2m Splitter za 4 antene iz radione 9a2nv

Started by 9A9T, 09. March. 2008, 16:12:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a2dm

Da li je nekome poznato za koje je vrste rada predviđeno VHF  linearno pojačalo 200 w  WS-220R?

Hvala

73 de 9A2DM

9A9T

Imaš pravo Andra,

ali treba pričekati i praksu, znači pravi rad sa sistemom...nadam se vrlouskoro...i prema onm žutom što plovi nebom. :)

A Mario opet off topic... :P
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

AD6IW

Tom,

Evo sada simulacija splitera sa konektorima. U simulaciji sam uzeo u obzir da je backplane
odnosno poklopac koji zatvara spoj sa cetri konektora udaljen 10mm od pin-a konektora.
Ulazni konektor je udaljen 9 mm. Ako su dimenzije drugacije posalji
mi mjere pa cu optimizirati po njima. Jesi li siguran da je precnik pin-a samo
1mm, kakav je to konektor ??
Have a fun

AD6IW

sm7vzx

Kad smo vec kod splitera i stakiranja; koji je najpogodniji/ najbolji razmak za rad u takmicenjima? Razmak za najvece pojacanje ili za najbolji dijagram zracenja ili nesto trece? Naravno da se ovo odnosi na vertikalno stakiranje koje je bolje za takmicenja nego H.

9a6c

Samire, po mom sudu to sve zavisi od lokacije do lokacije i situacije u neposrednoj okolini. Kod mene su problem jaki odašiljači u blizini antena pa mi odgovara visok F/B da mi manje češkaju leđa. Ako moraš gađati blizu njih, onda je dobro da je dijagram što uži, a tu "V" stack malo pomaže. Čist dijagram nije uvijek i prednost, jer na svakom sporednom snopu možeš nekoga uloviti,  a naravno i smetnje ;D

Kad bi se moglo, najbolje par sistema čistog dijagrama i solidnog F/B... I u svakom po jedna ruskinja od 2-3 kila...

GG

Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a4qv

E Gogo, to je i postao izgleda najveci problem, ekipe se bildaju na pojacalima snage i nekim usko usmjerenim antenskim sistemima sa tu i tamo kojim nesretnim lobom, a prijamnici kao da su im na stupnju diodnog detektora.

Upravo u to sam se jos jednom uvjerio u zadnjem activitiju...
10 minuta pozivam postaju 9A1C koji uredno dolaze 59 po instrumentu (bez pretpojacala) ali oni ne trzaju..
nakon tih 10 minuta zove me madjar preko njih jer madjar misli da ja zovem CQ i mi odradimo qso a oni i dalje zovu, dakle ne cuju mene, ne cuju njega, malo sam pratio njihov rad, pa sam zakljucio da necuju oni ni ostale bas dobro, mozda im je izgorila dioda u detektoru.
I tako jos par slicnih postaja, pa sam se malo zapitao, sta ja tu uopce radim  ???

I onda sam ugasio kramu i otisao u prirodu, uzeo ATV pijat i rostiljao po talijanima  ;D

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

s56a

Optimalno stakiranje cetiri antene je sa dve vertikalno i dve horizontalno po K6STI Fourrier analizi.

Opet off-topic ali ce valjda nekome koristiti!

9A3GE

Ide mi ovo a..? Kako je to riješio Mr. Dave ?
Martin 9A3GE

9a6c

Najvažnije je nabaviti dobru diodu za detektor... A taman mi jučer došla jedna za IC275E...

Treba se naoružati u oba smjera, ne samo TX. Koja korist dizati snagu, a držati NF na 6 dB? Ja dižem sve...

CU GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a5cw

Kad vidim ove AM mjere ne pada mi na pamet da radim tako nesto...
Uskoro dolazi 6x antenna splitter ... 2.5kw ... platis, montiras, radis...

73

9A9T

Evo ga...kak veli naš Martin...joj, da ga nemamo netko bi ga zmisliti moral... ;D ;D

Dakle, obećanje prvo...u nastavku je slika mjerenja na sistemu od 4x 6el oblong koje je izradio 9a3ru, Željko, a nalaze se na mom stupiću i dišu kroz 9a4qv, Adamov Splitter...neće dugo... :)

Gornja slikica je spoj dviju antena preko 2x Splitter-a a ispod sve četiri preko 4x Splittera.

Kaj velite??? Ja sam zadovoljan...ovak na papiru a u praksi bumo videli... :D :D

U slijedećem postu slijedi nastavak...moj soft Splitter...nemojte propustiti  8) 8)
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A9T

Odmah dalje....

Vlado, 9a2d, roba stigla odmah u jutro...svrbili me prsti kroz radno vrijeme...jedva dočekao da se riješim obaveza...

Hvala Vlado, pravi si, ak se mogu bilo kako odužiti...zovi, samo zovi... ;) ;)

Dakle, stigla 3 T adaptera sa ženskom N normom na svim stranama, baš kaj sam trebal.

I, napravio soft Splitter (baš i nije soft kad su koaksi kruti...ccc)...izračunao, složio i teorija i praksa idu u križ. ??? ???
Dobio rezonanciju na 120Mhz, brrrrr, al profil obećava...treba kratiti kablove.
Dobro, da skratim, kratio kablove tri četiri puta...više ne znam, zmešalo mi se i na kraju dobio ovo dole na slikama... :-* :-*

Očito da konektori i adapteri imaju veliki utjecaj na ukupni faktor kraćenja pa kako je ispalo, ako je...na kraju nisam ni izmjerio dužine...budem i poslikat ću pa javim, ovdje.
Makar, ako netko ide isto raditi, morat će sistemom pokušaja i pogrešaka...matematika okvirno. Sreća da su bili predugi, kak bi ih štukal...nikak, moral bi znović  >:( >:(

No eto ga, da nebute rekli da ne znam ja njega naredit...Hard verzija bu uskoro...itd.

Nego, mogel bi netko (tko je vičniji pisanju) pomalo skupljati važnije info koje se ovdje javljaju, napraviti nekakav sukus po ovoj temi i objaviti malu "KUHARICU" za sve koji žele znati... ;) ;)

Evo ga, pa pucajte:

PS: mjerio i na 70cm...super
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a2d

Quote from: 9A2TK on 17. March. 2008, 17:35:36
Vlado, 9a2d, roba stigla odmah u jutro...svrbili me prsti kroz radno vrijeme...jedva dočekao da se riješim obaveza...

Hvala Vlado, pravi si, ak se mogu bilo kako odužiti...zovi, samo zovi... ;) ;)

Dakle, stigla 3 T adaptera sa ženskom N normom na svim stranama, baš kaj sam trebal.

Ispravak netočnog navoda: Umjesto riječi HVALA Zagorci odavno koriste riječ CUJZEK.

Konektori, kao što sam vidiš nisu A1 klasa (domaća radinost, od firme www.tehnicum.hr , izrađeni prije jedno 15 godina i prosto su vapili da se najdu pajdaši z gorica). Imam još jedan komplet pa kad spališ ove, javi se.

73 de 9a2d

9A9T

Vladek, kolko ja znam CUJZEK nekaj drugo znači al ne smem reć.... :o

Vidi se da su adapteri ...B klase al ak zdrže 3,5 kile...onda nema veze...moral sam mjestimično čistiti navoj.. ;)

Drugi komplet čuvaj, će ovaj preforsiram, će plastika iskaplje van... ???

9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a2d

Eh, da je bio teflon onda bi bilo bar dva cujzeka. Mi što smo znali, to smo otpjevali.

73 de 9a2d