ima nešto....tamo u "Unterlager" knjigama /biblija za UKV/ ima tih antena nacrti i sva mekanika za 432 ili 1300 Mhz..ne sjećam se ..knjige su u Adama....! Bilo bi dobro probat Mjesečinu ..kada se pojavi tamo na Istoku..nisko..?....Ok...dojdete već i do toga ! Sve po redu...kada su Ant. tu...Dobro ..dole je zlikatransvertera za 70 Mhz...rx dio mosfet -schotky...tx klasika sos lampe...! Salut..! M.
Martin 9A3GE

9A4TM

Martine na mjesec se ostrimo cim bude u snopu probacemo ili jos bolje dodji i probaj.
Glede transvertera koje su lampe  ???
73,Mario 9a4tm

9A3GE

AAA..klasika kao nekad...osc je sa fet-om  116 Mhz po to malo pojačam sa jednom polovicom ECC88 i u mješač sa EF184 te izlaz QQE03/12...oko 5 W daje....sasvom pristojno za početak...? Bude se vidjelo kako se ponaša taj band..ovdje..ma slično kao 50 Mhz...?  Nemam baš neku antenu..."grablje" od logperiodika 50-1300 Mhz...malo pa ništa..ta antena je pravi generator šuma...ali posluži za nuždu...barem...imam i neku TV tri Elem...cccc  jaka oprema...??????....Ma kade se otvori ..to se čuje i na špagu...i nije mi neka fora ..ti bandovi...tamo...gdje treba se malo pomučiti i nešto uraditi sam..od opreme..to je ok...najlakše torbu love i sve kupiti..jes malo morgen...ta nismo valjda goli "štek" r.amateri..mene svidja..nešto uraditi sam...tja...dobro..se gre na daljše...! M.
Martin 9A3GE

9A4TM

Ako se dobro sjecam ecc88 je dvostruka trioda? Davno prije sam s el84 napravio tx za 28mhz lijepo je to radilo dok je radilo ;D
Nusput nisi odg.kada dolazis probati antenu i imas li kakva iskustva s yu7ef antenama?
73,Mario 9a4tm.