9A VHF/UHF/SHF

Started by 9a5st, 03. May. 2008, 06:53:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a1un

hmm dobro bi bilo imati i na 2m po noci 2nd rx sdr + upogoniti skimmer izmedju 144020-144150

9A3GE

Bene....evo koncentracija stanica na VHF-UHF-SHF....i t.d......! Dobar provod...! M.
Martin 9A3GE

9a6c

Antena na krovu, uređaj na stolu, swr isproban i prvo što čujem je YO2LEA/p, pozovem ga CW, on mi odgovori kao 9A6K i kako on zna di je 9A6K, vjerojatno okrene antenu i gotova priča. Ali ohrabrujuće, više nego zanimljivo, nikad tako jaki YO u Splitu nisam čuo.

11.46 MEZ na 144.301,7 MHz

Tuga s juga ;D

GG

PS, ako ima netko volje za probat, mogli bi, kod mene je 80W i IC275E, antena EF0210.
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a4qv

Sprema se oruzje....

s55zse beacon na 1296.082 dolazi cak i do 559, setup test ispred kuce...
3cm isprobano prije neki dan
70cm fali jos koja vida na nosacu anten

i to je to
bit cu subota popodne i nedjelja od kad se probudim do kraja u portable JN74BX
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

Adame, a na 2m?

Samo IF ;D ???

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a4qv

RRR
2m IF  ;D
Ovaj kontest je samo trening za ljetni UHF/SHF, cilj ovoga je pola miliona bodova, tako da za ljetni bude pređen milijonček.
Naravno do ljeta budemo dodali još i 13 i 9 cm...

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a4m

9A4M team JN85EI qrv u contestu 6/4/2m 70/23/13/3cm  :)

gl svima,

Mate 9A4M
9a4m - jn85ei

9a4wt

9a6k
spreman za kontest sa lokatora JN95MM oli Erdut planine
73 marko
imala majka dva sina jedan pametan a drugi radioamater

9a4qv

9A0BVS beacon ce sutra popodne i u nedjelju ujutro biti isključen radi "održavanja"  :D :D
QV
Heinrich Rudolf Hertz

9a4qv

Poslije olujeeee:
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

Evo, još minut i gotovo...

Rekreacijski i u jako lošim prilikama samo 39 veza, ali među njima 2xYO, 1xOM, 3x HA, ostalo I, S5 i YU. Čulo se još HA9MDP/p, HA7AVU, HG3X, OM3KHE (?) i ponešto bližih, ali 70W nije dovoljno. Ukupno malo preko 11 K bodova.

Preko mora prostiranje nula.

GG

9A6R

Pričekajte slike "bunkeraša"pa ćete vidit šta je ekipa!

73,9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a6c

A je, svašta se priča...

Ali prava je stvar što se poslije puno godina na bandovima ukazao 9A1CBM - to je malo smanjilo broj pozivnih oznaka iz Splita, ali je broj veza čini mi se ostao isti, a korištenih bandova veći.

Radile su i jake snage s Brača kao 9A7B, a čulo i tenora i soprana, hi.

Aj, neka se dica vrate doma da vidimo slike ;D

GG

9A6R

Al stup by 9A6C je noćaš plesa Rock & Roll ali je izdrža sve udare.
9A1CBM priko 100 veza na 2M,8 na 6M,1 na 23cm,1 na 10 GHz i 38 na 70cm.
Za nešto više su falile bolje prilike,više snage,predpojačala na nekim bandovima i manje Bure koja je derala ka u srid zime,bez zezanja.
O svemu podrobnije kad se tu oglasi naš dugovni vođa 9A2WA.

9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a5cw

Pozdrav,

evo ja sam malo gubio vrijeme na 6m i na 2m sa ekipom 9A9SF i 9A1UN...

6m sam napravio 51 QSO - subota sporadik prema EA,EA6,F i par G. Cameronski video na 48.249.6 dolazio je 57...
Nedjelja ujutro na 6m IONO i neki lagani ES prema SV, SV9... nisam cuo 4Z i 5B.

Noc na 2m cw, uzivao radeci prave ODXove sa 6x14 el. yu7ef kod 9a9sf, full elevation.
Islo je sporo propagacija na 2m preko noci katastrofa, zoves cq a nitko a ma bas nitko
da se javi, katastrofa... nekako sam izdrazao do jutra kad su se konacno poceli javljati ok.

nesto vise od 300 qso i 130k bodova...