Spectrum Analyzer HP-141T

Started by 9A5TD, 26. November. 2009, 16:33:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A5TD

Ako netko misli da bi mu trebala navedena spravica u svom HAM-labosu neka iskoristi priliku. Ispravno 100% bez greske. Na slikama se vidi lokalni FM band, TV-MUX tj. digitalna, i Kalibracija preko internog cal. signala.

AD6IW

Damir

Cal lampica treba da je off, podesi scan time, imas instrukcije u
manualu, ili si to uradio zbog slikanja?

ad6iw

9A5TD

Quote from: AD6IW on 07. December. 2009, 07:35:59
Cal lampica treba da je off, podesi scan time, imas instrukcije u
manualu, ili si to uradio zbog slikanja?

Pozdrav u USA,

"Thanks for note", ma salim se, ovo je fotka samo da ljudi vide o cemu se radi, onaj tko bude koristio uredjaj u svakom slucaju mora procitati i user-manual, pa ce sigurno znati sto znaci "UNCAL" na ovom i na svakom drugom spektralcu. Inace je interesantno kako te stare kutije rade, kada iskalibriras skalu sve radi za +5, tocno ko urica....jest da bi mu koji Marker dobro dosao ali to iziskuje malo vise $$.

9a2d

Treba znati što je ta sprava. Evo pročitao sam njegov manual već tri puta, još ne vjerujem svojim očima da tako nešto netko nudi na prodaju.

73 de 9a2d

9A5TD

Quote from: 9a2d on 07. December. 2009, 09:46:56
Treba znati što je ta sprava. Evo pročitao sam njegov manual već tri puta, još ne vjerujem svojim očima da tako nešto netko nudi na prodaju.

Hi,
Kako mislis ? 
U dobrom ili losem svijetlu ?

Uredjaj je jednostavno visak, da imam viska prostora bilo bi ga ljepo zadrzati kao SUVENIR, no nakupilo se toga pa sada vec fali mijesta u radnom prostoru. ....

Ako te zanima....VICI, ljudi smo dogovorit cemo se vec nekako...

73....de 9A5TD

9a2d

Mislim u dobrom svjetlu. Čujemo se ovih dana, ljudi smo, postoji i sistem đor neviđen, na kraju krajeva. Bitno je da stvar dođe do onoga koji zna na to raditi.

73 de 9a2d

9A3BWM

Sprava je jakoooo opaka, imam jednog od istog dobavljača  :-*

Inače kad sam išao kalibrirati napone koji moraju biti +/-0,2V sve je manje više bilo OK!

A još interesantnije je koliko ljudi danas to koristi, i za vrlo jeftine pare se znaju nači i moduli za njega, tako da bez problema imaš uređaj koji mjeri do 18GHz!

9a4qv

3BWM
Odlično, baš super stvar!
Daj mi reci kako sa tim instrumentom ili što je već izmjeriti frekvenciju od 15,380400 GHz?
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a2d

Ja još uvijek vjerujem u staru, provjerenu tehnologiju.

73 de 9a2d

9A5TD

Quote from: 9a4qv on 08. December. 2009, 12:38:13
Odlično, baš super stvar!
Daj mi reci kako sa tim instrumentom ili što je već izmjeriti frekvenciju od 15,380400 GHz?

Var: A

Spojis HP141T na sig. generator na kojem je namjesteno 15.380400 GHz, odaberes amplitutu po zelji da ne saturiras mixer, podesis na sredinu ekrana i onda spojis svoj DRO da vidis j eli na sredini ili malo ljevo-desno od sredine...i to je to ? Ne vidim u cemu je problem.....

Var: B

Dodjes kod mene, spojis se na skalameriju i onda me vodis na Janjetinu sa mladim lukom, i dobrom konobaricom koja ne zna reci NE ?

(Gumeni ne ser.....ckaj, za to sto ti zelis izmjeriti treba ti sprava koja kosta kao prosjecan auto srednje klase a ovdje palis ljude bez razloga), nije fer !!! 

9a4qv

Aaaaa znači tako se to mjeri, dobro ajde, doći ću na taj HP-141T izmjeriti ovaj moj oscilator na 22 MHz i downconverter.
To mi služi za primanje onog warc banda na kratkom valu od 24,9 mhz. Nemam to na uređaju pa bi koristio ovaj lo na 22 Mhz i mješao 2 Mhz da poslušam šta ima na tim warc-evima.

Alo Damire nemoj zafrkavati ekipu, mislit će da sam ozbiljan

:D :D :D
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

AD6IW

141t je odlican SA za radio amatere. Imao sam jednog prije dugo vremena do 18ghz
ali vremenom mi je trebalo nesto bolje. Bolje = more $$$
Kupio ga je neki talijan preko e-baya i platio transport vise nego
ga je kostao SA.
Za vecinu amatera ovo je vise nego sto trebaju.
Kod kupovine je vrlo vazno obratiti paznju na intenzitet CRT-a,
jer su vecina vrlo DIM, sto nije slucaj sa TD analizatorom
koji izgleda u odlicnom stanju.
Jedini nedostatak je da SA nema PLL, i da je velikih dimenzija,
ali nakon duzeg rada frekvencija je prilicno stabilna.
Za Adama evo sprave za mjerenje upravo ispod cekica,
dynamic range >120dB up to 67GHz, no dobro mjeri i preko 70.
(ask for price  ???) ZVA 67 = oko 3 x  new BMW 7 series, sve iz Bavarije
My friend Rex site sa DMC info:
http://www.xertech.net/Tech/DMC/DMC_main.html

ad6iw

9a2d

Mene ne zanimaju frekvencije iznad 70.450 KHz, prema tome sve štima. Čovjek ponekad nema vremena, a ni volje, a ni novaca za sve.

73 de 9a2d

9A3BWM

@ AD6IW:

Recimo mom je CRT loš, mislio sam da je do visokog napona ali oko toga je sve ok, iako i tome ima ljeka i da se nači tako da nije problem, ali ja sam se iznenadio da se na ovome još vidi raditi, a ako ni to nije dovoljno ugasi se svjetlo  ;D

BTW Ljepo si mu prikazao cijenu :)

@ 4QV:

Dobro ti je Damir odgovorio, stvar je za ok novce i sasvim fino radi za ono što je namjenjena, ili spojiš izlaz prvog LO na frekvencmetar i vidiš koja je prva LO, preračunaš pa znaš i točno koja je centralna frekvencija na dispalyu.

U biti, ja imam frekvencmetar do 3GHz, a dalje ni ne zailazim pa nemam problema  :P :P

9a4qv

Da, u pravu si, baš mi Damir dobro odgovorio, tako mi i treba.
A i Goran mi je baš dobro prikazao cijenu, i to mi treba (2 BMW-a serije 7) ;D

A dobro, mislim da sam negdje imao riješenje kako taj HP-141T spojiti jednostavno na PC i sw riješenje sa memorijom te prikaz mjerenja na PC-u, itd..
Ali kako imaš freqvencmetar do 3 GHz to ti ne treba, bulji tamo u onu teglu od ekrana... ;D

Pozdrav
QV
Heinrich Rudolf Hertz