uW contest "California Style"

Started by AD6IW, 23. August. 2012, 23:47:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AD6IW

Par Rover slika iz central Valley, desert, negativna elevacija. Upravo zavrsen uW contest na >>40
stepeni C, midnight operation, aqueduct operation, cak i rain scatter, i flat tire !! Prosjecna rastojanja za Rovere su oko 1000 km za  jedan vikend, ali cesto mnogo vise. 50MHz and up Gang..
KD6W, N6NU, KK6MK, N9JIM, K6ML, KI6TWT

ad6iw

sm7vzx

Gorane ima li kakvih slika "iznutra"?
Zanima me kako je uredjeno sa uredjajima i linearima unutar auta...treba izgurati 24h u autu, pa svako pametno rjesenje za uredjaje unutra je dobro doslo...

AD6IW

Samir,
Ovo se "malo" razlikuje od VHF/UHF. Uredjaji su montirani na samim (dish) antenama.
Unutra eventualno mozes naci, cell phone, GPS, VHF/UHF i 900MHz uredjaje za Liason, chips i kolu.
Za liason koristimo  linkovane  repeater network-e koji pokrivaju  Kaliforniju, Nevadu,
Arizonu, Utah i Mexico, sve na 70cm i 900MHz. Moj prosjecni QRB/QSO proslog vikenda je 260km
na 10GHz, sve tropo, ODX 500km, samo 65 QSO's - Adam, opet crkla baterija na vrh brda :'(

ad6iw

9a4qv

Mislim da ćemo one baterije sa Velebita pamtiti do kraja života  ;D
Ja sam školu naučio, ove godine sam bio dva puta na Velebitu i nije bilo problema sa baterijama...

Usput 15.08 smo bili na Učki (na kuli) Silvano  i ja i sa onim mojim qrp setupom od 200mw odradili 550km IQ1KW na 10ghz, tropo. Probavao sam i 24 GHz sa I3 stanicama na qrb od 260km ali uz 85/90% vlage u zraku na obje strane i još preko mora jednostavno nije išlo.

Vidio sam rezultate mjerenja LNA, je li onaj BSZ radi nešto drugo u životu osim LNA  ;D

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a4qv

"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz