Anketa - izmjena pravila natjecanja - NAGRADE NATJECATELJIMA

Started by 9a4qv, 13. November. 2025, 06:30:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Da li ste suglasni s prijedlogom o izmjeni pravila natjecanja u dijelu NAGRADE NATJECATELJIMA?

DA - odgovara mi prijedlog izmjena uz primjenu e-diploma i tehničkih pomagala
7 (25.9%)
NE - odgovaraju mi postojeća pravila
20 (74.1%)

Total Members Voted: 27

Voting closed: 23. November. 2025, 06:30:17

9a3aq

1.Izbaciti 6 satnu kategoriju u potpunosti.. ili kompletan ctest skratiti na 6 sati za SVE  >:(
2.Osim peharskih-plaketnih-tanjuričastih nagrada za 1-3mjesta uvesti i FENJER nagradu.. micro fenjer ::)
3.tzv tehnička pomagala su uvreda za takmičare... jer za predviđeni trošak od ?10€ nije dovoljno ni za olovku!
jer ako su preskupe papirnate diplome , šta se može ponuditi ???
4.Ako organizatori za pojedine periode UREDNO PRIREDE HAMFEST, HRS ne koristi priliku godišnje skupštine za podjelu nagrada a kamoli za hamfest ..čak ni za lizala !!!  :-[
5.ako nekoga veseli pdf diploma, SMIJE papirnatu diplomu scanirati ;)
6.A ako smetaju osvojeni pehari, može ih se donirati ... duplo veselje.. ( ja sam donirao cca 80 komada lokalnoj osnovnoj školi za njihov klub mladih tehničara.. naravno graviranu plastičnu pločicu sam ipak spremio u svoju kolekciju !!! )

9a6arp

Pravila UKV natjecanja / Natjecateljska sezona 2014
16. December. 2014, 22:46:57
Molim da me izostavite iz dodjele nagrada, odričem se diploma, plaketa, pehara ili svega vezanoga uz natjecateljsku sezonu 2014.

Zahvaljujem,
QV

Samo da se podsjetimo malo povijesti. Bravo UKV Manger!!

9a3sm

Quote from: 9a6arp on 21. November. 2025, 07:42:51Pravila UKV natjecanja / Natjecateljska sezona 2014
16. December. 2014, 22:46:57
Molim da me izostavite iz dodjele nagrada, odričem se diploma, plaketa, pehara ili svega vezanoga uz natjecateljsku sezonu 2014.

Zahvaljujem,
QV

Samo da se podsjetimo malo povijesti. Bravo UKV Manger!!

Ja poštivam njegovu ili svačiju drugu odluku ali ne pristajem da se to primjenjuje na mene ili nas koji uživamo u tome ...
A vjerujem da nas je više koji razmišlja i uživa u tome kao i ja ...
Vidjećemo
Mato - 9A3SM

9a3aq

Pa i u današnjem Jutarnjem lijepo piše
 ;D  >:(

9a5ay

Auu Darac nemoj tako duboko iz naftalina, ja sam za to da oni koji rade 6h dobiju frtalj (četvtr ili 25%) diplome samo moraju odlučiti koju četvrt prvu,2,3 ili četvrtu.
Bez obzira na sve ova inicijativa je dobra za predprazničko raspoloželnje. Adame hvala ti :)

9a4qv

Poštovani natjecatelji,

Nakon isteka predviđenog roka od 10 dana zaključena je mogućnost glasovanja na ovaj prijedlog.
Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u glasovanju i raspravi te doprinjeli moderiranju prijedloga o izmjeni pravila natjecanja.

Zanimljivo je da je ova forumska tema/anketa generirala 1670 pregleda u relativno kratkom vremenu što je dobra posjećenost za ovaj format foruma.

Nasuprot dobroj posjećenosti, broj onih koji su glasali nije reprezentativan, 27 glasova ukupno. Ako se ovaj rezultat usporedi i s brojem natjecatelja koji prijave svoje rezultate u najmanje zastupljenim natjecanjima, i u tom slučaju je broj glasova malen.

Konačan rezultat glasovanja je slijedeći:
Broj glasova: 27
DA - odgovara mi prijedlog izmjena uz primjenu e-diploma i tehničkih pomagala 25.9%
NE - odgovaraju mi postojeća pravila 74.1%

Istu anketu ponovili smo i na neslužbenim Viber grupama gdje su rezultati slijedeći:

Grupa HRVHF 144/432 MHz
Broj glasova: 11
DA - odgovara mi prijedlog izmjena uz primjenu e-diploma i tehničkih pomagala 73%
NE - odgovaraju mi postojeća pravila 27%

Grupa HRVHF GHz
Broj glasova: 6
DA - odgovara mi prijedlog izmjena uz primjenu e-diploma i tehničkih pomagala 100%
NE - odgovaraju mi postojeća pravila 0%

Hvala,
Adam, 9A4QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A2HM

Mene zanima zašto bi takva anketa trebala biti anonimna, naime vrlo je bitno tko glasa, predpostavljam da je dosta glasova bilo i od onih koji ne šalju logove, a kamo li natječu. Po meni bi trebali imati pravo glasa samo oni koji se pojavljuju u plasmanima jer je to jedino mjerodavno, čak sa mišljena da bi o tome trebali odlučivati oni koji osvajaju neke rezultate, ovako ostaje osjećaj političke igre. LP
K
Kreso

9a3sm

Bravo Krešo ..
Adame zahvaljujem na pojašnjenjima i napisanom i tu stajem.
Ali, broj prijavljenih po nekoj grupi o anketi ne mora značiti da je to sve onda sveto pismo jer kako Krešo reče za anketu je potrebno prihvatiti glas(ove) onih koji rade i osvajaju mjesta .. nas to interesira ne onog tko je samo učesnik kontesta uz jutarnju kavu i odradjenih 10 veza tek toliko da se pojavi ali ima mogućnost pisanja i davanja svog prijedloga.
Nadam se da se ostali neće ljutiti ali to je istina jer ne mogu ja odlučivati o tebi i tvom radu na Ghz jer "mogu" odgovoriti a ne učestvujem u tim natjecanjima i onda dobijemo onu narodnu poslovicu " Tri loša ubiše Miloša "
Ipak mislim i stojim na tome da mi koji osvajamo ta mjesta bi trebalo da se naš glas čuje i vrednuje, a sad zašto je mali broj onih koji se neće javiti i tu nije ništa čudno jer sigurni osvajači 1. mjesta se neće javiti i njih nije briga za one sa 2.ili 3.mjesta po meni nije u redu ali njima ne zamjerim .. nikoga ne prozivam ali i dalje mislim ako Savez propada zbog tih nagrada onda definitivno nije zaslužio biti Savez i treba se ugasiti ... ako proračunska sredstva nisu dovoljna za nagrade ali za druge troškove se ima para onda tu nešto nije ok .. nekome majka,nekome maćeha ... žao mi je što se i drugi ne jave po ovom pitanju a ima nas dosta sličnih mišljenja no sve u kuloarima a ne znam zašto ne i ovdje javno i onda ispadne ovako da se nas nekoliko bunimo ili smo buntovnici ...
Pozdrav svima, 73 de Mato - 9A3SM

9A3IV

Savez je 85 posto sam sebi svrha. Da se ovaj tren ugasi 85 posto amatera nebi ni uočilo da više ne postoji.

Što će biti u Hrvatskom Radioamaterskom savezu ne odlučuju radioamateri. Odlučuje netko drugi i sve ovisi koliko će love dati i za što će dati. Ako daju za rad sa mladima a ništa za rad sa starima onda će samo mladi masovno dolaziti u HRS a mi stariji budemo izvisili.

Nemojmo zaboraviti i osobni angažman tajnice i administrativnog djelatnika. Koliko se oni potrude bit će nam bolje ili lošije. Nemojmo zaboraviti kako zbog sngažmana tajnice u zakonu NE postoji radioamaterizam nego samo Citisen Band (CB) radioamaterizam. Angažman tajnice HRS-a i udruge CB klubova.

U takvoj situaciji sve manje love ostaje za amaterizam. Repetitore, farove, takmičenja. Pa je najjednostavnije uštedjeti tako da sve postane e. Sve na mail.

Ta lova koja se oslobodi otići će u materjalne nagrade. Kako će se određivati što će nagrada biti? Jedne godine swr metar a druge ftx-1?????

QV nema interesa za materjalne nagrade. Ima toliko opreme da je se treba rješavati :-). Ali, može biti doveden u zabludu. Ili mu je samo zapalo u dužnost da provede zaključke koji su izglasani većinom?

R0, S17, 9A0USA

9a3j

Quote from: 9A3IV on 24. November. 2025, 09:24:04u zakonu NE postoji radioamaterizam nego samo Citisen Band (CB) radioamaterizam

dobar dan,

o kojem zakonu ovdje pričamo?

hvala
73,
Saša, 9A3J

9A3IV

Zakon o udrugama? Ne sjećam se više. Bila je rasprava o tome na hamradio.hr

Meni nije bitno da budem uvijek i svuda u pravu. Bitno mi je da se povede rasprava o HRS, radioamaterizmu, nama i da na kraju iz toga izađe neki napredak. Zato sam i napisao ovo gore
R0, S17, 9A0USA

9A3IV

R0, S17, 9A0USA

9A3IV

S obzirom da sam jako potrudio  iživcirati 2jk i da sam dobio doživotnu zabranu pisanja nemojte zamjeriti što mi se gadi uopće gledati hamradio.hr. zato sam samo napravio par slikica zaslona pa koga zanima neka traži dalje

Eto, neznam dodati slikice

Pa, onda copy/paste

Po stranici 28 broja 4 od 2015godine možeš imati udruge tehničke kulture po sljedećim klasifikacijama

13.5.1. Radiokonstruktorstvo i samogradnja uređaja
13.5.2. Amaterska radiogoniometrija
13.5.3. CB radioamaterizam
13.5.4. Amaterska radiotelegrafi ja
13.5.5. Digitalne komunikacije
13.5.6. Satelitske komunikacije
13.5.7. Bežični mrežni sustavi
13.5.8. Ostale djelatnosti komunikacijske tehnike

Pogledajte post: status radio klubova prema zakonu o udrugama
R0, S17, 9A0USA