Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

9a7pjt

A vidi lipe dizalice u pozadini    ;) !
Sta nije tamo naculia antenu-e , PPS u kabini   ;D  sve se okrice . . . stvarno neki ljudi
nemaju ideja     ???     . . .

73   PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9A6R

Može bit sritan ako se dobaci do lokalnog repetitora. :D
Drvena motka viri iz rotatora.Ludilo!

73,9A6R

ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9A3GE

Dobio kutiju....hm...????? M.
Martin 9A3GE

9a4qv

Evo jos jednog zanimljivog video uratka, kako jednostavno koristiti actuator za elevaciju, pravi qrp eme.

http://www.youtube.com/watch?v=1FGEDP9YvBw&feature=related

Naravno, zvučna podloga = UFB  ;D

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a4qv

Eeeee, ovi su i nas zahebali, EME sa 3 mW (miliwata ne megavata)

http://www.youtube.com/watch?v=AHGXp4Afr4g&feature=related

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a4qv

I naravno jedan poučan video za sve one koji vjeruju da je čovjek bio na Mjesecu.

http://www.youtube.com/watch?v=wdMvQTNLaUE&feature=related

LOOOL

QV
Heinrich Rudolf Hertz

9A3GE

Fajn...Adamić...ovog Brazilca sam vidio...jednostavno ...malo matemotike i potrefiš Mjesec...nego eno jedan linearčić SCE je tu kako i kamo...na Francuskom je...ali pošto smo rasčistili multijazik pojmove mere proć...nadam se da kome dobro dođe...? M.
Martin 9A3GE

9A5TD

Quote from: 9a4qv on 16. March. 2010, 20:40:17
I naravno jedan poučan video za sve one koji vjeruju da je čovjek bio na Mjesecu.

Cuj da su bili tamo gore 60ih godina, do danasnjeg dana bi od toga napravili mjesecne izlete za bogate papke a nisu, to znaci samo jednu stvar....NIKADA DO SADA NISU BILI "tamo gori"

9a2ri

Eeeee  sada ste odkrili amariku pa još malo anke lunu
Martine mio ti fa quel lineare e te li bruzi tutti
Pozdrav 73 Tullio
9A2RI  POREČ
JN65TF

yu7ef

QuoteEvo jos jednog zanimljivog video uratka, kako jednostavno koristiti actuator za elevaciju, pravi qrp eme

Steta da nije rekao i koja je antena ....  ;D

Za znatizeljne - EF0213M

Covek je odusevljen jer je uradio prvu EME vezu u zivotu i to sa 80W ;)

73, Popa, YU7EF

9A6R

Na ovom se portalu zaista svašta može pročitati.Ima dobrih stvari ali i nebuloza.
Bravo Popa.Baš sam se pitao koja je antena kod njega.Spremam se i ja za par gradnji ali me profili cijevi malo zezaju.. riješit ću ja to.

73 9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9A3GE

Uradite doma antensko pretpojačalo....? Može se...? Propagacija via Moon se poboljšava....baš dobro....da isprobam par konbinacija a vrijeme lijepo...već propupala stabla ..samo tri dana sunca...? Salve ! M.
Martin 9A3GE

yu7ef

Martine

Uz svu mogucu paznju taj LNA tesko da ima sanse da mu NF bude ispod 1dB - deklarisanih 0.65dB nikad

Ako je nekome vec do gradnje LNA sa starim i jeftinim tranzistorima umesto ATF54143, MGF1302, BFG135,
BF998 ili BF196, jeftinije i lakse je napraviti LNA sa BF981 po YU1AW sa helokoidnim rezonatorom

Ja sam napravio sigurno desetak primeraka koji su imali NF oko 0.7-0.8 a jedan je imao IZMEREN NF=0.65dB

Steta da ljudi ne koriste vise taj LNA jer je sigurno vise nego dovoljan za 75% potreba a uz to i jeftin, nema
SMD komponenti i zamena tranzistora, ako je potrebno, traje 5 minuta

73, Popa, YU7EF

9A3GE

Tak jest Pop...! A ne koristi se...za konteste  za tropo kad je dobra propagacija može poslužiti...? Evo još toga ..i taj sa veelikim ulaznim krugom...! M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Propagacija i nije baš nešto...kad se pojavi Peru ! Navala je velika....! Tja ! M.
Martin 9A3GE