Main Menu

Za nostalgi?are

Started by 9a4qv, 02. August. 2007, 02:27:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a1un

Patcho dojdji u porec pa cu ti ja pokazat jenega, forsi anke jos dela

9a5cw

Hvala Davor... ko bude vrimena cu pasat vidit i tega vraga... magari mi se pera jeli gledas contest 25 ili googlisima ti dojde jeno te isti qrc.

73 i no hard filingz

9a3aq

Halo nostalgicari!
A sto je bilo prije Contesta 25????????????
Pozdravljeni !

9a4qv

Jeli bilo šta od ovoga?
;D
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

A bilo je svega, kako nije bilo...

Još se sjećam starih brojeva časopisa ELEKTROTEHNIČAR sa slikama Bože Metzgera i njegovih suvremenika, kojih uglavnom više nema među živima, kako s Velebita i sličnih planina drndaju na 2m AM. Pa i prvu vezu sa SAn MArinom uradio je Yu2BR, ako se ne varam, ato onda nije baš bilo lako ni jednostavno...

Ljudi su silom prilika onda više gradili i radili nego danas kad je sve dostupno i postoji Fridrishafen i osobito Pordenone...

I sam sam krenuo tim putem, ali me srećom tehnologija pretekla i nabavkom FT220 u klubu AM je pao u zaborav forever,a za SSB se nisam osjećao sposoban, jednako kao i danas.

Danas mi je san nabaviti dobar FT857 i onda potprašiti 9A4QV i njegovo društvo u narednoj ALPE ADRIA situaciji...

ALoha

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

s56a

Quote from: 9a4qv on 29. August. 2007, 22:33:32
Jeli bilo šta od ovoga?
;D

Nesto slicno sam jula 1967 godine preradjivao pred pocetkom takmicenja jer kvarc oscilator nije radio!  Isplatilo se jer je pao G3ABH i na YU1PCF sa Vrsackog Brega. 

Izgleda da su u 9A UKV najjaci nostalgicari :-)  Mladi se bave sa ATV i Echolinkom.

9a2ri

Pozdrav svima
Neko je pitao kako izgleda KONTECT-25
Neznam dali se vidi i datun ali to je bilo prije 35 godina to jest 71  (jao kako smo bili mladi)
Patrik evo ti kontest-25, to su bila vremena  AM konteste HI
I ovako smo delali konteste
Pozdrav 73 Tullio
9A2RI  POREČ
JN65TF

9A2HM

I u Samoboru smo imali Contest 25
Na slici Tom-9A7PLT u natjecanju kao YU2CDU - lokacija Novo Selo Žumberačko
Kreso

9a2d

Da budem iskren, sviđa mi se ova tema jer sam svoju prvu radio vezu u životu (tj. QSO) održao upravo na CONTEST 25. To mi je bilo nezaboravno iskustvo, jer me je preko ugljenog mikrofona tako zdrmala struja da se nisam mogao nasmijati još danima.
I sam imam par slikica iz tih vremena, pa bilo bi zgodno otvoriti nešto u smislu VINTAGE ... (ali ne sa babama, osim ako u to vrijeme nisu bile aktivne učesnice u conestima, logistici i/ili moralnoj podršci ekipi) ...

73 de 9a2d

9a2ri

Pozdrav
Kak već smo na temu starih uređaja ki se seča na tai ??
U prvom redu nas nezaboravni Mario 9A2BN, a u pozadini ja i jos dva mlada operatora, i ako sam bija mlad i ja
Pozdrav 73 Tullio
9A2RI  POREČ
JN65TF

9A9L

Nesto me podsjeca na neki GELOSO ali uzevsi u obzir moje godien i naocale....hi
73's de Leon 9A9L

9a3aq

Vidi se da ste ipak mladi nostalgicari.. zar se ne sjecate predhodnika Contesta, koji se zvao SRH12. ( isto proizvodnja Radionica SRH & Vlado Drobina ex YU2NAH ) , koji je imao TX sa QQE03/12+AM modulator i RX konvertor . Kao baza bio je BC348R i slusalo se na 14 MHz.   "nesto malo" ranije ideja kao u Javorniku/S53WW....
Pa onda prvi "vokac" za 144MHz...slagano isto u SRH prema DL6MH. Bilo nekih 100mW iz AFY10, no ipak sve tranzistori..

A u vlastitoj reziji bilo je na izbor ARK7 ( iz YU1EX) ili AO10 ( mislim od Primca/YU3DL ? ).. za to zadovoljstvo trebalo je i lemilo...ili dobar kooperant

Uuuuu vec je sve tako davno.....pozdravljeni

9a5cw

Tulio lipo te je bilo vidit oni put kad si bija mlad, ma u zadnjih par lit ni te na slikah... bis moga dojti  kakov bot zdol unih yagica na 9a1p da hitimo tamo kakovu sliku uz raznjice i cevapcice...
Mores i bez kravate... skoda ca ni takovih slik u nasem RKP (baren hi ja nis vidija).

73 de young man

9a2ri

Cao dečki
Ja sam vaik brez kravate, njanke kad sam se uzenija nisam je stija staviti HI
A za cevape, sada mi u godinah moremo se čuvati, čes vit kada doides na moje.
A za priti gori spod anteni nimam vise kjuč, tako nimam prilaz.
Cao Patrik
Pozdrav 73 Tullio
9A2RI  POREČ
JN65TF

9a1un

Ovu sliku di mi tata ima moje godine i nono njegove jos nisam vidio. Imam ja dosta tih slika doma. Sve cu ih skenirat pa cemo ih stavit na http://www.9a1p.com, 2RI probaj iskopat sve sta imas pa da slozimo jedan album od tih godina do danas.

73 Davor 9A1UN, 3. generacija na radiovalovima hi