Kalendar UKV natjecanja za 2025. godinu

Started by 9a4qv, 23. December. 2024, 16:06:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a4qv

Pozdrav,

Na poveznici Kalendar UKV natjecanja 2025. možete pronaći sve termine UKV natjecanja za 2025.godinu.

Zahvaljujem se Miljenku, 9A2MI i Željku, 9A3DF na iznimnom trudu oko pripreme kompletnog kalendara.
Nadam se da će vam informacije biti od koristi a ako uočite nedostatke ili nepravilnosti u kalendaru natjecanja molim da iste prijavite pod ovim topicom.

Hvala svima i čujemo se već početkom 2025.godine.

Adam, 9A4QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a5ay

Dakle nastavljamo sa duginim bojama, a šta ćemo sa daltonistima.
Šala mala, sretno!
Damir 9a5ay

9a9i

Pozdrav svima,
lijepo je da je kalendar spreman i čestitke ekipi koja se pobrinula da to na vrijeme odradi,a sada se moramo i mi primiti posla u natjecanjima,hi.
Sretni blagdani svima i sve dobro.
73 de 9a9i-Vlado
73 de 9a9i - Vlado

9a3ty

Quote from: 9a4qv on 23. December. 2024, 16:06:51a ako uočite nedostatke ili nepravilnosti u kalendaru natjecanja molim da iste prijavite pod ovim topicom.

Da li u to spada i "šminka" ?

- Only natjecanje: Only tekmovanje: Only wettbewerb:  ...
- u jednoj liniji 6m - up a odmah ispod 23cm i viši
- nema legende boja (moraš sam zaključiti što je što)
- u listi natjecanja, na svakom jeziku piše na engleskom Rules i Log
- 9A Activity Contest ali Hrvatski proljetni UKV kup

U filterima :
- na svakom jeziku Year
- Mounts: ???
- padajući izbornik za izbor mjeseca uvijek na engleskom
- bilo bi lijepo (po meni) da ima filtere i za mod, band, trajanje, ... radni dan / vikend, ...

Sretan Božić svima i puno uspjeha u natjecanjima u sljedećoj godini !

9a3sm

Hvala vrijednim mladićima na trudu oko slaganja novog UKV kalendara 2025.te
Još samo popuniti za lokalna natjecanja uz svaki od 9A aktivitija no o tome ako se budu javili ..

Svima želim sretan Božić i čujemo se 2025.

9a4qv

Quote from: 9a3ty on 24. December. 2024, 18:26:26
Quote from: 9a4qv on 23. December. 2024, 16:06:51a ako uočite nedostatke ili nepravilnosti u kalendaru natjecanja molim da iste prijavite pod ovim topicom.

Naravno, sve što se može popraviti i time poboljšati kalendar je dobrodošlo.
Hvala na prijedlozima.

Adam, 9A4QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

Je da nam je ingliš postao drugi materinji jezik, ali bi zbilja trebalo malo držati do sebe i malo bolje pohrvatiti kalendar u duginim bojama.

Pred kraj godine i u svjetlu održanih izbora nije bilo vremena za ozbiljniju raspravu o nekim izmjenama vezanima uz njega.

Valjda će ga biti do kraja mandata ::)

Neke od njih sam lapidarno ponudio u nekoliko navrata na ovom forumu, ali znam ja i rječitije, ako treba :)

HO HO HO!

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A2B

Javljaš li se kao kolega i suradnik koji će pomoći u korekcijama ili samo kao kritičar?
Boris, 9A2B

9a3ty

Quote from: 9A2B on 26. December. 2024, 00:19:29Javljaš li se kao kolega i suradnik koji će pomoći u korekcijama ili samo kao kritičar?

Damn. Mislio sam da smo svi mi radioamateri kolege i da sam uloženim trudom u konkretno specificiranje onoga što mi se čini neispravnim već pomogao kad ono opet ispao negativac.

Reci kako konkretno još mogu pomoći (u granicama mojih ograničenih sposobnosti, naravno).

9a4qv

- Only natjecanje: Only tekmovanje: Only wettbewerb:  ...
- u jednoj liniji 6m - up a odmah ispod 23cm i viši
- nema legende boja (moraš sam zaključiti što je što)
- u listi natjecanja, na svakom jeziku piše na engleskom Rules i Log
- 9A Activity Contest ali Hrvatski proljetni UKV kup

U filterima :
- na svakom jeziku Year
- Mounts: ???
- padajući izbornik za izbor mjeseca uvijek na engleskom
- bilo bi lijepo (po meni) da ima filtere i za mod, band, trajanje, ... radni dan / vikend, ...

Sretan Božić svima i puno uspjeha u natjecanjima u sljedećoj godini !

Pozdrav,

Ekipa je popeglala neke prijedloge.
Za sada su naslovi padajućih izbornika na engleskom jeziku. Ovako bi trebalo biti svima razumljivo.

Lp,
QV
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

Svaki Veliki marš započne prvim korakom pa tako i ovaj.

Ali posla još ima i bit će ga. Up i više treba ujednačiti, a kod IARU UHF navedena su samo dva opsega 70&23 cm, dok u pravilima stoji više njih pa se netko može i zamisliti. Znam da ljudi koji koriste te frekvencije dobro znaju kako stvari stoje, ali kad se objave službeni dokumenti poput ovog kalendara od viška preciznosti glava ne boli.

Nisam baš okorjeli jezični čistunac, prebolit ću i veš mašinu ako treba, ali pokušajmo dok nas engleski ne pojede do kraja.

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)