POKUPLJE 2008.

Started by 9a4m, 11. May. 2008, 23:48:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a4ww

Pozdrav!!

Znam iz prijašnjih godina da nije trebalo odraditi sve postaje suorganizatora ali tada su postojali bonus bodovi...

Ove godine bonusa nema, pa po mom mišljenju ova rečenica ostaje nejasna. Zato sam i reagirao...

Alen
Alen, 9A4WW

9a1ww

Pozdrav!

Od navedenih postaja suorganizatora nisam cuo u takmicenju samo:
S59ACA SEMIC i 9A1CAR GLINA.

Inace za info dovoljno je odraditi samo jednu postaju suorganizatora
ili organizatora, jedina vaznija promjena je da nema vise BONUS BODOVA.

vy 73 de Zeljko

9a4m

Quote from: 9a4ww on 19. May. 2008, 12:26:52
Ima jedna rečenica u propozicijama koja, po mom mišljenju nije dovoljno jasna, pa molim organizatora da se očituje prije isteka roka za slanje log-ova...

Citiram:"Da bi posaja bila u plasmanu mora uraditi najmanje jednu vezu s postajama suorganizatora."

Ja ju tumačim ovako: Ako nisi napravio po jednu vezu sa svim postajama suorganizatora, nisi zadovoljio uvjete da budeš u plasmanu.

Da li je moje tumačenje ove rečenice isto kao i organizatora??
Ili je za plasman dovoljno odraditi jednu vezu s bilo kojom postajom suorganizatora??

Alene,
Željko 9A1WW ti je već odgovorio, ali da ponovimo: DOVOLJNA JE JEDNA VEZA S NEKOM OD POSTAJA SUORGANIZATORA.

Bonus bodova nema jer su samo komplicirali stvar kod obrade logova, a i pokazalo se prema dosadašnjem iskustvu da vrlo malo utiču na konačni rezultat.

Logovi se mogu poslati na pokuplje@hamradio.hr ili staviti direktno na robota.
Poželjno je slanje na mail da organizator nema problema kod razvrstavanja kategorija.

U konačnici, svi logovi biti će obrađeni uz pomoć robota.

Što se tiče termina i pravila dobro bi bilo prisjetiti se VHF Okruglog stola u Sisku od prije desetak godina i načina na koji je sve to oko Activity contesta počelo.
Naime, u to vrijeme kroz godinu održavalo se nekoliko contesta koji su bili u različitim terminima bez nekog čvrstog pravila (Požega, Đakovački vezovi, Pokuplje...) Tada smo se dogovorili da pokušamo sva ta "manja" natjecanja uklopiti u termine kada i neke bliže DXCC imaju povećanu aktivnost, a to je bila upravo treća nedjelja u svibnju.
Pokuplje se u kontinuitetu održava se od 1996. upravo u terminu te treće nedjelje.
Istini za volju, bilo je određenih problema s kašnjenjem rezultata u zadnje vrijeme ali vjerujem da toga više neće biti.

Cilj activity contesta, po mom mišljenju, je povećanje aktivnosti na VHF-u bez obzira na kategorije.
Do sada je to bilo samo na 144MHz, a vjerojatno će se od iduće godine proširiti na "više bandove". O tome će vjerojatno više reći naš UKV menadžer kad za to dođe vrijeme. A i ovdje će biti off topiic.  :)

Inače, u contestu su radili svi suorganizatori, osim 9A1CAR.
Propagacije, čini se, prilično loše. Aktivnost uobičajena.

73
Mate 9A4M

9a4m - jn85ei

9a4ww

OK... Ja sam zadovoljan odgovorom.

Mate, moraš priznati da rečenica kako je napisana u pravilima daje prostora za raspravu koju sam započeo... Molim uzmite u obzir moj prijedlog za nagodinu. Tnx

Alen
Alen, 9A4WW

9a4m

Organizator VHF natjecanja POKUPLJE 2008. - Radioklub SISAK 9A1DFG - objavio je neslužbene rezultate na www.hamradio.hr/pokuplje

U narednih 8 dana organizatoru se mogu uputiti pisane primjedbe na rezultate putem e-mail-a: pokuplje -at- hamradio.hr

Podjela nagrada i hamfest biti će u rujnu, a točan termin i mjeseto biti će objvljenI naknadno.

73
Mate 9A4M
9a4m - jn85ei

9a4ww

Valjda su rezultati postali konačni... Ili??

Alen, 9A4WW