Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a5cw

Vidim da je topic RA knjige zatvoren...
offtopic: Mislio sam da nije sve 4 free na onom site-u ;) Cak i program ti daju za download.
http://safeweb.norton.com/report/show?name=4shared.com%2F41587372%2F2da42c42%2FAlmushaf_Almoallimpart1
Ustvari virusi su free ;) Kaj ne? 2 U 1

73

9A3GE

Dobro jutro...! Ah...bura i zima ....pritisak je visok pa oma se dobije volja za napraviti ili nastaviti započete stvari....tamo poskidano nešto...jedino se isplati RGSB Handbook skinuti....za mene je bolji od ARRL-a....? Zapravo nema nešto što se nezna...a novih stvari ...malo...? Onaj Al. lim iz Bauhausa je odličan....1.5 mm ..mekan a ipak dovoljno čvrst za prednje ploče i ostale razne pregrade...fino i točno se reže sa onim mojim nožem pa su tako napravljene nove prednje ploče za raznorazne kutije koje sam davno nabavio u "Kalici" ...Trieste    nešto je bili iskorišteno pa odloženo i sada je jopet u uporabi....nije bilo baš takvog Al lima...sve neki 2-3 mm i živa muka to doma obrađivati....? EME...loša propagacija pa nema nikakve aktivnosti...! Danas farovi iz Italije dobro dolaz i nema smetnji....a kada ukinu one silne  TV Kilowate na Učki stanje se valjda popravi na bolje...? Speriamo...? Evo par kutija koje su sređene ! Nije baš nešto ..ali poslužiti će svrsi...! M.
Martin 9A3GE

9A4OE

Quote from: 9a5cw on 13. January. 2010, 07:27:51
Vidim da je topic RA knjige zatvoren...
offtopic: Mislio sam da nije sve 4 free na onom site-u ;) Cak i program ti daju za download.
http://safeweb.norton.com/report/show?name=4shared.com%2F41587372%2F2da42c42%2FAlmushaf_Almoallimpart1
Ustvari virusi su free ;) Kaj ne? 2 U 1

73

Moj NOD32 nije javio nista. Da bi zaobisao svu ovu proceduru prebacivanja sa jednog linka na drugi neka ti Martin iskopira direktne linkove za skidanje, sve to skupa stavis u neki od downloadera i cekas da zavrsi.

9a3bim

Quote from: 9A3GE on 13. January. 2010, 08:51:04
Danas farovi iz Italije dobro dolaz i nema smetnji....a kada ukinu one silne  TV Kilowate na Učki stanje se valjda popravi na bolje...? Speriamo...?
već su reducirali snagu svih odašiljača (osim WBFM radija) na 50% od standardne snage, drugu sedmicu će to još prepoloviti ... na opću radost ... samo je ona bijela zzzzzzzz nato kupola problematična ... :)

73
"To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison (1847-1931)

9a7pjt

[/quote]
već su reducirali snagu svih odašiljača (osim WBFM radija) na 50% od standardne snage,

73
[/quote]

A ko je to reducira  ??? . . . ?

PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9A5TD

Quote from: 9a3bim on 13. January. 2010, 19:51:47
već su reducirali snagu svih odašiljača (osim WBFM radija) na 50% od standardne snage, drugu sedmicu će to još prepoloviti ... na opću radost ... samo je ona bijela zzzzzzzz nato kupola problematična ... :)

Da da da...kako da ne.....bas nemaju drugog posla nego da se igraju sa pojacalima u A-klasi i samo tako podesavajau snagu gore dolje i ignoriraju sve moguce zastite i alarme koji reagiraju na pad snage za -3 dB...Jooooooooooooooooooooj....

9a3bim

Quote from: 9A5TD on 13. January. 2010, 21:40:44
Quote from: 9a3bim on 13. January. 2010, 19:51:47

Da da da...kako da ne.....bas nemaju drugog posla nego da se igraju sa pojacalima u A-klasi i samo tako podesavajau snagu gore dolje i ignoriraju sve moguce zastite i alarme koji reagiraju na pad snage za -3 dB...Jooooooooooooooooooooj....
službeno priopćenje OiV-a ... :)

i cheap mjerača polja (TV MAX LM 870) na tv logaritamsku antenu u pazinu ...u petak mjerio kolega s posla ...
kad smo nosili pršut dečkima u oiv prije dočeka i rekli su isto, makar im nije baš sve za vjerovat ... pa se izmjeri :p

73
"To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison (1847-1931)

9a4qv

Da se ne mučite:
Analogiju su prebacili sa glavnog na rezervni antenski sustav.
Na glavni je nabanderana digitalija.
26.01 grande festa, gasi se analogija.

To bi ipak trebali proslaviti, nije to svaki dan  ;D

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a5cw

Offtopic: jel to znaci da se gasi i analogni ATV ? Samo da ne pogase 48 i 49 MHz ;)
Dok ovo na Ucki mogu sve od reda ;) Samo skidaj, pa da vidis ke bella Istria nostra terra magica senza rumore in 2m ;)
73

9a5cw

Evo potvrde 1st 9A > ZL 6M EME qso-a.
73
p.s. 10 dana je putovala do 9A ;)

9a5st

Beavo pa3k !
Čestitke !!!
9A5ST

9a5st

Ono je tribalo bit BRAVO,ali...
Udrije san se čekičon po prstu pa je malo odeblja !!!
73
9A5ST

9a3bim

Quote from: 9a4qv on 13. January. 2010, 22:40:26
Da se ne mučite:
Analogiju su prebacili sa glavnog na rezervni antenski sustav.
Na glavni je nabanderana digitalija.
26.01 grande festa, gasi se analogija.

To bi ipak trebali proslaviti, nije to svaki dan  ;D

QV

nažalost ne gasi se analogija 26.01. ...gase se nacionalne tv kuće, lokalne tv postaje u regiji Istra/Kvarner ostaju "on air" do 22.6 ... :( tako da će do tad s učke šarati Kanal Ri i NIT, na Veprincu ili tamo nikadi RiTv, u Puli TV NOVA, skupa s lokalnim odašiljačima(repetitorima) po Istri ... Adam, Martin, Paćo i ostali, suosjećam, no strpite se još malo :)
forši do tad kalaju i radar

73 mirko

9a5cw

Jel sam ja to cuo Sailor moon-a 9A3GE na 6m kako zove W7GJ ? Mene je cuo jedan period -26 i to je to...
Propagacija je dosta varirala, kasnije je W7GJ promjenio frekvenciju... M/X/Y flareovi + Kp index dosta smetaju za EME.

9A3GE

Dobro jutro....evo ga ...complimenti Patrix za New Zeland....nešto me nije bili tu ...neke druge stvari....na 144 Mhz je propagacija dosta varljiva...ima pa nema ...tja...nego vidim sinoć da zove W7GJ na 50.190...pa da probam i tu....ali Moon mi je bio dosta sjeverno ..stavio u pogon linear sa QQEE06/40.....oko 200 W.   out-a....drajv 5 W te anodni 1100 v. ? Eto..i na 50 Mhz...se proba....! Dole vam je slika antene za 50 Mhz...te Log-periodik iznad....pokriva od 28 Mhz pa do 1300 ...ali jako je "šumna"...tek tako za razne eksperimente je ok....za ozbiljniji rad nije...kompromis antena....a iznad je mali loop za 1300 Mhz... te GP tri banda....2m. 0.70 cm i 23 cm.....! Samo od ove gomile kablova koje dolaze dole...ne znam koji je od nje...? Tja..! Pozdrav sviju ! M.
Martin 9A3GE