DMR Repetitor 9A0DZD (Ugljan) spojen na internet

Started by 9A5R, 19. July. 2020, 01:29:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A5R

Pozdrav svima,  

DMR repetitor 9A0DZD na Ugljanu je spojen na internet. 

Spojen je na BM i radi u Hrvatskoj nacionalnoj grupi TG-219-HR (slot 1) i lokalno TG-9-local (slot 2).
Detaljne informacije i QSO lista dostupni su na:

https://brandmeister.network/?page=repeater&id=219040

Sada je i šire područje Zadra kvalitetno pokriveno DMR signalom pa mnogim radioamaterima s ovog područja predstoji nabavka hibridnih radio postaja.
      Uspješno provlačenje kabela i spajanje repetitora na internet su odradili Željko (9A3DZK) i Dino (9A3DDC) uz tehničku podršku Igora (9A6NVI). 

73 de Željko, 9A5R

There is only one success - To be able to spend your life in your own way... (Christoper Morley)

9A3DZK

Evo i slike provlacenja utp kabela, 3 roxteca, jedna vertikala, i preko rostova kroz 2 medjuprostorije, cca 20-25m kabela
Zadrani, uzivajte u MVDMM tehnologiji, i hvala Igoru na sastavljanju ovih spravica, Zeljku za trud oko svega, Adamu za pomoc oko planova, savjeta... ostatku OiV ekipe koji su takodjer telefonski pomogli, i ekipi koja je bila QAP radi testa repetitora.
Pozdrav iz Dalmacije

9A1GS (prije 9A3GOS)

Isti dan je pušten i APRS digipeater na Čelavcu, ako se ne varam od iste ekipe?
Dečki svaka čast na trudu. Vidimo se na Čiovu.

A ok, isprike, vidim drugi post i fotke i sve. Lijepo da možemo vidjeti i fotke instalacija.

9A3DZK

Tako je, nas dvojica smo taman do noci stigli otic sa Ciova do Zadra po kljuc pa Ugljan provuc kabel, pa Celavac, pa nazad Zadar vratit kljuc do noci i doma.
Sreca nas je posluzila, sve je bilo relativno brzo i glatko... Dobro se poklopilo, uskladjivanje svega i daljinska pomoc iskusnijih.
Kolega, drzi fige pa da bude jos ovakvih postova hehe
Pozz
Quote from: 9A1GS (prije 9A3GOS) on 25. July. 2020, 19:39:34
Isti dan je pušten i APRS digipeater na Čelavcu, ako se ne varam od iste ekipe?
Dečki svaka čast na trudu. Vidimo se na Čiovu.

A ok, isprike, vidim drugi post i fotke i sve. Lijepo da možemo vidjeti i fotke instalacija.

9A1GS (prije 9A3GOS)

He he.. ma biti će. Sad će također Željko (9A5R) dati gasa čini se.. Što više lijepih vijesti i svi smo veseliji.

Goran Skular

9A2B

Boris, 9A2B

9A3DZK

Paaa koliko ja znam svi repetitori su MMDVM, i rade u multimode?
Bar ova 3 dalmatinska...
Probaj ;-)
Pozz

9A2M

Nije dovoljno što su MMDVM. Zavisi da li mu je sysop otvorio C4FM mode ili nije.

9A6NVI

s56ct

Hvala grupi koja je postavila i koja održava 9A0DZD na Ugljanu. Na odmoru u Sukošanu koristio sam ovaj repetitor i mogu samo reči i pohvaliti, da odlično radi, tako RF dio kao i link u BM mrežu.

:) Preko repetitora su iz S Dalmacije trenutno aktivne stanice iz S5: S55G (Iž), S56FDR (Dugi otok) i S56LAO (okolina Zadra). Ja sam več kod kuče i nazad u običajnom životu.  ;D

73 DE S56CT, Tilen