POKUPLJE 2009

Started by 9A9L, 18. May. 2009, 07:56:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a6c

Maki, jesi li radio iz USA ili 9A PO Boxa? Ako je bio 9A, onda nisi u home kategoriji :D

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A9L

Maki, pa to je bar jasno. Tvoje znak uredno kaze da si portabl i tu nema dileme.Spadas u portabl stanice i to po tocki 5 B. Sve pise jasno da nemoze jasnije.
73's de Leon 9A9L

9A4ZM

@ 9A6R

> Ljudima koji nemaju stalno prebivalište u USA izdaju znakove. E svašta.

Bravo Reni, ti si jedini shvatio kako su glupi ovi ameri u FCC, kad jednom netko položi ispit i dokaže poznavanje propisa za rad sa radio-stanicom, ne traže ga nikakve podatke, pa čak ni broj cipela koje nosi, za razliku od naših pametnjakovića u HAKOMu, kojima ni tvornički broj HOME-MADE uređaja nije dovoljan.

Sjedni, odličan !

73 de Maki

9A6R

Dragi kolega Maki meni je skroz bez veze doći u Hrvatsku iz Slovenije i raditi pod 9A/USA ZNAK.
Imaš hrvatski i slovenski znak pa što pod njima ne radiš iz Hrvatske?
Da živiš stalno u USA imalo bi logike, ovako kako ti radiš ne.

73,9A6R

ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9A4ZM

Priznajem, moja greška, napisao sam "radio sam", a trebao sam napisati u kondicionalu, "da sam radio" .

Jasno da nisam radio u "Pokuplju 2009".

Svojim postom sam htio samo potaknuti polemiku o nekim nelogičnim odredbama u propozicijama, a i u pravilnicima i dozvolama.

Neću više, obećavam. EOD .

73 de Maki

P.S. A ti Reni, ja tebe kruhom, a ti mene odmah kamenom.

9A9L

Maki, koliko se meni cini u toj odredbi da je home samo na lokaciji koja je u dozvoli nema nikakve nelogicnosti. Sve sto nije u dozvoli to je portabl. Cak mislim da je to i posteno jer svi koji rade od vlastite kuce imaju neke sanse. Cim se pojave neki sa lokacija, sa visinskih i sa kiloohwatima tu vise nema postenja....samo snaga, lova i prijatelji sa vikend lokacijama.
73's de Leon 9A9L

AD6IW

Dobar post Maki,

Upravo si pokazao dobar primjer kako bi trebalo da bude. Imas $7 i znas
znanje evo ti znak pa radi, i sa svojim znakom radi odakle hoces.
Pogledaj sta ti stoji na FCC dozvoli, broj uredjaja , broj cipela, boja ociju i visina
- nema nista jer ni ne treba.
Isto tako platis $6 i polozis za driver license u DMV za pola sata.
Pravila za takmicenja cine takmicari, ne papiri. Ocigledno je birokracija
ostavila traga i medju radioamaterima.
Prosle godine su se neki zalili da sam radio "nelegalno"
iz 9A na 10GHz, jer 10GHz ne stoji u reciprocitetu ?!
U medjuvremenu sam se raspitao i nista nisam nasao u vezi sa tim.
Ni u 9A pravilniku niti na web-u, ni u ARRL-u.
Ocigledno neki zale za starim vremenima? ???

73

AD6IW

Keep it Simple, Stupid

9a5cw

Bok,
tvoj rad bi bio ilegalan 9a/n1zm ili sta vec...
Bilo je vec o tome rijeci K5CRO, 9a9a znaju nesto vise o tome... zbilo se u 9a cw takmicenju...

Iskljucivo pravo rada 9a/n1xxx imaju samo USA amateri...(oni s papirima)...

73

p.s. ispravite me ako grijesim...

9A5K

Griješiš, 9A/K5CRO nije radio u 9A CW, već 9A/K6CRO...  :o

Loš UBN...  ;)

73,
9A5K

9A2PT

Pokuplje dosta malo !!!!!
     Zamislite da se radi o PODUNAVLJU ,
     kad bi ta diskusija završila?????
     Pozdrav svima Vlado

9a2sb

Pozdrav svima!
Nekada je bila uživancija raditi u natjecanjima ovakvog tipa(naročito dok su bile stare propozicije u "Pokuplju").
Neznam dal smijem primjetiti,jer imam znak još od "prapovjesti",prenešen iz nekih "prošlih vremena" i puno slova u znaku,40 godina od prve licence, ali ipak ću iznijeti misao:
U zbirni list ubaciti nešto kao:
-Tako mi bog pomogao da sam radio pošteno......ili.....
-Spalila mi "strila nebeska" antene ,mikrofon,taster i računalo (NE radio uređaj!!!!!), ako sam lagao.....
-Prije pritiska na ono "OK" -obavezno-uzeti ogledalo (špigl) ,pogledati onu prispodobu i porazmisliti.........
Možda bi to djelovalo na sveopću poplavu poštenja!!!!!!
Ja ću i dalje raditi po svome-ima se callbook!!!!!!
Ako ne možeš  pomoći-smetaj,važno je sudjelovati!Griješiti je ljudski,svaliti krivicu na drugoga je strateški!
Kad je muka,ajde Đuka,al kad jebedu Đuku ne zovedu!

AD6IW

Patrik je u pravu,

Reciprocitet licence vaze samo za US citizen-e, to je kvaka

ad6iw

9a4qv

Pa naravno,

Ameri su odavno kužili da su njihovi "kapaciteti rasprodani", sve je to čista ekonomska računica i dobit. Ma šta Amera briga, njemu i ofgovara da je nosioc njegove pozivne oznake van USA. On ti to naplati a ti "zagađuj" eter gdje god hoćeš a što dalje to bolje...

To vam je isto kao i registriranje brodova pod "jeftinim zastavama" Paname, Malte, St.Vincent, Bahama itd. Oni ti lijepo naplate registraciju a ti plovi brodom kud hoćeš, njihovo je more i tako maleno, nemaš šta zagaditi..

Samo treba se sjetiti, to naplatiti i napuniti džepove...

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a4qv

Quote from: 9A9L on 20. May. 2009, 22:39:37
He he .....to pitaj nekog drugog. Sluzbeni znak HRS-a, cak i propozicije za diplomu napisane za tu oznaku pa je valjda i zakonski sve u redu bilo. I opet ono Propozicije. Pravilnik. Ako je tako napisano, ako se tako trazi onda samim radom i slanjem dnevnika pristajem na uvjete koji se traze. Ako mi ne pasu ne radim. I tu je prici kraj. Sve ostalo je muljanje, varanje. A za tvoju informaciju HRS je taj koji izdaje pozivne oznake. A valjda se sjecas i 9a2009xx. Oces reci da je i taj van Zakona?

U susret  ;D Pravilniku o radijskim amaterskim komunikacijama koji je objavljen u N.N. prenosim slijedeće kako bi otklonili neke nejasnoće glede and unatoč možebitnim implikacijama:

POZIVNE OZNAKE

Članak 15.

(1) Agencija će radioamateru, u postupku izdavanja dozvole, dodijeliti pozivnu oznaku za rad s amaterskom radijskom postajom na prijedlog Saveza. Pozivna oznaka sastoji se od oznake »9A«, jedne znamenke i najviše tri slova. Agencija može promijeniti ranije dodijeljenu pozivnu oznaku.

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a2d

Dok sam ja bio predsjednik "komisije" za izdavanje (jednoslovčanih) pozivnih oznaka, nije se izdala niti jedna oznaka tipa (npr.) 9A007JB. Ovo sada je već iživljavanje. Najbolja pozivna oznaka je ona koja radi, a ne na papiru.

73 de 9a2d