Main Menu

YU1QT Oblong 13el

Started by yu1qt, 24. July. 2007, 19:42:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

yu1qt

Evo pre nego odem na odmor da predstavim jednu ozbiljnu antenu.
Sigurno ce webmaster ovo sloziti bolje od mene,73&GL
Andra YU1QT

yu7ef

Upravo danas mi je stigao DUBUS 3/2007 gde je takodje objavljena ova antena

Bravo Andro

Popa

9A9L

Bravo Andro. Vidim da je objavljena u Dubusu. A to znaci da je prava.

73s de Leon 9A2KL
73's de Leon 9A9L

yz1zo

LEONE NA DRUZENJU U ZEMUNU U TU CAST JE POPIJENO PIVO  JE U DRUSTVU  YU1QT  YU1EV YU7HI I  ex YZ1ZO / YT2RA   
             73      ROLE

9A9L

Sada treba Andru dok je pod utjecajem te obadvije pive, nagovoriti da stavi ovdje diagram za stak 4 x 15 pa da se vidi sta je busilica na 2 m
73's de Leon 9A9L

yu1qt

Danas sve moze Leone,ti si vlasnik tog info.Samo,ima nova verzija ,HI!  :D
Andra YU1QT

yu1qt

Promace mi tvoj stack.
Andra YU1QT

9a5cw

Pozdrav, najprije cestitke na izvrsnim antenama.
Andro jel moze slika kako si pricvrstio oblonge za boom (na mail obrisime_pa3k @vip.hr ) ??

Majstor 9a3asf slozio doma 9el. oblong koji profunkcionirao iz prve i Popovih 4x6el... rade antene ko zmaj.
73

yu1qt

Evo,a komplet info otisao na tvoj licni mail.
Andra YU1QT

9A9L

Patrik, poanta je u luster klemama. Po 3 komada za svaki element i elementi vise prema dolje. Jedino na zraceci element moras staviti luster klemu prije savijanja a za ostale elemente netrebas jer se u klemi spajaju.

Nadam se da sam ti pomogao, a i ostalima koji ce raditi, jer mi se cini da je Andro otisao u RR pa se nece moci ovdje javiti.

73's de Leon 9A9L

9A9L

73's de Leon 9A9L

s56a

9A5CW: Majstor 9a3asf slozio doma 9el. oblong koji profunkcionirao iz prve i Popovih 4x6el... rade antene ko zmaj.

Srbija ima odlicne tenisere i simulatore antena  ;D

Neverovatna je ljubav radioamatera do trodimenzionalnih konstrukcija antena. 
YT1NT se jednom upitao - da li one zrace neke drugacije radiovalove?

GL IOTA & 73 de Mario, S56A, N1YU sa 5L50 F9FT na 6 m

9a6c

Sad će nam sve biti jasnije.

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A9L

Eto, meni je jasnije ...narocito da sa f9ft 5 elemenata nemozes za godinu dana napraviti 121 dxcc na 50 mhz. Sa trodimenzionalnom antenom se i to moze. Valjda zato sto se YT1NT jos uvijek pita...

73's de Leon 9A2KL sa 5 el OBLONG na 6 m i 121 DXCC u godinu dana.
73's de Leon 9A9L

9a6c

Lako je napravit 121 dxcc kad ti je bila prestupna godina...

Šta bi se tek dogodilo da malo spljoštiš te oblonge pa da ih svedeš u omiljene dvije dimenzije... Bar se ljudi ne bi čudili, posebno oni koji ih nikad nisu upotrijebili. Oni drugi valjda znaju u čemu je tajna 3D talasanja.

Ma, o čemu mi pričamo, kad je sve jasno...

Jedva čekam da mi poraste još jedna dimenzija, Leone ti si neposredno odgovoran. Za ponašanje na bandu ne odgovaram.

CU GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)