HA8RM transverter 28/144

Started by 9A5K, 20. June. 2008, 23:58:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A5K

Pozdrav svima..

Ima li netko malo više iskustva s podešavanjem transvertera iz subjecta?
Naime, postadoh sretni vlasnik jednog primjerka navedenog. Kako je autor van 9A,
a transverter malo pokazuje čudne navike, svaka pomoć je dobrodošla. Naime,
izgleda da pomalo VF upada u neke dijelove u predajnom dijelu transvertera i
onda isti zakuca snagu do kraja, neovisno ima li pobudnog signala ili ne..
Pa sad, da ja tu kao "okorjeli" KV-jaš ne zaribam ponešto, svaka pomoć je
dobrodošla.. Može tu ili na mail 9a5k(at)9a5k.com.
Hvala unaprijed..

73,
Krešo - 9A5K

9a4qv

To ti ga dodje ono kao, oscilira mi izlaz transvertera, e sad kako je slozeno pojacalo, to je vec druga prica.
Odnesi to kod nekog susjeda, majstora da ti nastima izlaz ili pobudu tog izlaza.

Ali pohvalno od naseg precjednika, sprema se za HLJK 10 dana prije, very good  ;D

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9A5K

Yep... do tog sam zaključka i ja došao... :-)

Vidjet ćemo što se da..

TNX.

73,
9A5K

P.S. Ima još do HLJK...

9a6c

MA zabunio se čovjek, misli da je ovo WRTC...

;D
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A3GE

Evo ga.....sa mora...Vlado je u Kini.../Red /.....to sto se desava je....kako je Adam rekao...oscilira izlazni dio....poslje mjesaca...obicno "procuri" 116 Mhz.....posto je relativno blizu radne frekvencije pa to ide van....? spregnuti sa izlazom/spojiti na ant. ili lazno opterecenje/ digi. frekvencmetar pa se odmah vidi sto "curi"........Potrebna je izvjesna instrumentacija da se to postima....DIP -METAR...D. FREKVENCMETAR...te VHF SONDA...koja se spoji na Analogni instrument../ na volte....2-10 volti..../ te izvjesno iskustvo i praksa da se to sredi...! Sefe pa naci ce ce koji majstor da to podesi..? Ako ne " curi " 116 Mhz onda samooscilira neki stepen u lancu i normalno pobudjuje sve do kraja...i na izlazu imamo jak signal koji se dobro vidi na SWR-metru ...a nije radna freq. na pr. 144.300   nego je nesto "levo"...To se desava...po zimi sve ok....kada zagrije poremeti se....?  Tako..! Adame jes poslo..?   GG.... jel zeleni se cuje....? Rakac jes naredio antenu..? Tom sta bilo ..? Radi sada ok WSJT und sistem.....Nigdje nikoga....samo podhebavanje...ccccccccc....i jos izgubili na fusbalu.....Vamo bogme vruce   ...32   ... grada a u Tunisu bili 43 grada....i gdje je  ES....i to omanulo...ccc ...ok vozi se dalje...pozdrav sviju UKV-jasima prvo pa i onda onim "zalutalim" .....he he vidim nasa uprava ih je oma " iskrcala" .........9A3GE/MM...../bez radija/ .....M.
Martin 9A3GE

9a6c

Alo Martini... zeleni ide na Prominu JN83CW i isprobat će ga 9A3MR i njegovi gangsteri u HLJK... G Pavljic je na Veljebitu, 2x39 na 432 MHz i TS811, euforija, a Adam kvari raspoloženje...okinuo jutros jedan ispit i sad su mu svi krivi... postao zločest...

Ja ostajem doma za HLJK i ako se ne ubijem dotle, budem qrv mit 9 el dk7zb hm i 120W+IC275E... Uglavnom QAP, jer probijam na RTL kanalu od kabelske, malo im je jadan kabel na mojoj zgradi...

Mislimo na tebe i suosjećamo s no-radio situation...

GG

Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A5K

TNX svima na savjetima...
Malo podešavanje filtera iza mixera u izlaznom stupnju je izgleda riješilo problem...
Čini se da se to malo razdesilo, pa procurilo što treba i što ne treba...  ;)

Idućih dana ću još malo probati, da ne bude kakvih iznenađenja.

73,
9A5K

9A3GE

Tako je ....dobar job....bravo Sefe....evo pred Monte Karlo usidreni...milijun jahti okolo...vrelo....popodne slobodno pa si ide u horizontalu...kako kontest na 432 Mhz...? Eno i ES u tijeku...bas vam zavidim....Pozdravljeni sviju.....! M.
Martin 9A3GE