Main Menu

Ham gradnje

Started by s55m, 02. January. 2010, 20:28:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a5cw

Poz,
ima li netko slucajno za prodat, poklonit ili zna gdje se mogu nabaviti konektori za relej na slici?
Malih je dimenzija cca 20x30mm i konektori su slicni SMA ali to nisu... vec neki ruski tip, Relej radi na 27V i Max PWR 100w...

73

9A3LI

Koliki je unutarnji promjer ?
Neki "mini TNC" konektor
???

9a5cw

Hi...
nisam mjerio, kad budem izmjerio onda cu tu postati...
73

sm7vzx

Slucajno nabasa pa mozda nekoga zanima, ovi sto rade preko 1ghz...

http://www.w6pql.com/parts_i_can_provide.htm

9a5cw

Quote from: 9a5cw on 18. August. 2010, 17:37:29
Poz,
ima li netko slucajno za prodat, poklonit ili zna gdje se mogu nabaviti konektori za relej na slici?
Malih je dimenzija cca 20x30mm i konektori su slicni SMA ali to nisu... vec neki ruski tip, Relej radi na 27V i Max PWR 100w...

73

Dimenzije konektora...
Promjer konektora 6mm (unutarnji), dubina (duzina iglice - sredina) - 5mm, debljina iglice 0,5mm... mjereno nekim šublerom nadjenim u potoku iz 2nd WW-a... ;)
Vjerovatno nema nitko nista slicnog pa cu ja zalemiti tefl. kabel direkt na njega - 50MHz nece biti kritican.
73

9A5AA

Nekome će sigurno zatrebati:

s55m

Dragane, sa jednom diodom je još jeftinije, a sa gretz spojem najsigurnije, ako te ne boli glava za pad napona na diodama. :)

9A5TD

Quote from: s55m on 27. October. 2010, 11:51:10
...............ako te ne boli glava za pad napona na diodama. :)

E zato se koristi SWR mast i ona smanjuje i pad napona na svim elementima, vidio sam da su sve tvoje antene namazane sa tom specijalnom masti !!!

9A2WA

Može se namazati češnjakom protiv uroka od SWR ::) ;D ;)
Split,najlipši grad na svitu!!!!!!!  (;-p)
AJDE MALO OKRENITE ANTENE PUT DOLI !!!!!!!!!!!!!

http://zoran.mikulka.googlepages.com/ham9a2wa

9A5AA

Bando zafrkantska!
Može i jaka dioda sa katodom na plusu i anodom na masi pa da krepa osigurač ukoliko se ne zakrpi sa čevlom (brokvom).
Ma sve je zbog pada napona - kod mene za  jedan linear uz 26V treba 40-50A.

AD6IW

Upravo zbog pada napona, postoji jednostavno rijesenje sa jednim snaznim P ili N channel MOSFET-om, bez releja

ad6iw

9a4qv

Quote from: 9A5TD on 27. October. 2010, 12:16:00
E zato se koristi SWR mast i ona smanjuje i pad napona na svim elementima, vidio sam da su sve tvoje antene namazane sa tom specijalnom masti !!!

5TD - ti si malo ponazad (bimo rekli tu va Labine) sa tehnologijom sa tom SWR masti. Ta SWR mast se odavno me koristi, bi rekli va juesej da je obsolete ta mast jer je više nema u proizvodnji a ni u prodaji. Zalihu koju imaš ti čuvaj ko oči u glavi, to je postala skupa roba...

Mi napredniji smo prešli na novi produkt, WiFi speed spraj koji dobro radi i na nižim frekvencijama (dapače, odlično)!!
Za više info pogledati link!!! http://j-walk.com/other/wifispray/

Ja sam trenutno u fazi patentiranja novog projekta, koji se zove propagation gas!!!
Parent se sastoji u tome, da ja montiram patent na hlače ( na stražnjicu) i onda klijentima ozračim područje oko antene sa CH4 plinom (natural metan ionisation). Za ozračivanje anetene se treba naručiti ,minimum 15 dana ranije, kako bi se naručio grah iz inostranstva (Srbije).

Money back guarantee!!

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A9T

Ako nekom treba SWR mast, ostala mi je još jedna bačva od 200 litara pa možemo dogovoriti deal.
Dam vrlo jeftino...., može i trampa za ovaj novi WIFI spraj makar mi se čini da ga i ja proizvodim u neizmjernim količinama....samo ne znam kako da ga uskladištim... ???
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

9A3IV

Za one koji neznaju postoje i posebni SMOKETRON elementi. Naime, kad nešto crkne obično iz elementa izađe dim. Da bi element postao ispravan treba vratiti taj dim nazad. Kao najbolji se pokazao dim kubanskih cigara.

9A3GE

No coment ? M.
Martin 9A3GE