VHF QRP contest (Anketa na vrhu stranice)

Started by 9a4qv, 19. December. 2012, 20:46:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Da li biste sudjelovali u VHF QRP takmicenju i kolika bi maksimalna snaga trebala biti dozvoljena u istom?

NE, life is short for QRP
4 (7.7%)
DA, maksimalna dozvoljena snaga 5W
15 (28.8%)
DA, maksimalna dozvoljena snaga 10W
25 (48.1%)
DA, maksimalna dozvoljena snaga 50W
4 (7.7%)
DA, maksimalna dozvoljena snaga 100W
4 (7.7%)

Total Members Voted: 52

Voting closed: 29. December. 2012, 20:46:32

9a6c

Okićeno ;D

Ajde, čitaj šta tamo piše, pričekaj da Adam obznani svoje pa onda naprid.

Nisan ja ka neki navrnuti Bračani da uvik govorin - jesantja lipo reka ;D?

Dabogda nan bilo QRP QRM-a u lokalu od pustih antisnagatorixa :P
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a4qv

Halo,

pa ja sam svoje davno obznanio vec:

Termin: zadnji vikend u lipnju ili Srpnju
Vrijeme : 10.00-16.00 LT
Frekvencija: 144-146 MHz prema band plan podjeli
Vrste rada: CW - SSB - FM
Kategorija: (jedna) Max dozvoljena snaga 10W
Nije dopustena uporaba DX clustera , chat i ostalih sustava spotiranja
Bodovanje: 1bod / 1km
Slanje logova: iskljucivo elektronski logovi / obrada robot / period slanja 7 dana
Objava rezultata: po obradi logova robotom (rezultati su konacni)
Nagrade i diplome: PDF diplome za sve putem robota

Treba naci najbolji period, dakle van postojecih natjecanja u nasem kalendaru i vidjeti da li je pametno da se mozda ipak uzme period u subotu prije nego pocne "big gun" takmicenje. Dakle mi opletemo od 10 do 16 lokala a tko onda ima zelje neka nastavi u novom takmicenju od 16 nadalje.
Treba vidjeti da li se moze poceti i sat ranije, dakle od 9 lokala pa do 15 lokala jer su ipak ujutro propagacije malo bolje, ali taj sat ranije bi mogao biti nezgodan onima koji se javljaju iz prirode...
Ostalo je sve jasno, 10W i antena kolko se imaaaa.

Dok si ti napisao uvod u problem, ja sam potrosio kwh struje sa lemilicom  ;D i preslozio 3 transvertera...

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

U dobra stara vremena prije majskog  contesta imali smo tzv mini-contest koji bi trajao dva sata i služio za zagrijavanje troposfere, stari se rezultati mogu pronaći po starim novinama :D

Termin od 10-16 ti je malo bzvz..

Zadnji terminu  lipnju je prazan, tad je Marconi HF contest, ali je lipanj prekrcan - prvi vikend za zepter fans, treći AA UHF/IARU 6m/Activity...a onda prvi vikend srpnja HLJK...

Zadnji vikend srpnja je IOTA HF - OK, znam da nije ista ekipa, samo velim - a prije njega HLJK, CQWW VHF, Activity...a odmah prvi vikend kolovoza AA koji ima QRP kategoriju.....

Neće se bit lako odlučit, osobito ako računamo na podršku susjeda čiji su contest kalendari u ljetnim mjesecima također overloaded.

Nisam lud za chatovima, osim ponekad, ali njihovo eliminiranje umanjit će ionako male izglede za uspješnu vezu opterećenu manjkom decibela...Bojim se da bi se u tom slučaju igra svela na driblanje u uskom prostoru 1-2 lokator polja, a za to nam je dosta i pola sata...

Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a5cw

Quote from: 9a4qv on 23. December. 2012, 14:32:26
Halo,

pa ja sam svoje davno obznanio vec:

Termin: zadnji vikend u lipnju ili Srpnju
Vrijeme : 10.00-16.00 LT
Frekvencija: 144-146 MHz prema band plan podjeli
Vrste rada: CW - SSB - FM
Kategorija: (jedna) Max dozvoljena snaga 10W
Nije dopustena uporaba DX clustera , chat i ostalih sustava spotiranja
Bodovanje: 1bod / 1km
Slanje logova: iskljucivo elektronski logovi / obrada robot / period slanja 7 dana
Objava rezultata: po obradi logova robotom (rezultati su konacni)
Nagrade i diplome: PDF diplome za sve putem robota

Treba naci najbolji period, dakle van postojecih natjecanja u nasem kalendaru i vidjeti da li je pametno da se mozda ipak uzme period u subotu prije nego pocne "big gun" takmicenje. Dakle mi opletemo od 10 do 16 lokala a tko onda ima zelje neka nastavi u novom takmicenju od 16 nadalje.
Treba vidjeti da li se moze poceti i sat ranije, dakle od 9 lokala pa do 15 lokala jer su ipak ujutro propagacije malo bolje, ali taj sat ranije bi mogao biti nezgodan onima koji se javljaju iz prirode...
Ostalo je sve jasno, 10W i antena kolko se imaaaa.

Dok si ti napisao uvod u problem, ja sam potrosio kwh struje sa lemilicom  ;D i preslozio 3 transvertera...

QV
Ma nisi se nesto potrudio, a da izbacimo i RTX ?
Termin sux, pocnes sa 08z 001 pa opet u 14Z 001 :P

Kao sto rekoh natjecanje za 10 stanica max.
Ali daj da vidimo sto ce biti od svega, imas moju moralnu podrsku, samo ti fali reklama i dobar termin!

73 i MX + HNY svima

9a5st

Nek jedan od termina bude 1.Svibnja
Državni praznik,par sati kontesta+jančić...

Svako dobro svima!
9A5ST
Zeky

9a7pjt

Znaci,

jos  se samo  ceka  datum  , .. ajde jos to  pa  mozemo   krenit ko u stara dobra vremena  ;D !

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9a4qv

Hvala svima na glasovima, idejama i prijedlozima.
Na tragu istih, pripremiti cu pravila i predloziti savezu da uvrstimo natjecanje u kalendar te zamoliti za usluge robota.
Na nama je da se pojavimo u natjecanju u broju koji je barem jednak broju glasova.

pozdraV
QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A6NDD

Kažu u S5 da se na ovom linku mogu pročitati pravila za ovaj planirani kontest http://hrvhf.net/index.php/pravila-ukv-natjecanja/9a-vhf-qrp-contest

Srećom pa pratim stranu štampu  :P ili sam ja nešto propustio tu kod nas...???

Uglavnom... čujemo se u ovom QRP ctestu ;-) ... napokon jedan pravi kontest po mom ukusu.

73

P.S. Isprika, gledam, ali ne vidim uvijek ove vijesti dolje ispod foruma, izgleda drugi bolje vide.  :-[

9a4qv

Ako koristis neki palmtop sa 10.1" dijagonalom ili browsaš po telefonu vjerovatno ti se na ekranu ne stigne ucitati vijest sa naslovnice.

Mislim da je prč vidljiv izdaleka  ;D

Pravila su objavljena, prilagođena koliko se moglo prijedlozima i sada je ostalo da napunite baterije i izravnate elemente na antenama.....
Ja cu standardno 5W i 2el. lokacija vjerovatno Ucka 1401m ASL ili rezervni položaj JN74BX 450m ASL.

QV
Heinrich Rudolf Hertz

9A6NDD

E, ja se sada dvoumim oko lokacije i antene, da li nositi 10 elemenata ili završiti do tada 7 elemenata  ::) i kuda, na koju ćuku poći...  :o ... ali, ono najbitnije, oko sudjelovanja se ne dvoumim, samo viša sila može se upetljati.
Nadam se da će nas biti!

73

9A6NDD

...ako se stigne, možda isprobam  ovo u ovom ctestu http://www.qsl.net/d/dk7zb/Quadlong/4xoblong-2m.htm ... čini mi se jednostavna za srolati u ruksak ;-)

Ako nisam promašio lokator, biti ću aktivan iz JN85AW  :D

73

9A6NDD

Alo narode! Jel će biti koga u kontestu ili se svi pobojali vrućine?  ;D

73

9a2vx

Čovječe, pa tu antenu ne moraš niti okretati!
Možda se javim  iz JN74KN, pa okreni antenu put mene HI!
Ja sam u kategoriji FT817 ( Ah nema takve kategorije HI!)
Ipak bi trebalo napraviti više kategorija prema stvarnoj snazi radio uređaja, a ne prema "poštenju" smanjivanja snage!!!)
Svim sudionicima dobar lov na "low power"!
73! Zvone

9A6NDD

Kakva će vrućina biti, treba čuvati snagu, pa i izbjegavati rotiranje  ::) ... sve me strah da će biti navala... maloprije sam skužio da je kontest subotom  :P ... kod nas je da je neradni dan pa ovo i ispada QRP antifašistički kontest, ali svi okolo barem napola rade  :-\ , a nas ima ko rusa  :P  ... ali kako bilo da bilo čujemo... s još uvijek meni nepoznate lokacije i s nepoznatom antenom.

73

9A6NDD

Evo, prošao prvi VHF QRP ctest u 9A! Nema nekih komentara pa evo mene  ;D
Fotke i kratak tekst možete pročitati na: http://9a1czg.wordpress.com/

Uglavnom,ljep kontest, samo da je bilo stanica iz HA, OK, OM... ne znam da li bih ja čuo ili odradio ih,ali bilo bi lijepo čuti barem da ih druge rade QRP.... Ovako, mršavo s stranim postajama... Ne znam kada drugi imaju QRP konteste, ali možda bi bilo lijepo da naš bude s nekim nama bližim VHF QRP ctestom pa da probamo i tako...
Drugi kontest, do godine, sigurno će biti bolji! Svi možemo pomoći da tako bude  ;)

73 de 9a6ndd