AA UHF 2015

Started by 9a6c, 28. May. 2015, 06:45:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a6c

Gle, gle...ove se godine termin za ALPE ADRIA UHF savršeno poklopio s nekoliko nacionalnih Activity contesta i ako nas vrijeme posluži moglo bi biti prilično zanimljivo.

Naravno, ratni plan se još uvijek kuje, zapravo sve je iskovano, nekih napredaka ima, jedino je snaga ostala na prošlogodišnjoj razini i još nije izašla iz recesije ;D. Na izbor imam dvije bliske lokacije u JN73 i od kvalitete pristupnog puta zavisi da li će pobijediti XS u odnosu na WS.

Ako netko ima kakvo zgodno pojačalo, pa neka je i samo 300W na 432 MHz neka se slobodno javi, ljudi smo, dogovorićemo se ;D ;D ;D.

Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a2sb

Halo!
E pa jučer uistinu bio i Alpe-Adria UHF/SHF i kako "rules" kažu od ove godine važe i veze na 3,4GHz!
Ovogodišnji organizator prema ustaljenom rasporedu je OE pa red je da uveličamo feštu.
Tehnika ista kao i u mikrovalnom: na 23cm 50el.loop;na 13cm=45el.jagica; 1,5m dish na 3,4GHz i onaj dish od 1m skinut sakupljaču sek.sirovina sa kamiona još uvijek na 5,7 i 10GHz...(bilo je "kume daj koju kunu")....Počelo se oko 10 sati-sat vremena zakašnjenja zbog susjedinog auto-radija?!?
U okruženju 4km još dvije naoštrene stanice,jedan južno,drugi sjeverno.Jedan pili-drugi reže,a ja razbacujem.Kako se god okrenem ja uvijek u sredini,pa kome obojci-kome opanci....Ošini po prašini!

Najjača stvar kada se pojavio DB6NT-JO50TI , u 12.10 pita jel može na 1296160-naravno.Od prve 59 obostrano i obostrano 745km!.Ajmo na 13cm-isto na 160,pozove 59 obostrano i opet 745km!
Probajmo 3,4GHz iliti 9cm-nema Croatiu...zove ,ide 559...579...599 i obostrano raporti i brojevi+loc.Opet 745km.
Kaže Michael da probamo 5,7GHz-ide od prve opet 745km.A šta kažeš na 10GHz?...Ajmo šefe 10368160 on poziva,neide odmah ali evo ga ...diže se,diže se..(.patuljci u Snjeguljici kažu: i meni...i meni....).padaju raporti i evo veza na 5 mikro-bandova x 745km. Svih pet veza za 18 minuta!Njemu drago,a meni još draže,ajmo zajedno na pivo! Bilo još par dobrih veza i sve u svemu turistički samo 13veza na 432MHz,26 veza na 1296MHz,7 na 2320MHz...3 na 3400MHz,5 na 5760MHz i 7 veza na 10368MHz,bez i trunke oblaka ili RS veza ,sve tropo!
Samo da si odredim u koju kategoriju poslati dnevnike dal single ili multi? Ili u obadvije?...EEEE u Alpe -Adria smo svi u istoj kategoriji...nema vaganja i dopisivanja operatora ka drugdje  ;) .
Jako malo 9A stanica tako da mi je ćast predstavljati nas...malo nas je al........!
Gudlak svima Z/sb
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski,svaliti krivicu na drugoga je strateški!
Kad je muka,ajde Đuka,al kad jebedu Đuku ne zovedu!

9A7KFF

Mislim da bi termin za AA trebao biti zasebno od drugih contesta,ovaj vikend je bio prepun od 6m,qrp na 144 te AA i activiti,nešto sam radio al nestigneš na sve i mislim da je zbog toga 9A postaja bilo manje nego inače.

9A1Z

Zlatko skidam kapu!

Stvarno fascinantno
1. imati svih 5 bandova 2. odraditi tako daleke veze na tih svih 5 bandova 3. napraviti još toliko veza na svim bandovima 4. stići na Es 2m   ; ) 
BTW hvala za 4m QRP vezu. Moja skalamerija od LFA(kojoj još fali rotator )radi . Sada čujem regularno HG8BVC (10 W omni 85m ASL  KN06ht ). Ponekad ujutro ide i do 579. Čuje se i HG9BVC ali manje postojano. 1z
Luci, 9A1Z

9A4ZM

Kiwi se razrastao, pa kiwi-setup bez kišnih oblaka dosegao samo sedam lokalaca.
Malo nas je, al' nas ima...

S59GS

Interesantnije za uW-ce,da ga malo drugčije upoznate , sa kim imate QSO-je.
1.Ljudi , jel znate koji je taj UFB radioamater, rekorder na 122 GHz,...
zna i odsvirat ; V dolini tihi  - a nije iz S5  ?
https://www.youtube.com/watch?v=KNlct7VFmTE
2.Ko je ikad radio na GHz-ima onda ,če možda prepoznat i njegov glas ?
https://www.youtube.com/watch?v=n7oRbTXEFBY
3.Ako još uvijek koji nije siguran ,onda si nek pogleda vrh poredka na
AA U-S-EHF  -   Generalni plasman. ( privremeni, nepopunjen ..) 
http://www.hamradio.hr/vhfrobot/index.php?What=p&CID=2015-06-21
Congrats Rudi.
73 GS

9a2sb

Organizatori za 2015.- sutra 13.02.2016. u 13 sati - priređuju svečanu podjelu priznanja u restoranu Suedrast kod Arnoldsteina -- JN66UN .
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski,svaliti krivicu na drugoga je strateški!

9a2sb

Slike sa sastanka i podjele priznanja u Austriji sam dobio od prisutnih menađera i nemogu ih ovdje priložiti.Ako zainteresirani žele vidjeti izgled plakete :
www.ok2kkw.com/diplomy/p2153773.jpg

Iako je Hrvatska prema rasporedu ove 2016. organizator AA natjecanja, predviđena  visoka delegacija iz 9A -   NIJE stigla u Arnoldstein!!!!!!!!
Gudlak Z/sb

9a3aq

Zahvaljujem "našem" UKV manageru, u ime 9A natjecatelja A&A V&U&SHF , na brizi za vrijeme sastanka u Arnoldsteinu, na preuzimanju nagrada za 9A, na transportu nagrada Arnoldstein-Ljubljana, na organizaciji transporta i transportu nagrada Ljubljana-Zagreb ( do mene)... HVALA gosp.Miha / S51FB.
Preostali dio transporta nagrada do Dalmatinske obaviti ću kičma+Bandić transportom ovih dana !
GL + puno uspjeha u A&A 2016 !

9a6arp

Moram Vas obavijestiti da ja ne odlučujem o odlasku na sve događaje, nije da neću. Ipak IO odlučuje tko će i kamo ići.

9a2sb

Zahvaljujući prijatelju Mihi - S51FB , Zlatku - 9A3AQ i Ljiljani - 9A5BL , paket sa priznanjima iz Austrije nakon samo 10 dana stigao u Čepin.

U znak dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje Miha je poslao godišnji kalendar amaterskih zbivanja izdan od ZRS-a-HVALA!!!!!! 
Zlatko-9a2sb

9A1Z

Zlatko , čestitam!

1z
Luci, 9A1Z

9A2WA

Svaka čast majstore !
Vidi se tko je već u Evropi  :)
73 Mike
PS Baš su lijepa priznanja.
Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa

9A5HZ

Tko zna zna a ko ne zna dva  :) Čestitka i smoje strane ;)
73 de 9A5HZ  Zlatko

9a3qb

Gospon preko polja čestitke iz Josipovca.