Main Menu

QRP EME

Started by 9a4qv, 20. May. 2007, 23:25:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

9a5cw

Ono sa GS35b je ovo: http://www.4o3a.com/4o3a-products/vhf-amplifier-with-gs35b.html    ???

Previše šoldi za RF deck bez cijevi ...

73

9A3GE

Si Patrikulo...ima onaj Madjar puno jeftinije i to sa komplet sa cijevi..? Tja..nego ..popričao sam sa 9A3JH...Andrea i kaže mi da rok trajanja ili uporabni sati za GS35B je 500 sati..?  valjda u ekstremnin uslovima...full opterečenje ..što...ma za nas je i to sasvim dovoljno jeli..? Nego ono što se danas pojavilo na Portalu...izgleda svima isto...to skinuo i ponovo pokrenuo i nestalo je..pa sam vrtio Nod 32...i našao je neke kvake...i još sam vratio sustav...poslje još predjem sa Nod-om 32...ali mi je adresar za E-mail potpuno obrisam...null null...nema ništa od onih silnih adresa..kuj k...se desilo..? Bah ..to pogleda već Superhacker..9A6PSM...!Mjesečina tako-tako...degradacija je niska tj. ali jenput se vidi ok pa deset puta ništa...? Kažu faradej je kriv... rotacija signala na trasi i veliki gubici...valjda ? Faradej ..onaj što je bio u ZOO pa dobio ideju da napravi kavez...za radio valove i slično..ta to vam je poznato..? Sredjuje se ona velika kanta sa GS35B...i nešto je uradjeno.../sve novo/ perce me se ne pježa kako je to vlasnik napravio..juče smo sve razvalili i otcvikali te danas napravio nove obujmice za grijanje i katodu...ali perce sono soto cura di medicina.../ancora un po/ i čim progutam tu drogu ..padne mi tlak..i udmah mi se spava..zahebano no..? Ekspedicija organizirana za Pordernone u subotu ..ali bez Gos. Aličajiča....tamo u Kraljevici stavlja taj D-STAR-MLAD-NOV...bude išao u Nedelju...ali mi u Subotu pokupujemo svu onu jeftinu kramu sa Mar-ovima schotkijima i slično..pa mu ne bude ništa ostalo..he-he..? Ok toliko..pozdrav fantje..! M.
Martin 9A3GE

9A3GE

Evo ga....juče pukla -prekinula se žica...telefonska...niks Internet.../žica je bila u zraku...stup na stup na drugoj strani ulice...pa zovem ove iz t-coma ...yes...yes pa krasan penis...zovem vezu u t-comu pa možda što bude...ali spojio to preko ceste kabel na zemlji ..auti prolaze ..još drži ...' Radilo se malo na gs35b...skoro pa gotovo....drugi tjedan se proba..? Sprema se ekspedicija u Pordenone....sutra se ide....bit će kiša ...sigurno....Eto ..toliko....! M.
Martin 9A3GE

s56a

Konacno sam dobio GS31B, a ima mesta i za veci hladnjak!  Treba napraviti nesto novo do CQ WW CW kada vec nema pajceka u Istri.  Pocelo zagrijavanje lampe sa 220V/40W sijalicom u seriji sa napajanjem.  Prednapon -35V.

9A3GE

AAA a kako se hladi sistem..? Sve pa negdje van..? Ventilator..? Elem....bili u Pordenone....krenuli u jutro oko 7.30 kad je sunce izašlo..bogme zima bila ujutro...trtr brzo u Bazovici na makjato...i opet odličan...vamo u nas svuda neki surogat..prevara na svakom uglu...ccc..! P na "stradu" i prva prava okrijepa u Gonarsu...vruće lepinje sa šunkom i slično..baš bilo dobro..i dalje na put...skrenuli za Pordn. i brzo stigli...kad tamo kolona na autoputu ..ne na onom zahebanom križanju...gore na cesti masu auta...aa...Mr. Marchielga /vozač/ skrene i produži dalje te ukopča onaj GSPR ruter i taj ga navodio da dojdemo do Sajma...ali i tu masu auta plus par se sudarilo na cesti ...prođemo dalje ...na ulazima masu ljudi...gomila au ...nikad ovako nije bilo...produžimo dalje na ono veliko parkiralište..i tu ostavimo auto te busom koji stalno vozi odtuda prevezemo se na Sajam...pol ure čekanja i upali unutra..! Gužva neviđena...ovako još nije bilo nikad...pa aj se probijaj..pao nam moral odmah...nemoš do ničega se probiti..al nije bilo ni važno ...svuda ona kompjuterska pančofarija i bezvezne stvari....za nas bilo oko desetak štandova i tu gužva....pa se dali u strijelce svako za se ..i poslje da se nadjemo vanu i razmjenimo viđenja...? Nadjem se sa IV3GBO i Paolom../ Mr Aličajič ti prenesem već kakvi je plan za pogon za 1300 Mhz..? / Tu se skupi još dosta It. hamova pa smo se hvalili jedni drugima ( uz obavezno caffe) ja ovo ja ono..trebalo bi dva dana za sve poslušati i ispričat...? Bene ...nađemo se ekipa ...smaknemo sengvić..i pođemo još jedan đir....gužva je manja pa se dalo približit do naših stvari...dođemo do Milaneza....sama fina krama Ghz.....ali avaj ..bez Adama meni sve to isto...nadjem neke module PA...čini mi se u Žnj klasi jeftino..trebat će ..za 70 Mhz pisalo .........te još neke sitnice...prošečemo još okolo ...zgrabim jedan FTxxx seconda mano..come nuovo...i daj vozi doma brzo treba makinju isprobat zajno.../isproban jutros na Mjesečini naravno...vrlo dobro se pokazao na prijemu...zadržim aga..?/ Bene ...vozi doma ...trtrt ...opet u Bazovicu u dućan..uje pašta radić a omladina kupila ono čikolino..nutela kuj k.   i to tegle od 5 kila..? a ja i bocu vina ...Pinot sivi..! Tja nek se najde..to je dobro vino..kao Iločko bijelo...! Pa vozi u "Bašu" Gostilnu i tu opet mangarija padne ..cijena dobra a palačinke najbolje...! Trtr na našu stranu..predjemo brzo  bez problema  ..vani bura dere ..zima...i stignemo doma svi živi i zdravi....Uglavnom ...kao zadnje godine...Sajam...tek toliko...uvijek se najde nešto potrebito..jeli...vidjeli smo i D-STAR-MLAD vokac od Icom-a...za te novce može se kupit 4 normalna....a taj D-STAR-MLAD te još i špijunira doma i okolo...ma dajte dragi vi...malo privatnosti..? Kamo to ide...? Tom poslao sam ti E-mail tamo na hamradio...neki k. sa Vip-om.....izbrisao mi sve adrese....isto muljavina....in somma ...oni nisu došli mi srediti liniju žičanu...prevukao kabel preko ceste...ušvrstio vezicama na krajevima..i drži vodu...valjda sutra netko dođe to srediti....zanimljivi...zovem pomoć za to ...mislim da blabla sa nekim iz Rijeke...kad pita me gdje sam ja..ma tu iza vaše centrale na Zametu...koji Zamet...ma gdje ste vi...u Osjeku...ent sunce al će intervencija bit brza...i još mi prodaje neke korisničke pakete...ma daj ostavi me ženska glavo...skrpajte liniju...Nekako to dobro prošlo...jer brzo se posvađam inače i pošaljem sve ino u kk..i još gore....šta mi ima prodavati nešto /ah da biznis prije svega/ oš popraviti..? Trice i kučine sve skupa....! Dosta...? Za sada..!
Martin 9A3GE

9A3GE

Dobro jutro...! Čekam poštare...? Da skrpaju liniju...? Bah...! Testiram new one ...? Via Moon...A čekam i HP-Expres...? Važna pošiljka ...? Uvjek se nešto čeka....? Tja...! Daklem u "Danjeli" se vidimo..? Neka južina dosta jaka vije...antene plešu...nima straja ...! M.
Martin 9A3GE

9a5cw

Za Martina:

9A3GE

Je bene...je....opet mutno vrijeme....ala Qsl-ki Patrikolo....a vidi dole kolko iih je..i treba poslati...kada  se naprave...? Pratim Mjesečinu...dosta slaba aktivnost...i propagacija je slaba...? Bili Adam i Silvano pa smo riješavali tekuća pitanja...ovdje....za GS35B....MAJSTORI SU ZAKLJUČILI DA JE CIJEV NEISPRAVNA..? Točka. Pa smo poslje otišli u "Žamarića" na marendu...jedina stara prava gostiona u bližoj i daljoj okolici....drugo sve neke pizzologije i slično...a pizza im ne valja ..baš nikako....nije to ono pravo..obično razvučeno tijesto iz automata neki pomi  iz konzerve.....neka last šunke....a omladina to voli...ne zna za bolje...? Dobro...idem dalje ..srediti radionu....silna prašina..od vitroplasta i ostaloga...topla voda i krpa ...sve oprati.....? Saluti ! M.
Martin 9A3GE

s56a

Moja GS31B treba malo veci prednapon ali je danas vec svetlila plavo od 10W VF pobude!  Bio je jedan glasan VN prasak bez ikakvih posledica.  Nasao sam bakarni lim za 144 MHz sprezni kondenzator sa anode ka anteni.  Sutra valja ustati u 6:30 zbog lekara i potom ZRS QSL managera  ;D  Nadam se, da sa tranzitom YU kartica kroz lijepu nasu necu opet imati primedbe carine.  Strasno su sumnjicavi do stampanih materijala, a jos vise do Facebook  ;D

9A6R

Lipa karta Patrik.Kad bi bar takve tiska tvoj prijatelj Adam i ispisa mi koju za veze koje smo radili na 50 kad je plovija,ali možda ipak previše očekujem,hi.DIGITAL,A ŠTAŠ !

73,9A6R
ŽIVOT JE PREKRATAK ZA QRP !

9a5cw

Tnx Reny, cujem da ce Smajo QV poslati karte kad zavrsi studij, e sad ovisi o njemu kad ce ih poslati ;) a mozda i o nekoj profesorici... ;)
Onda ce se zenit, pa dica... GHz... preskaleri, DBV-T over 1.2GHz, DDS+M2/korijen=po_cole .... do tada ce tebi dojatit cekat karte  :-\

Deda s56a - slikaj mi tu PC kutiju sa komponentama - ne interesira me UV lampa u PC škatuli - daj malo vise LUXa kad to budes slikao.
VNtrafo iz mikrovalne?

73

9A3GE

Evo ga.....Ama gdje ste ljudi...ste izašli vanka...u restorane ..gostione..diskače..privatne tulume...a ? Ma niste...tu ste ? Elem ..riknuo nam repetitor R4 na Učki...( ali imamo mi par u rezervi..R0..(Rovinjski i Riječki)...te na 439.000.00 Mhz  na Učki ...te ATV..i ne može veza past..)pa smo na primjeru Južne Hrvatske pardon...Dalmacije vršili neka mjeranja 9A3HY i ja ...danas....daklem od JN75EI lokatora do R4 na Učki ima 23.568 metara i 2.1 centimetar...precizno izmjereno ..sa GPRS-U-VIEW...te ostalim priručnim spravama....a najvažnije mjerenje je izvršeno od lokatora pa do gostione "Žamarić" i to iznosi 498 metara i 26.8 centimetara...inspiraciju za ta mjerenja sam dobio posjetom HRS strani ...? Tamo kratkovalci i pokoji ukavejac mjere duljine od Spljeta ..Bola ...Vidove Gore....(nisu bili baš jako precizni...nemaju APRS i ostale sprave koje proizvodi Gos.Aličajič i daje na korištenje lokalnom RA pučanstvu a neki su bogme i sami napravili to...a na ovoj našoj strani smo napredni..u svemu...juče gledao Gos. Cukona....Majstora u živo na ATV...U BOJI BOLAN..!))...Ah...što južnije to tužnije...svaka slučajnost je slučajna...! Beee.! Održano par MS veza....obična demonstracija sile...bez hvale...vidjelo me u Englasku i Njemacku...tu u Francusku...daj ..daj da napravimo vezu...nemere...Qrl ..73 tandaramandara....kako kaže Vlada ...ako pet puta ne napišeš TNX QSO ..UFB..o ostalo ne hebu te tamo...zapravo više na tom ON4KIST  chatu samo bla bla...sa finim manirima u Francuskom stilu...bah..! I onaj glavni žandar..vlasnik...ak pišeš po Hrvašku...oma skoči za vrat...Engliš plis... Baćuške fini po Ruski...i njih nije nikad upozorio...boji se zakačit sa Rusima..Ukrajincima...takav dojam imam....ja tamo se ukopčam i oma napišem...dotični nije dostupan ....i am away...tako niko ne dosađuje i ugovara vezu...se pogleda tko zove i koja frekvencija pa se proba...jeli...a za bla-bla imamo mobitele..? Obično MS-jaši rade sa par stotina W. te jednom antenom ..i sada kada nema rojeva ljudi probaju i ide to..povremeno...sad za koji dan su izvrstni rojevi jeli..i čak je takmičenje...samo naprej...za prva mjesta treba grupa i 500-1000 W. ? Budem malo gledao..u Utorak počinje..a i vi probajte malo pogledati...ne treba neka dB antena i snaga...refleksije su odlične....čuje se i na zvučnik...nekad se radilo i SSB....Vaju -taju tuseventusevenrogerroger...poderati grlo...danas elegantno..PC to radi ..gledate film na tv..i radite UKV ..i ti Dx.ove.....cijelu Jurop...pa tko može i hoće neka se malo oproba...a ne čekati sezonu i konteste i osvojiti pedesetpeto mjest..odzada..? Gos Mike...saluti....evo danas sam testirao sprave na Moonbounce.....bila je velika aktivnost...propagacija čas dobra čas slaba..( EME ili veze via Mjesec...godišnje ima samo par dana kada je propagacija odlična...ostalo je tako - tako..zavisi..snaga...Rx sistem ..šum lokalni i lokalne smetnje te oprema iliti TRX koji se koristi za to....Najvažnije je dobar prijemni sistem ..antena i prijemnik..malo šuma a veliko pojačanje....e pa testirano danas par konbinacija.....najprije mali FT 817..( Tony...!)...veliki FT 897...te FT 897 KAO BAZA NA 28 Mhz i transverter...? .................FT 817....PRVI.........(mali je dragulj na UKV).........DRUGI......IC703 i transverter.....tu negdje ...FT897 i transverter.......TE zadnja uzdanica ...FT987....( signal -šum jako loš...??? ) ( prodaje se kome treba za KV.).....daklem...rezultati su bili očekivani...treba sve svako toliko testirati...iako to nije sve najtočnije...tu negdje...propagacija se brzo mjenja ,...sada se sve vidi ...pa pol sata jako slabo..i opet dobro...tek toliko..to je uradjeno na zamolbu više Ramatera....eto...ali svako radi sa onim što ima...I NORMALNO NIKAD NISMI ZADOVOLJNI...treba bolje ...? Pa stvore se....super malošumna pojačala...i slično što se da upotrebiti za naše stvari...? Do tada se koristi ovo što imamo...poboljšava se uvijek prijemna strana...to je najvažnij....POSLJE ANTENA....(evo tu..prodaje se 16 elem. ant...pojačanje 16 dB...MORA DA JE DUGAČKA ISTO 16 METARA...za dobiti to pojačanje...staviš te dvije PARALELNO  dobiješ 32 dB....jednostavna računica a..?) Dole vam je slika...od masu toga odabrao sam tu....ono gdje je  -13...primljeno sa transverterom.....par put je transv. bolje primio...ali ti je bez veze..takva refleksija bila...ali pruža satifaction ...trenutno..no...? Eto...ste gledali FILMOVE NA TV....ja jesam....kada je Seegal istukao i upucao pola grada... a Henry Silva glavni negativac...gledam ga pol stoljeća....uvijek negativac ..čini mi se u jednom filmu je igrao na pravoj strani...te poslje onaj opet upucao pola tajne pokvarene službe ( Wesly ...po Berlusconiju...osunčani )..? No subotnja zabava...par filmova....rad preko Mjeseca...ćevap od "Fadile" te čaša Istarskog  Terana...nije loša a ? Ekipi Vinkovčana puno uspjeha u MS kontestu ! Izmjerite metre kolko vam je od -do...precizno...da UKV pučanstvo zna...da ne zaostanemo tamo za nekim FJAT PANJE  i ostale bezvezne napise čime se bave ono Kratkovalci..tamo...? Bah..! Sledeće je testiranje IC 202 i TR7 te ak stigne jedna stara makinjica..(samo 144 Mhz....najprije bez modifikacije a poslje ugradim de luxe ulazni dio...? A da...čeka se nova lampa za linear....? Pozdrav sviju..! M.
Martin 9A3GE

9A9T

Evo da ne budeš baš tak usamljen ovdje Martine...
Aktivan sam ponovno EME, napravio 50 postaja, svega 3 duplirao.
Ide dobro, sad već radim i one koji su malo "slabiji" od mene a ne samo snagatore. Radim kolko stignem ali premalo, premalo...
Zamijenio sam horizontalni rotator, sada je G800 gore i gađanje ide i bez kamere. Kamera je opet na stupu ali radi tako, tako, nije nešto (Martine ona tvoja je super ali ide gore kod prvog slijedećeg remonta).
Napravio sam i nešto MS veza, vrlo zgodno samo treba vremena ovako dok nema rojeva. Nadam se ponešto raditi u "blizancimidima"... :D
U podrumu gradim malu vinoteku pa se lomim palit stanicu ili mješat mort... ???  ???  ???
Al flaša je uvijek blizu i kak onda neš pil  ::)

Martine, definitivno bolji prijem sa AGC OFF, probaj ako imaš mogućnost ga isključiti, naročito kad je visok nivo smetnji.
Pojača se šum i signali u šumu dok ga AGC skriva na račun jačih "signala", smetnji...itd. pa čuješ samo ono što ti smeta a ono ispod ne  ;)
Jučer sam baš morao prekinuti kad si se ti 3GE pojavio, zvao si onog amera sa 1x21el antenom...čuo sam ga super, -23 dok se nije izgubio zbog elevacije mjeseca. A ti si bio u direktu -16, tako nešto ak se ne varam.

Sve u svemu 4x 6el oblong radi svoj posao dobro a skinuo sam i onu ispod antenu za 4m ( sad će se Muzikant obradovati ) i ide na drugu štangu sa 6m antenom...sad me kopka da stavim i 70cm antene na vertikalni rotator...al ne prije nekog nužnog remonta...

CU EME & MS
9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !

yu1qt

U pravu si Tom, 73 Muzikant. :)
Andra YU1QT

9A9T

A, 73 Andra,
znao sam du ću te "isprovocirati" barem sa dvije riječi da se javiš...nešto te nema, šutiš...ili opet nešt u Ratarima kuhaš... ::)
Nema nam ni chat-a više na ovim stranicama za malo piskaranja...ne znam jel su ga namjerno ukinuli.
Na moj upit nije nitko odgovorio... :o

9A9T - Tom
------------------
I onda kak neš pil, al
najte kaj zameriti !