Main Menu

Za nostalgi?are

Started by 9a4qv, 02. August. 2007, 02:27:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a6c

I je CONTEST25, ali neka modernija verzija. U YU2CBM smo imali jedan s nebesko plavom prednjom pločom.

Tulio, je li išlo "ascolta prima is'onda e poi su tutta la gamma"?

Mi smo našem kasnije dodali vanjski VFO, kombinacija VFO5D koji bi mogao ići uz najgornji TS515 i nekakvog kristala iz furde, made by YU2ROJ. Za nuždu sam mogao s tim loviti veze i preko talijanskih FM repetitora, malo preko volje su davali punte, ali che si puo fare...

Inače, hvala na prepoznavanju s Adamove slike, nisam mislio da ćete me tako lako pročitati, iako se meni izdaleko učinilo da je drugi s lijeva glavom i bradom Nikola Gamilec, ali možda nisam u pravu...

Na kraju će svaki stari ćelavi glavonja nositi 9A6C znak...

Koji ste vi magarci...

GG

Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A6R

Pitam se pitam di je nesta taj isti Kontest iz CBM-a? Ima puno lipih stvari samo nesmim kazat,e.!

73
9a6r
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a4qv

Mislim da bi bilo zanimljivo organizirati ukv contest koji ce se zvati "Contest 25" u kome ce glavna kategorija biti sa Contest 25 uredjajima i druga kategorija svi ostali. Trebao bi trajati ne vise od 3-4 sata kako bi "contesti" izdrzali.
Sve u cilju da izvucemo iz prasine te pionire UKV-a.

:-\
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

Dobra inicijativa Adame... Baš bi bilo veselo kad bi starci malo potpalili tu svoju gvožđuriju...
Samo ne znam je li AM još legal na 2m? Ma može i CW...

Inače, radi informiranja svekolike javnosti, rečeni CONTEST 25, neispravan, završio je prije nekih 27-8 godina kao materijalna nagrada najaktivnijem klupskom operatoru znaka YU2RVS. Isti je brzinski iskokošaren, rastavljen, a potom kutija ošla Andriji Vickoviću, 9A2RM koji je od materijala tog istog YU2RVS u istoj sastavio KV QRO s 2xQB3/300. Andrija je, na moju veliku žalost, zbog zdravstevnih razloga odavno qrt, ali QRO još živi i trenutno se nalazi na Braču kod 9A4W.

Inspiracija za QRO došla od 9A2OM kojem je 9A2HA u istu kutiju složio 2xQB4/1100, slike su još kod mene, ali linear više nije kod Krune...

Eto ga na, a već ste pomislili da je ne pomolu nekakav četvrti tenor, ili barem bariton...

A kad ono - mali miš iz rupice...

GG

Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a1aa

Imamo i mi u Belišću jedan QRO u kutiji od Contesta-25 sa lampama 5xPL-509 koji također pravio Samac 9A2HA. Linear je još uvijek u radi ali nema nigdje lampi za nabaviti. Sve stare lampe (tobože ko nove) što se metnu ne traju dugo......
Inače Contesta-25 ima dosta po Slavoniji i bilo bi nas u tom testu, hi
73, Ivo 9a1aa

9a6c

Prije contesta, može mali kviz?

Zašto se zvao CONTEST 25? A ne 27 itd?

GG

9a5cw

Sorry na smetnji starci ;)

Sad znam zasto je 9a4w uvijek LowPWR "2xQB3/300" ... nes ti dalmosa...

73

p.s. Contest 25 jer je imao 25 cijevi (mozda)

9A9L

Mozad zato jer je u ekipi na kontestu bilo po 25 ljudi a sada nisi u stanju sakupiti ni 6 koliko ti treba za dignuti antene. O tempora o mores o kontesti
73's de Leon 9A9L

9a6c

Dear Patriklo, ima Tomo i bolj od tog linearca koji koristimo samo na 160 m,a li nema veze... I nije baš da se gura u LP, ča ne...

Momci, niste ni blizu, CONTEST 25 imao je 25 kila, iako ima ljudi koji bi se zakleli da ima i puno više, posebno kad se išlo malo više asl...

A možda je imao i 25 cijevi, ko zna...

Dobra je to bila kanta...

GG

PS - Patriklo, ono za starce ćemo raspraviti in visual prvom prilikom...

9a4w

Patrik puno pozdrava  9a4w objasni mi o čemu govoris

9a5cw

9a4w ma nista,sjecam se onih dana kad si bio nepobjediv na 3.5MHz dok smo radili 90-tih domace konteste...
Uvijek si bio jak i imao qso-a za 15-20tak vise od nas u CEI/CHP/7P...
Sala mala u svezi LP ;)
73 i do slusanja, Pa3k

p.s. i kad ce taj Contest 25 kontest ??

9a2ri

Patrik
Ja mislim da ga nisi nikad ni vidio KONTEST-25 , jer to se radi 70 godine a ti u ta doba si se igra jos u pijesku HI
Cao Patrik pre mlad si ti.
Pozdrav 73 Tullio
9A2RI  POREČ
JN65TF

9a2zh

Patrik..!
Koliko ja znam 9a4w radi od 1994 sa te lokacije
73 franjo 9a2zh

9a6c

MA bit će prije da su se Patriklovi tata i mama još igrali u pijesku kad je nastajao CONTEST 25... Šteta što današnji HRS nema sluha da ljude koji su neposredno zaslužni za njegov nastanak i još koješta dobro u povijesti HRS-a malo otrgne iz zaborava, ali to je već teški off-topic i čini mi se da vidim Kređšu kako desnim kažiprstom cilja na DELETE pa odmah prestajem...

Bit će da je Tomo od 1994 na Braču, a možda i malo prije, valjda je bilo kakvih važnijih stvari za sređivanje od mlađahne 9A7P ekipe na 80 m...

Naše vrijeme tek dolazi...

Ili kako bi rekli - bez starca nema udarca...

GG

9a5cw

off topic ...
Gogo bit ce da su moji bili vec davno izasli iz pijeska (rodj. T-1929/M-1935)  u doba nastanka Kontest 25, kojeg sam ja samo vidio na nekim slikama...

Bez starca nema udarca - na mladima svijet ostaje  :-*
73