Alpe Adria VHF contest 2020

Started by 9A5R, 30. July. 2020, 22:21:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A5R

U nedjelju, 2. kolovoza 2020. godine u vremenu od 06:00-13:59 sati (UTC), održava se "Alpe Adria VHF contest".
Organizator ovogodišnjeg natjecanja je Hrvatski radioamaterski savez (HRS). Pozivamo 9A postaje na sudjelovanje u što većem broju u ovom vrlo atraktivnom i zanimljivom natjecanju.

Od ove godine pravila su malo izmijenjena pa natjecanje počinje i završava jedan sat ranije (06:00-13:59 UTC), te u kategoriju D od sada ulaze QRP postaje (Max 5W) koje rade sa visine veće od 1000m ASL (prije 1600m).
            Kako bi se popularizirao rad mladih u natjecanju, svaki prvoplasirani operator (Sve kategorije) ispod 25 godina biti će nagrađen. YOUNG operatori moraju u EDI datoteci dodati slijedeće:

Pclub=YOUNG 

https://hrvhf.net/index.php/pravila-ukv-natjecanja/alpe-adria-vhf

Vremenska prognoza - Hrvatska (7 dana)

https://meteo.hr/prognoze.php?section=prognoze_model&param=7d_k

GL i puno sreće u ovom popularnom UKV natjecanju!

Željko, 9A5R
There is only one success - To be able to spend your life in your own way... (Christoper Morley)

9a5ay

9A2B

Vruce i sparno, propagacije solidne, sve u svemu - dobra zabava.
Boris, 9A2B

9a5ay

Pozdrav Dejane
Morao sam je podmazati, jedino ova antena radi veze kroz brdo, to ti je nešto kao burgija he he.
Odradio sam 50.ak veza CW, za 40% više nego prošle godine, međutim konkurencija na CW je puno jača nego lani kada sam upao u top 10.
Pozz, D

9a1un

Pozdrav,

Odličan contest uz dobru aktivnost, lijepo vrijeme i napokon prosječne tropo propagacije.
Sve je radilo bez problema, uobičajeni QRM generatori od preko bare svi aktivni ali i dobar
dio onih sa malim antenicama i malom snagom.
Krenulo je silovito uz prvi sat 100q rate, drugi 80, pa 60 i tako dalje...
Nešto lošije prema OK/OM ovaj puta, vjerovatno neke nismo i čuli obzirom da oni u ovom terminu imaju
QRP contest.

73 Davor 9A1UN