Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

yt1vp

Pozdrav Samire,

imam navedeni SWR-metar (CN-801HP), korektno radi ali do 2m (tj. 200MHz). Poredio sam ga sa Bird43 wattmetrom i greske su do 5% ne vise. Merio sam snagu do 700W, nisam imao vise.

73 Vlada YT1VP

s55m

Quote from: 9a4qv on 01. February. 2010, 19:07:44
E sad ste ga pretjeraliii !!!
Ajde da vidimo, neka prizna tko je spalio Eutelsatov W2 satelit? Nemojte se zafrkavat, rulja ne može gledati više narodnjake, panika na terenu....

Martine, ti si mi sumnjiv, bila je predobra propagacija, a oko tebe se bacaju televizori u kontejner. Kako je krenulo sutra ćeš naći i ovaj Eutelsatov satelit  :D :D

QV

W2 je umro sam od sebe (i na poslu smo koristili distribuciju preko njega). Več je na njegovoj poziciji drugi :)
Ali možda ga je Pa3k sa onom naranđastom kutijom .....

9A3GE

JE.....Pak je to bio....perce ona naranđasta kutija isijava na svim bandovima...? Pregledavam stare brojeve "Radioamatera" ah kako je to bio dobar časopis...! Evo par slika...! M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Evo ga ...dobar dan...južina i to dosta jaka...drma antene ali dobro podnosi vjetar...? EME...propagacija se pogoršala i kasno izlazi Mjesec oko pola noći...posmatrano par signala iz Australije tako-tako...se vidjelo...dvije stanice...davno urađene....testiran jedan "crni" transverter od prijatelja Nikole..9A4QI...sasvim u redu radi ..orginal pločica od UKW Bericht-a...IE500 zajdnički miješač...pločica je dosta mala...a titrajni krugovi izvedeni sa onim "toko" tijelima 1x1 cm   dosta maleno...te izlazni stupanj sa dva Motorola MRF tranzistora...abaut 15 W. out-a....! Na njemu sam neredio neke prepravke...bio odvojen ulaz za 28 Mhz..te je sređeno na jedan ulaz od 28 Mhz i izlaz na 144 Mhz...te klasičan PTT ! Na redu je jedan Microset-ov linear...e taj je prošao mnoge ruke....radi  ne radi popaljeno ovo ono....u izlazu su dva tranzistora...i jedan prije za drajv....tako da se mere drajvati sa 5-10 W da bi dao punu snagu 200-250 w.   dosta kopano po njemu...a i nije baš napravljen bogznašto...ne sviđa mi se...one žicetine i ostali kablovi...kao da ga je gradio Kršanac mlađi..( nekad....imao kvarz od 2 Mhz...pa koliko je tu bilo udvajanja da bi došao na dva metra.....sve sa cijevima....ala je to bila duga kobasica od predajnika...i ipak je to radilo...? ) Pitao sam Microset...da mi pošalju šemu...ali no possibile...perce e aparato fuori produzzione blabla...neće da pošalju...scusa-sguzza...a vidim da isto par It. amatera traže šemu ...bezuspješno....? A za Japanske stvari...oma se dobiju podaci i sve što treba...svaka čast...tako se to radi....tja....! U prilogu je par slika...te cijevni transverter za 144 Mhz....bio pogonjen TRIO-m...510....! To je bio prvi masovni uređaj u našim klubivima...jema ih još okolo...? (dva komad sam razvalio)....Saluti ..! M.
Martin 9A3GE

s55m

S51WV ili ex YU3USB a danas S57M MBA sa 380 el.  ..... moglo se i nekad....

9a4qv

Martine, di si?
Ima li sta na EME?
Ovdje kod mene, hrpa antena ali ni jednu ne ogu koristiti za EME na 2m...
Imam jedan dobar dish 2,5m full ele, ali mi je oprema za 10GHz na njemu.. nekih 30w out

pozdrav

TN/9A4QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A3GE

EEE....Adamić....evo ga....jeli sve ok....čuvaj se King-konga i Godzile...udružili su se....? Vako..još zima traje....baš prava....na Korzu je Karneval....ostalo donekle normalno...? EME....u Fr. Gvajani je FY/DL2NUD....veliki ga uradili iako je loša propagacija...a Sunce i Mjesec su skupa..par gradi razlika...šuma kolko oš...? Ali krajem sedmice se popravi pa probamo....Tom....9A9T...new pozivni i ja...? Herman ima jednu long yagi i Beko linear....1KW. ..? Ima i 432 Mhz....400 W. te isto jednu dugu yagi...aktivnost via Moon je slaba...svi čuče tu i čekaju Gvajanu....tamo stalno ima problem sa napajanjem....ima - nema te zadnje je da mu nešto linear nije u redu...? Tako...stoj dobro i javi se kada možeš...? Saluti di Fiume ...cita mondiale de Carneval...! M.
Martin 9A3GE

9a4qv

Ma nema zime (ovdje) u pravom smislu rijeci  :D temperatura cirka about 33 stupnja... istina da sam se posteno prehladio u onom Milanu...
Cestitke Tomu na novom znaku, to mu je isprika, sad mora sve nanovo na eme napraviti  ;D
A inace tu sam ja , kibiciram vas non stop, da ne bi bilo kakvog iznenadjenja.
Uzivajte u karnevalu, vidimo se za jedno 3 sedmice.

P.S. kanibala nema, zadnjeg su pojeli (tako kazu)  :D
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A3GE

Dobro...ali zato prave sapun....? Ipak dobacio do Mjeseca i nazaj...not bad...? M.
Martin 9A3GE

9A5TD

P.S. kanibala nema, zadnjeg su pojeli (tako kazu)  :D

Haloooooooooo Gumeni.......

Znaci stigao si ziv i prehladjen....hahahahh...Ajde se malo javi na Skype ako zabari nisu zatvorili sve portove na sat.linku....

Sretno.............

9A9T

Pozdrav Adame,

dobro kažeš, moram sve iznova....ccc...barem je opet pile up na meni kad se negdje pojavim  :D :D :D

EME koma ovih dana, jučer sam radio svega dvije postaje, danas ništa...bit će bolje...
Ti uživaš u toplini, već bi i ovdje dobro došlo toplije vrijeme...dosta mi je zime i bijelog pokrivaća.

Imaj se dobro i pazi kaj radiš u stranom svijetu!
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A3GE

Ha....barjutar evribadinalivadi....kišica ..ali hladno je još...! EME news....riknuo "Beko" linear Hermanu u Gvajani....ali već je poslan juče drugi...avijonom....isto Beko...pa je već možda stigao....inače je aktivan na 432 Mhz...sa 400 W. te looong yagi i uradio je desetak veza na 432 Mhz....! Ostaje do 2.3. 2010...pa ima šanse da se uradi...kada se popravi propagacija ..? Donekle sređen jedan microset linear za dva metra...stari model...promjenio par vlasnika...jako loše urađen..te "krpan"...naime uništen je bio pobudni tranzistor...(forze forze ..nikad dosta) sa prevelikom pobudom....a on je drajvo dva komada od 100 W. u izlazu....! I koaks relej izlazni je "šteko" ...pa smo to sredili....turili pobudu od 40 W. direktno u njega...i bogme praši...oko 200 W. out-a...sada tražimo što stavit....treba jedan trz. od 50 W ali na 28 volti....jema u JuEsEJ...only 10 dolloresa...a vamo u Jurop takvi isti ..60 E.....? Ja..nema do cijevnih ...i to sa Russian lampama....(lampa-cijev po Đuri 9A9C) Znate li što o Gvajani...? Bila kažnjenička kolonija...de la republic France....snimljeno par filmova ....te ima knjiga....najbolja je "Suha giljotina" preporučam....ako što čitate...? Tja....! U prilogu....Majstor 9A6PSM i microset linear..(Microset iz Sacilla-Pordenone...ne da šemu..skuzzi-sguzzi...fuori produzzione ..i te kvake..)nedaju ili im se neda...ako netko ima šemu...slučajno...please send me...? Že bon ..! M.
Martin 9A3GE

9a7pjt

Quote from: 9A3GE on 16. February. 2010, 08:32:53.riknuo "Beko" linear Hermanu u Gvajani....ali već je poslan juče drugi...avijonom....isto Beko...pa je već možda stigao....inač....! Ostaje do 2.3. 2010...pa ima šanse da se uradi...kada se popravi propagacija ..? Donekle sređen jedan microset linear za dva metra...stari model...promjenio par vlasnika...jako loše ..

Ni Beko  >:(nije sta je nekad  bia  :o  . . .    moga  si mu poslat toga Microseta  za provu  ::) . . .

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9A3GE

Buongiorno...! EME....tako-tako....krejem mjeseca bude vrlo dobro...? Evo korisne stvari....naročito za snagatore...a i za sviju...i na prijemu i predaji....? M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Dobro jutro...kiša....uf...! Last news....stigao novi linear u Gvajanu....isto "Beko" model ...samo ne zna se koji...valjda isti...? Herman ... FY/DL2NUD je sinoć javi da je preuzet sa carine i da danas bude u pogonu...i još....da je sprava "schrtotthaufen"....? Znači nije zadovoljan...jer u nas izraz "šrot" znači za nešto nevaljalo otpadak smeće i slično..? No vidjeti će mo ..dali to radi...inače je aktivan na 432 Mhz...propagacija na dva metra je dosta loša....ali aktivnost je dobra...održavaju se veze ipak...dobro za test vlastitih pogona..! Next sedmicu se rapidno popravi ..pa je prilika za uraditi Gvajanu...? Dole je primjerak "Beko " lineara..! M.
Martin 9A3GE