Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

9A3GE

AH....Signal od T70A tropo je 59+ bilo kamo okrenuta antena....Qrb je oko 250 km....sve otvoreno preko mora i konstantno dolazi....i ima par splatera koji su dosta jaki..tako da se ne može dekodirati via Moon a radi i ekspedicija sa kanalskih otoka...MJ/DF2ZC...oni su  .124 Mhz a T70A na .127 tako da mi je ovdje prisutan signal od njh 10-15 Khz širine i "guši " sve ostalo u neposrednoj blizini ? Pa drndaj kolko oš i nikako ..tek kada su napravili pauzu uspio se probiti signal od MJ-a ..nekako .... imaju 2x9 i GS36B dok ekipa iz San Marina koristi 2x22 kross ta 8877 ! Jeli tko probao šlušati-gledati njih ...tropo...? Prilika za provjeriti poštimati uređaj....? No Tom i ja smo ipak uradili MJ ekspediciju...nova zemlja na 2 m. EME  ! M.
Martin 9A3GE

9A9T

Pao T70A.....a konačno i Martin, naš mornar....evo slike njegovog CQ-a...
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A3GE

Dobro je Tom..ipak išlo  ! I to je new one zemlja ? He ! Sistem mi je dosta poremećen....po elevaciji pa to otprilike naštimam na Mjesec....trebam spustiti stup dole pa sve srediti...a neka reuma ..što ? me napala u noge pa sam off za vanjske radove...tja ! Zahebano jako a Pordenone je sada...a tamo treba hodati okolo ? Uf ! Nego....juče je bila aktivna stanica OA4TT iz Peru-a odlično dolazila spram antene koju koristi...? Bum je od bambusa dug 10 metara i 15-16 elemenat na njemu ..ne znam tocno....bambus je od one duuge i ravne vrste pa se preparira već da potraje dosta dugo vrijeme,,,vidio sam kuće od toga bambusa sasvim solidno izgleda ? Navala je bila velika oko 12 stanica ga je pozivalo u isto vrijeme i neki su ga napravili ..izgleda da je loše išlo dvosmjerno...on je konstantno dolazio dobro sat i pol ..poslje je opao signal ? Trkeljao sam bezuspješno....dole je slika .... kako poziva UA9YLU-a...! Naravno..koristi linear sa 8877 triodom...Eimac orginal cijev ! ! Tako ! M.
Martin 9A3GE

9A3GE

C...pola Svijeta probalo noćas sa OA4TT...priman je u Jurop te Juesej ali on nije ništa baš primao-vidio...ima sa fet-om LNA i to dole...? Poslje je rekao da mu je šum opao na prijemniku...? Izbrojao  sam 12 stanica koje ga pozivaju ! I nije nikako išlo...samo u ovom smjeru..! Evo te antene na bambusu.....20 elemenata ima ! M.
Martin 9A3GE

9a5cw

Quote from: 9A3GE on 26. April. 2010, 00:07:42
C...pola Svijeta probalo noćas sa OA4TT...priman je u Jurop te Juesej ali on nije ništa baš primao-vidio...ima sa fet-om LNA i to dole...? Poslje je rekao da mu je šum opao na prijemniku...? Izbrojao  sam 12 stanica koje ga pozivaju ! I nije nikako išlo...samo u ovom smjeru..! Evo te antene na bambusu.....20 elemenata ima ! M.
Da se s njim srediti sked ;) Inace ici ce on uskoro opet na 6m, za 15 dana lupat ce po EU.
73

9a7pjt

Quote from: 9A3GE on 26. April. 2010, 00:07:42
Evo te antene na bambusu.....20 elemenata ima !

Da bar u nas rastu ti Bambusi  :D   ! 

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9A3GE

Ma Patrik....a more i na kratkom valu...? A mi ti nismo ! A 50 ....ili ima ili nema ..dosta žnura od testera za antenu...svijedobno sve najduže veza na 50 Mhz uradio sa VERTIKALNOM antenom i sa 5 W. (dajem pet elemenata bim za 50 Mhz ...ONOM TKO GA SKINE SA KROVA) ! Tja..! Bambusa ima u nas u Opatiji u parku....kolko oš....svako toliko ga sijeku....cijela šuma je tamo ....visine do dvajest metara i to najbolji....Japanski ! M.
Martin 9A3GE

9A2WA

Prodajem bambusove štapove "made in Jadro_Split_Solin"
Dužine 2m ,pogodne za 23cm  ::) :P ;D
73 Mike ;D
Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa

9a2ss

prodajem baliranu slamu dimenzije 50x30x100. Neznam gdje rezonira, nemam grid dip metar. Kaze Martin, ko ga nema nije radioamater.

Stjepan

9A9L

a sta je to grid dip metar..... imam ja jedan metar duzine 30 m ...jel to to???
73's de Leon 9A9L

9A3GE

Ha ! Stigla karta...potvrda veze 9A-9A EME ...što smo uradili neki dan ....Tom und Ja .! Zapravo stiglo pet Qsl-ki ? Ljevo je uradak..."za dušu" iliti "prva ljubav zaborava nema" ! Oscilator je "kockica" od 120 Mhz i + 24 Mhz smo na 144 Mhz...klasika od prije 40 godina ali u tiskovini ! U Pordenone u Pordenone...! M.
Martin 9A3GE

9A9T

Odlično martine, 5 komada raznih ako koju zagubiš... :D

Ma biraj koja ti se sviđa.... :)
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9a5cw

Za one koji vole igle za pletenje i sl... portable yagi ... uz malo srece mozes odradit
pokojeg big guna  ;D
http://blog.makezine.com/archive/2010/05/collapsible_fabric_yagi_antenna.html

73

9A3GE

Ala monade Pax...Tutto China ! ! Nego u Subotu   starta  EME ekspedicija sa Mauritius-a na čelu sa PE1L-om ..Rene i budu aktivni taman do 25 ovog mj. ..taman..perce me ne vado via ? Antene su 2x 10 elemenata križne i forca je 400 W. Isti sistem kakvi je bio uporabljen prošle godine u Keniji...prije par sedmica su ga isprobali doma u Holandiji i sasvim ok je išlo uspješno održana veza ! Evo par slika kako izgledaju antene te jednostavni Azimut sistem ! Više o tome  na EME ekspediciji stranici ! M.
Martin 9A3GE

AD6IW

Patrik, nice "mini" antena set  :)