Main Menu

SSTV s ISS-a

Started by 9A2EY, 22. January. 2021, 09:59:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A2EY

Na web stranici R4AUB može se pročitati najava nove aktivnosti slanja SSTV slika s ISS-a. Evo prilike onima koji su propustili nedavnu priliku.
Ukratko:

SSTV slike emitirat će se na 145.800 MHz pomoću radijskog uređaja Kenwood TM-D710. Očekuje se kako će koristiti PD-120 SSTV format.
Raspored:
Siječanj 28, 2021 (četvrtak) - od 12:00 UTC do 17:15 UTC (vrijeme se može promijeniti).
Siječanj 29, 2021 (petak) - od 13:10 UTC do 18:15 UTC (vrijeme se može promijeniti).
Program dekodiranja slike: http://hamsoft.ca/media/Dload/mmsstv/MMSSTV113A.exe

Vjerojatno će se opet moći zatražiti diploma za primljene slike.

73, Željko 9A2EY

9A2M

Počelo je, u dva preleta dvije slike  :)

9A2M

Evo završio je i ovaj SSTV događaj. Jučer i danas bilo je pet preleta ISS-a preko naših krajeva. Od 12 slika koje su se emitirale, uspio sam primiti 4 različite i 8 duplikata. Ipak treba malo više dana i orbitalnih preleta da bi se skupile sve.

73 de 9A2M, Hrvoje

9A2M

Evo stigla je i diploma :)

9A2M

Danas je započeo novi event emitiranja SSTV slika sa Međunarodne svemirske postaje.

Evo detalja:

09.-10. Lipnja 2021. MAI-75 provest će svoj eksperiment prenošenja SSTV slika preko određenih orbita koje nadlijeću Moskvu.
SSTV slike emitirat će se na 145.800 MHz pomoću primopredajnika Kenwood TM-D710.
Očekuje se da će koristiti PD-120 SSTV format.

Raspored:
09. lipnja 2021. (srijeda) - od 09:35 UTC do 13:45 UTC (moguće promjene vremena emitiranja).
10. lipnja 2021. (četvrtak) - od 08:55 UTC 14:25 UTC (moguće promjene vremena emitiranja).

GL svima koji će slušati!

73
Hrvoje, 9A2M

9A2M

Dva dana SSTV aktivnosti sa ISS-a, 7 preleta preko naših krajeva. Primljeno 6 različitih od 12 slika koje su se emitirale i nekoliko duplikata.

Oprema: IC-E92D vokac iz ruke, Gummi ant, Robot36 Android aplikacija na mobitelu.

Za sada je moguće osvojiti dvije diplome a kasnije se kako to često bude možda pojavi još neka.

Pravila za ove dvije su na sljedećim linkovima:

http://amsat.org.ar/certdiplomae.htm?fbclid=IwAR0UoE5SDeCBa1D_iiqOGfASWRQ2pksKMKzJNoDkcEtwp84Ff8GMhzLgIhY

https://www.inspace.club/mai-75-inspace-ariss-sstv-diploma/?fbclid=IwAR2T7yvjT0OkWCAzyUi1qmK9iCZi6O3h8ibTY89iveD21TcSO_rCNl8WmO0

73,
Hrvoje, 9A2M

9a7pjt

Koji   ljepotani  :-\    :P  !?
Nisu li mogli neke  zene  stavit na tim  Fotog.  ::) ..siguran sam da bi  bilo  puno vise  sakupljaca  slicica   ::) !

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9A2M

Hahahaha,

Prvo moraš pohvatati određeni broj ovakvih slika a za nagradu dobiješ tajnu frekvenciju i šifru za dekodiranje da možeš otključati te slike  ;D ;D ;D

9A2M

Novi SSTV događaj:

21. - 26. Lipnja

ARISS "Amaterski radio na Space Shuttle-ovima, MIR-u i ISS-u"

ARISS tim će sa ISS-a neprekidno prenositi SSTV slike od 21. do 26. lipnja. Slike će biti povezane s nekim radioamaterskim aktivnostima koje su se u prošlosti dogodile u Space Shuttle-ovima, svemirskoj stanici Mir i Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Vremena početka i kraja emitiranja su:

Ponedjeljak, 21. lipnja - Emitiranje bi trebalo započeti u 09:40 UTC.
Subota, 26. lipnja - Emitiranje bi trebalo završiti do 18:30 UTC.

Frekvencija za slušanje će biti 145.800 MHz, a način rada PD120.

Oni koji su nedavno propustili priliku za vrijeme kratkog 2-dnevnog trajanja događaja MAI, sada imaju brojne šanse tijekom 6-dnevnog razdoblja za primanje mnogih (ako ne i svih 12) slika.

73,
Hrvoje, 9A2M

9A2M

Šestodnevni ISS SSTV event danas se završio. Od 34 preleta koji su bili iskoristivi za slušanje sa naših prostora ja sam zbog radnih obaveza poslušao samo 16 i od mogućih 12 slika koje su se emitirale primio 7.

Uz to još sam koristio i skromnu opremu: Vokac sa njegovom gumi antenom i program za dekodiranje Robot36 na mobitelu.

Slike koje sam primio su u prilogu a sada je vrijeme za apliciranje za dobivanje diploma.

73,
Hrvoje, 9A2M

9a3tn

Koliko slika treba za diplomu i gdje aplicirati?

9A2M

Pozdrav Borise,

Moguće je osvojiti ne jednu nego 8 diploma. Za svaku od njih postoje različita pravila.

Kopao sam puno po internetu i našao ovaj link na stranicu koja mi se čini najkompletnija i sa svim podacima na jednom mjestu. Postoji mogućnost da će se pojaviti još neka diploma pa je ovih dana poželjno baciti oko na stranicu jer se ona redovno ažurira.

https://qtc.ecra.club/2021/06/tres-diplomas-SSTV-ISS.html?fbclid=IwAR0b_7S4ktRAj0GKYGAzuzXWS7VNaRaEVVhqqa3Fa1lk2EXc2kxPedV_xrw

73,
Hrvoje, 9A2M

9A2M

Ovih dana stigle su mi sve diplome koje su se mogle osvojiti za ISS SSTV aktivnost koja se odvijala od 21. do 26.06.2021.

73 de 9A2M, Hrvoje

9A3WP

Nisam nikad bio ni lovac ni sakupljač,
vjerojatno neću nikad ni biti,
a nisam ni aktivan već dulje vrijeme...

ali

ČESTITAM !
Lijepo je za vidjeti te diplome!

73 & GL
Goran, 9A3WP
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A2M

Danas je započeo novi event emitiranja SSTV slika sa Međunarodne svemirske postaje.

Evo detalja:

26. do 31. Prosinca 2021. ARISS SSTV Event !!!

Tim ARISS-a podržavat će operacije SSTV-a s ISS-a **u razdoblju od 26. do 31. prosinca 2021. **
Slike će biti povezane s istraživanjem Mjeseca.
Prijenosi bi trebali biti dostupni diljem svijeta na 145.800 MHz. Planirani način rada je PD 120.

Planirana vremena početka i kraja trenutno su navedena kao:
Početak - 26. prosinca oko 18:25 UTC
Kraj - 31. prosinca oko 17:05 UTC

GL svima koji će slušati!

73
Hrvoje, 9A2M