Main Menu

CAVTAT - pokrivenost

Started by 9A3ST, 24. July. 2012, 17:31:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A3ST

Poslao mi mail amater iz G landa, dolazi ovih dana u Cavtat,
pa ga zanima pokrivenost repetitorima, APRS i echolink.
Pošto ja ne znam kakva je dole situacija, volio bih se da mi se javi
netko tko zna  aktualno stanje da mogu čovijeku odgovoriti.
Hvala, 3ST 

9a7pjt

D-Star nije spomenia  ;) ?

A dolazi li on ode  na ljetovanje - kupanje ,suncanje i  ispijanje piva ili  . . .

Stvarno mi nisu  jasni ti ljudi koji moraju imat pun konfor ka i doma .

73 PJT
= Kad se male ruke sloze sve se moze =

9A1IW

Quote from: 9a7pjt on 24. July. 2012, 21:59:17

???
Zašto ne bi neki radioamater imao na raspolaganju funkcionalne repetitore i APRS čvorove?
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718

http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A2B - Boris

9a2vx

Viška R2 dobro radi.
Za neke lokalne R0 i UHF bi ti trebali dati info lokalci, ali vjerovatno se svaki dan kupaju.
Znam da iznad Splita radi APRS, a kako je dolje niže nemam pojma.
Pozz! Zvone

9a2ko

R7 na Žarkovici pokriva Cavtat a APRS bez problema via Italija uz napomenu da je moguc rad na DSTAR...

Ugodan boravak Eduard

9a2ko

20.Srpnja oko 15.50  testirao Digi SQ6NLN u Molunat, Jug Hrvatske!!!!

9a7pjt

Quote from: 9A1IW on 25. July. 2012, 22:56:50

???
Zašto ne bi neki radioamater imao na raspolaganju funkcionalne repetitore i APRS čvorove?

. . . .  zato  jer nismo  obavezni  imati   rep,APRS ,D-star-ove i linkove u funkcionalnom stanju pogotovo na podrucju  gdje ima 5 aktivnih amatera -KV-asa !
Kad malo  bolje promislim , nismo  ih uopce obavezni imat -  kriza je , nema se , tesko je . . .

73 PJT
ps

Ima  band  od 1.8Mhz pa do +++Ghz

9a7kxp

Quote from: 9a7pjt on 27. July. 2012, 12:25:51
Quote from: 9A1IW on 25. July. 2012, 22:56:50

???

. . . .  zato  jer nismo  obavezni  imati   rep,APRS ,D-star-ove i linkove u funkcionalnom stanju pogotovo na podrucju  gdje ima 5 aktivnih amatera -KV-asa !
Kad malo  bolje promislim , nismo  ih uopce obavezni imat -  kriza je , nema se , tesko je . . .

73 PJT

Da,ni meni nije jasno što bi mi, u biti kao radioamateri trebali imati funkcionalno i što očekivati od HRS glede unaprijeđenja istog ili održavanju postojećeg.

Ili jednostavno sve prepustiti amaterima da sami kroje ono što ih interesira,iako iz vlastitog iskustva znam da je to jako teško.

73 Hristo 9a7kxp

9a7pjt

Quotanje  :o ?

Tako je - kome  triba neka se potrudi- .
Moze bit tesko , ali ce poslje svi znati ko je zasluzan  :D .

HRS  neka se bavi  bitnijim stvarima ;) .

73 PJT