Main Menu

70 MHz FCC aukcija

Started by 9a3aq, 20. April. 2017, 20:51:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

s53mm

Hehe.

Rriječ je o 70 MHz na 600 MHz bandu.

9a4qv

Ništa čudno,
slično slijedi i kod nas u EU, 5G će se naseliti od 700-800 Mhz i na 3.5Ghz, 100 Mhz širine.
Na 820 Mhz je LTE kod nas u manjim sredinama.
Na 220 Mhz je DAB radio.
Između toga TV digitalna dividenda.

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A6R

ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9A2HM

A DI ĆU JA SA SVOJIM BEŽIČNIM MIKROFONIMA???  :o
Kreso

9A6R

Kako je krenulo pitam se hoće li nam ostaviti jedan band za raditi veze?

73,9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a4qv

Quote from: 9A2HM on 21. April. 2017, 22:25:35

E da....
Taj problem smo diskutirali na jednom Reddit forumu godinu dvije unazad. Naime, pojavila se potreba, ljudima koji rade isti ili sličan posao tvojem da se izradi naprava koja bi skenirala određene frekvencije (range frekvencija) kako bi se utvrdili slobodni kanali za bežične mikrofone.
Kako se radilo o čovjeku koji je tonac i ide po turnejama, na svakom novom mjestu je trebao tražiti slobodne kanale za mikrofone.

Uglavnom tražila se aplikacija koja bi koristila jeftini RTL dongle kao ključ i skeniranjem izlistala slobodne kanale.
Bilo je nekoliko riješenja ali nisam pratio do kraja taj post....
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A1IW

Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718

http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A2B - Boris

9A2HM

Quote from: 9a4qv on 23. April. 2017, 09:48:32
Quote from: 9A2HM on 21. April. 2017, 22:25:35

E da....
Taj problem smo diskutirali na jednom Reddit forumu godinu dvije unazad. Naime, pojavila se potreba, ljudima koji rade isti ili sličan posao tvojem da se izradi naprava koja bi skenirala određene frekvencije (range frekvencija) kako bi se utvrdili slobodni kanali za bežične mikrofone.
Kako se radilo o čovjeku koji je tonac i ide po turnejama, na svakom novom mjestu je trebao tražiti slobodne kanale za mikrofone.

Uglavnom tražila se aplikacija koja bi koristila jeftini RTL dongle kao ključ i skeniranjem izlistala slobodne kanale.
Bilo je nekoliko riješenja ali nisam pratio do kraja taj post....
Na žalost samo djelomično pomaže, naime mi smo u firmi umirovili 12 kompleta mikrofona koji su radili u 800 MHz bandu, a problem se pojavljivao sa dolaskom publike koja je imala potrebu objavljivati svoj dolazak na Facebookovima, pa su nam upadali sa svojim Uplinkovima na LTE mrežu.  50 mW iz mikrofona naspram 2W iz mobitela nema šanse, + široki LNA na  antenskom sustavu mikrofona čine čuda!
LP
K
Kreso