Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

9A3GE

Tako se to radi...na dva metra EME...! Prilažem uz pijaču ! M.
Martin 9A3GE

oe7dbh

a ja prilazem:
sparoge sa domacim kobasicama
ili
sir sa tartufima i istarski prsut,  janjetinu sa krumpirom pod cerepnju i zelenu salatu.

9A3GE

Tom ..dobar izbor nema šta ? Evo nas na list-logu ! Te kako jednostavno do mjeseca ? Sprobujte ? M.
Martin 9A3GE

9A9T

Opet nešto novo...na 2m EME a evo me i na 6m EME  :D
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a2ri

Ja bi se rađe pridružio stolu kod OE7
Ona lipa fritaja od šparuga i kobasice i onaj lipi pijat pršuta HUUUUUUUUMMMMM
Pozdrav 73 Tullio
9A2RI  POREČ
JN65TF

9A3GE

Tom...bravo za Irsku....! Evo za desert ..servis u kabinu svaki dan...samo za šefove ....? Kapi banda ? Pozdravljeni sviju sa MSC Melody ! M.

Martin 9A3GE

9A3GE

Zdrastvujte iz Jalte na Crnom moru ! Lijepo uređeno i čisto !.... GS35B prodaju u kavani...?   10 $ ...hi  ? M.
Martin 9A3GE

Z35Z

Pozdrav svima
nabavio sam ft817 from USA.
Treba mi informacija kako da sredim uredjaj za wsjt mode,
Unapred hvala
73 Dime Z35Z

9a4qv

FT-817 ili FT-817D ?

Ako je ovaj prvi (stariji model) najprije napravi neku od modifikacija za napajanje da ne spalis izlazni stupanj.
Kod starog modela izlazni stupanj je projektiran sa tranzistorima koji imaju napajanje 10V max!!! a direktno su vezani na napajanje, gdje ako spojis 13.8V znas sta se desava.....

najprije to rijesi, pa onda ostalo....

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A3GE

Dime...napajaj sa 12 volti spravu...bude u redu..! Evo ti par šema interface....i uređaj treba staviti u digi mode da bi radilo ok....sa stražnje strane ima priključak za to....bilo je ovdje sve objavljeno kako i gdje...? Te PTT sa optokuplerom koji se ukopča isto odostraga ! M.
Martin 9A3GE

Z35Z

:) Hvala puno Adame i Martine

Sa izlazom je ok zamenjeni su tranzistori tako da ide ok problem mi je bio konekcija sa rachunalom i ptt ok sada mogu i to da resim.
Jos jednom hvala.

73 Dime Z35Z

9A3GE

Dobar veče ! Ali ga ide ES na UKV-eu....sada je naj doba ! Na moru ...iz Casablanke za Palmu di Majorku....Baleari....a bili smo i u Lisabonu....tri različita krstarenja mjesečno pa nije monotono kao nekad....iako "stanujem" na zadnjem "katu" od radija ništa....ne smije se postaviti van nikakva antena....aaaaaaaaah.....ali imam zato internet u kabini pa je to jedina "veza " sa našim stvarima i događanjem..! Naveče ..poslje radnog vremena malo na net ..pogledati koji film na TV...(oko 30 kanala iz cijelog svijeta) te knjiga i ninanana....tja...! Inače "šefujem " pa je sasvim u redu što se posla tiče...ima nas 6 "struja" pa svak nešto drži....glavno je hotel ..i tu ima nešto posla (putnički brod =plivajući hotel ) oko 560 putničkih kabina te sve ostalo...koliko tu sijalica i neona pregori dnevno ? Brod je kapaciteta oko 1500 putnika te 400 članova posade...uglavnom "bijelo".... hotelski personal dok nas profi ima oko 40 ...što na palubi što u stroju ! tako za prvo izvješće ! Kapo M/MM
Martin 9A3GE

9A5AA

Martine, ne možeš bez mjeseca pa makar ga glumila i žarulja. Sretan put.

73, Dragan

9A3GE

Evo jedini radio koji imam....motorola GP340......tja ! Sutra u Genovu pa na Azore i Kanare ! Druga slika je sa gornje palube...gdje je doručak za putnike....pa se prošeće "službeno" oko 10 sati i padne marenda ! M/MM
Martin 9A3GE

9a4qv

Ono na zidu iznad helikoptera, je li ono Aponte u mlađim danima ili se varam??

;D
QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz