Main Menu

KR400 rotator

Started by 9a6c, 06. June. 2023, 07:39:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a6c

Imam ga, ali mu je krepucnuo trafo koji pogoni motor pa umjesto 30V daje 20 i motor samo zuji.
Imam i upravljačku kutiju za YAESU G450XL, ali shema je drugačija, valjda i rotatori.

Zna li netko kako da se upare te dvije sprave? Rotator je ispravan i uredno vrti kad sepogoni drugom kutijom za isti rotator.

TNX

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

s52ei

... možda glupo pitanje. Dali si proverio kondenzator? Imao sam identični problem sa CD44.
73' Ivan

9a6c

Nije glupo pitanje - to sam prvo provjerio i napamet kupio novi, ali nije. Napon na motoru je 20 V, a treba bit oko 30.
Sram me reći, ali čak sam nabavio i novi trafo, ali me mrzi ugraditi ga, jer je i ovaj postojeći neka zamjena i trebalo bi se zabaviti  sa spajanjem ::)

Možda je neki slab spoj, možda nešto treće...

Hvala na sugestiji OC!

G
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

s52ei

Kakakv je napon trafota bez opterečenja. Motor u rotatoru je 24V. Stavi novi trafo samo privremeno. Odmah češ zanti kdje je greška.

9a6c

Po shemi je 29 V, moj trafo je 30 pa valjda neće bit štete...

Da, ideja je staviti trafo iizvana i spojiti s par žica pa onda razmišljati...

Još se oporavljam od IARU microwave pa ću polako:-)))

POZZZ

9a6c

Zahvaljujući Dejanu 9a4cw problem riješen. Trebalo je dodati dtartni kondenzator koji se kod ovog modela nalazi u kućištu rotatora i zavrtilo se.
Trebalo se malo pozabaviti oko indikacije koja se razlikuje i nakon malo povuci potegni i to je sjelo.
Osobito zgodno jer ova kutija može okrenuti i preko 360 stupnjeva.

Spajanje kabela je identično, broj na broj kao i kod kr400.

Pozz