POKUPLJE 2008.

Started by 9a4m, 11. May. 2008, 23:48:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A4EW

Quote from: 9a3gj on 16. May. 2008, 19:54:24
E , moj Hrvoje !Ti reče:

Što se tiče Podravine 2007 mislim da je već održan i hamfest na kojem su podijeljene nagrade pa pretpostavljam da se onda znaju i rezultati  Huh?

A ja tebe pitam ? Čiji si ti post čitao jer ako si meni odgovarao za PODRAVINU 2007 ,pa tko je spominjao PODRAVINU 2007 ?

Ja sam napisao post ispred tvoga pa mi nije jasno kako ti to vidio PODRAVINU umijesto PREGRADA 2007 !
(Željko-9A4FW,vidim da su objavljeni rezultati za sedmi period prošle 2007 god. za 9A ACTIVITY pa me zanima da li su objavljeni i službeni rezultati Pregrade 2007 koji su ujedno i ustvari bili nosioci tog sedmog perioda.
Da nebude nejasnoća ovdje kad se otvoreno govori o contestima , znači pravilima pojedinih takmičenja negovori se o nikakvom dizanju tenzija već jednostavno svatko pita ono što ga zanima.)

A kako sam te shvatio iz tvoga objašnjenja u koju ću kategoriju ući za 9A ACTIVITY 2008-5.period to znači da se moj pozivni znak može onda naći u dvije kategorije jedna ALL a druga samo FM pa mi opet nije jasno : Može li tako da budem u dvije kategorije za Activity jer ako može , onda si mi to trebao javiti ranije !
Mladen

Mladene ispričavam se, moja greška... Zamijenio sam Podravinu sa Pregradom  :-[

73 de 9A4EW, Hrvoje

9A4FW

Quote from: 9a3gj on 16. May. 2008, 19:54:24
E , moj Hrvoje !Ti reče:

Što se tiče Podravine 2007 mislim da je već održan i hamfest na kojem su podijeljene nagrade pa pretpostavljam da se onda znaju i rezultati  Huh?

A ja tebe pitam ? Čiji si ti post čitao jer ako si meni odgovarao za PODRAVINU 2007 ,pa tko je spominjao PODRAVINU 2007 ?

Ja sam napisao post ispred tvoga pa mi nije jasno kako ti to vidio PODRAVINU umijesto PREGRADA 2007 !
(Željko-9A4FW,vidim da su objavljeni rezultati za sedmi period prošle 2007 god. za 9A ACTIVITY pa me zanima da li su objavljeni i službeni rezultati Pregrade 2007 koji su ujedno i ustvari bili nosioci tog sedmog perioda.
Da nebude nejasnoća ovdje kad se otvoreno govori o contestima , znači pravilima pojedinih takmičenja negovori se o nikakvom dizanju tenzija već jednostavno svatko pita ono što ga zanima.)

A kako sam te shvatio iz tvoga objašnjenja u koju ću kategoriju ući za 9A ACTIVITY 2008-5.period to znači da se moj pozivni znak može onda naći u dvije kategorije jedna ALL a druga samo FM pa mi opet nije jasno : Može li tako da budem u dvije kategorije za Activity jer ako može , onda si mi to trebao javiti ranije !
Mladen

Pozdrav Mladene,

gore sam napisao...Log će se slati DVA puta, jednom za 9A Activity 2008 na robota, a drugi puta za Pokuplje 2008 na njihov e-mail. Pri svakom slanju loga na našeg robota samo izaberi kategoriju u koju želiš ići i stvar je jasna. Ako si do sada za 9A AC bio u kategoriji C1, neka tako i ostane, a za Pokuplje si pronađi odgovarajuću kategoriju i pošalji im log
Treba napomenuti da samo u 9A uopće postoji "Samo FM" i "YL" kategorija. Sve druge zemlje, osim standardnih Jedan op. i Više op., daju uglavnom mogućnost "Low power" kategorije na 144 MHz (cca do 50W).
Zato u Pokuplju i postoji ovaj problem jer se radi o međunarodnom natjecanju.
     Rezultati za sedmi period (Pregradu) su objavljeni samo za 9A Activity jer mi nismo organizator natjecanja "Pregrada 2007". Ako se stvar sa neobjavljivanjem rezultata i podjelom nagrada ponovi i ove godine kada se sve radi automatski, dodijelićemo taj period nekom od klubova koji čekaju prvi slobodan period (Bjelovar, Osijek).
Ukoliko budeš imao dodatnih pitanja na ovu temu, na raspolaganju sam putem privatnom maila.

73 de Željko, 9a4fw

9a6jrz

Quote from: 9A4FW on 16. May. 2008, 12:42:18
Jedina razlika u odnosu na ostale periode je ta što će se log morati poslati dva puta na robota, jednom za 9A AC i drugi puta za Pokuplje.

Pa ovo još nije riješeno !?!
Da li treba onda log slati organizatoru za Pokuplje, a na robot za 9A activity?

9a2ga

Ako sam dobro shvatio log za 9A Activity se šalje na robota, a log za Pokuplje se šalje na mail organizatoru:

pokuplje@hamradio.hr

73 de Boris 9A2GA
Member of HRS, RK 9A1ADE, RK 9A1WFF, ARRL, AMSAT NA, AMSAT UK

9A4FW

Tako je Boris. Log treba poslati i organizatoru zbog specifičnih kategorija. Radi se na tome da robot može raditi i za Pokuplje, ali još sve nije gotovo pa treba poslati log sa naznačenom kategorijom i na pokuplje@hamradio.hr .
    Robot će napraviti samo cross check svih veza i za Pokuplje.

73 de Željko, 9a4fw

9a3gj

Željko , jel to u konačnici znači ako svoj log stavim na robota za 5.period da nisam direktno na POKUPLJU 2008,jer mi se čini da si naveo ako se želi biti na rezultatima za Pokuplje da se moraju rezultati proslijediti njima direktno.
Jer, kako sad da znam tko je radio 5.period activitija a tko je radio Pokuplje,ako su svi zajedno na zajedničkoj listi robota ?
Mladen
Mladen-9A3GJ

Daj još jednu rundu ...

9a6jrz

Quote from: 9A4FW on 18. May. 2008, 14:30:16
Log treba poslati i organizatoru zbog specifičnih kategorija. Radi se na tome da robot može raditi i za Pokuplje, ali još sve nije gotovo pa treba poslati log sa naznačenom kategorijom i na pokuplje@hamradio.hr .

Ups, nisam tvoj prethodni post pročitao. Sve jasno ako se njega pročita.

Da li će se za iduću godinu netko moći prijaviti da popuni termin, tj. da bude suorganizator 9A activity natjecanja?

73 de 9a6jrz

9A4FW

Quote from: 9a3gj on 18. May. 2008, 15:12:59
Željko , jel to u konačnici znači ako svoj log stavim na robota za 5.period da nisam direktno na POKUPLJU 2008,jer mi se čini da si naveo ako se želi biti na rezultatima za Pokuplje da se moraju rezultati proslijediti njima direktno.
Jer, kako sad da znam tko je radio 5.period activitija a tko je radio Pokuplje,ako su svi zajedno na zajedničkoj listi robota ?
Mladen

Pozdrav Mladene,

tako je. Samo još proslijedi svoj log na e-mail organizatora i naznači kategoriju. Svoj plasman za 9A Activity prati na robotu, a plasman za Pokuplje će organizatori objaviti naknadno na službenim stranicama natjecanja i ovom portalu.
    Svi logovi pristigli na robota će biti proslijeđeni i organizatoru Pokuplja, ali zbog razlika u kategorijama se preporuča i slanje loga organizatoru da ne dođe do zabune pri izradi rezultata za Pokuplje.

73 de Željko, 9a4fw

9A4FW

Quote from: 9a6jrz on 18. May. 2008, 17:37:33

Ups, nisam tvoj prethodni post pročitao. Sve jasno ako se njega pročita.

Da li će se za iduću godinu netko moći prijaviti da popuni termin, tj. da bude suorganizator 9A activity natjecanja?

73 de 9a6jrz

Pozdrav Zorane,

U terminu 5. perioda 9A Activity contesta se održava natjecanje "Pokuplje". HRS ne mora biti organizator ili suorganizator lokalnog natjecanja da bi ono bilo u sklopu 9A Activity contesta. Gotovo sva natjecanja u sklopu 9A AC-a su prošlih godina imala različite kategorije od onih u AC-u pa nitko nije duplao natjecanja u istom terminu.
       Novost od ove godine je ujednačavanje kategorija u svima periodima, osim Pokuplja, pa robot može odraditi najgori dio posla za organizatore. Time se mogućnost neobjavljivanja rezultata svela na minimum.
       Trenutno su u redu čekanja na slobodni period RK "Bjelovar" i RK "Osijek"...

73 de Željko, 9a4fw

9a3gj

E Željko,pa tako je trebalo odma reći ,još prije nekoliko dana,kad su stigle propozicije za Pokuplje 2008 neposredno par dana prije  kontesta,da tko želi sudjelovati u Pokuplju po "njihovim"(neusklađenim)propozicijama,šalje logove njima direktno a oni koji ne žele da učestvuju u Pokuplju 2008 po takvima propozicijama već žele biti samo u plasmanu za peti period 9A ACTIVITY-a šalju na robota,jer ako sam ja radio samo FM u portablu oni nemaju takve kategorije i nemaju me gdje svrstati , jer da sam ja htjeo raditi u kategoriji all mode, onda bi radio all mode,a ne samo FM.
Nadam se samo da će i po pristiglim logovima za "Pokuplje 2008- međunarodno natjecanje" i opravdati sve ove diskusije vezane oko toga.

Mladen-9A3GJ

Daj još jednu rundu ...

9a4wt

Pozdrav
Netreba se dizati prasina oko propozicija Pokuplja ,mislim da je Pokuplje malo starije od 9a aktivitija i da se propozicije nisu bitno promjenile i da nije tesko poslati dnevnike na oba organizatora.
73 9a4wt
imala majka dva sina jedan pametan a drugi radioamater

9a4ww

Ima jedna rečenica u propozicijama koja, po mom mišljenju nije dovoljno jasna, pa molim organizatora da se očituje prije isteka roka za slanje log-ova...

Citiram:"Da bi posaja bila u plasmanu mora uraditi najmanje jednu vezu s postajama suorganizatora."

Ja ju tumačim ovako: Ako nisi napravio po jednu vezu sa svim postajama suorganizatora, nisi zadovoljio uvjete da budeš u plasmanu.

Da li je moje tumačenje ove rečenice isto kao i organizatora??
Ili je za plasman dovoljno odraditi jednu vezu s bilo kojom postajom suorganizatora??

Ako sam u krivu, predlažem promjenu pravila za iduću godinu, da ta rečenica glasi kako slijedi:

"Da bi posaja bila u plasmanu mora uraditi najmanje jednu vezu s bilo kojom od postaja suorganizatora.

Što kažete??

Alen, 9A4WW
Alen, 9A4WW

9a3gj

Moje mišljenje je da bi sam contest Pokuplje daleko bolje djelovao da se prebaci za prvi puni vikend u šestom mjesecu,pa da bude pravi dvadestčetverosatni contest (a može i da ostane petosatni samo u nedjelju),pa mu se u tom slučaju uopće i nebi trebale mjenjati propozicije a ni kategorije.
A da za peti period 9A ACTIVITY bude netko od suorganizatora od ovih što čekaju na red čije bi se propozicije poklapale sa 9A ACTIVITY.
Mladen
Mladen-9A3GJ

Daj još jednu rundu ...

9a3gj

Alene,mislim da je dosada bilo dovoljno odraditi jednu-bilo koju postaju od suorganizatora,a ne sa svakim po jednu,što mi je pomalo i logično jer ove godine nema bonus bodova.
Mladen
Mladen-9A3GJ

Daj još jednu rundu ...

9a3gj

Od mojih 119 qso-a u Pokuplju 2008 sa 1126 asl, "nisam uspio odraditi" postaje suorganizatora S59DJR-Novo mesto
                                                                                                                              S59DMJ-črnomelj
                                                                                                                              S59ACA-Semić
                                                                                                                             i 9A1CAR-Glina
pa me zanima dali ih ih je netko odradio sa možda manje veza i sa niže nadmorske visine ili se jednostavno nismo čuli zbog
loših propagacija i atmosferskih smetnji.
Mladen
Mladen-9A3GJ

Daj još jednu rundu ...