Main Menu

GS35b pojacalo

Started by 9a5cw, 21. March. 2008, 10:19:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A3GE

Ne plaši Adame omladinu ilti mladež....ima gumene rukavice ..za zaštitu...eljektričarske  taj traf je onda ok...samo trebaš još  par inštrumenata..ovo je skoro gotovo...pa može se to konpletirati....napravio sam ti i BIAS....sve u paketu...nema zime ..naročito kada te drmne...! M.
Martin 9A3GE

s56a

GS35B je najradosnija sa naponima vecim od 3 kV pa ce sa tim transformatorom od 1950VAC ici malo teze!

Koja je shema bias?  Tesko je menjati prednapon sa jednom diodom (Zener?) i tranzistorom.

9a1un

Paco ako je to onaj trafo ca san vidija onda ti je mali za GS35, trebas imat barem 1 amper kad ga uduplas.
Najidealnije negdje 3,2-3,5kV 1A. Turbinu za to hladit imas kod mene.

73 Davor 9A1UN

s56a

Onih 1750V se moze spustiti sa 240V na primaru pa udvajati na 3kV+ ali to nije EME IP resenje :-)

9a5cw

Mario, nadji mi EME trafo ;) 3000V , key down 2800 ispravljeno... jel dosta 1950V trafo za GS31b?

73

9A3GE

Paco jel ovaj dobar...M.
Martin 9A3GE

9a5cw

jebene... bolji mu je onaj kran za 6m eme...
ciao a tutti

9A3GE

Aspirante e construttore di LINEARE con valvola GS35b ....? 9A5CW...9A9SF ...9A6PSM......Patrik na "skraćenom kursu"...Visoki  naponi i oko njega..!M.
Martin 9A3GE

9a5cw

Pozdrav,
evo bio sam kod 3GE isprobati trafo i VN dio pojacala, nesto visokog napona izaslo van ... ;)
Dobio na poklon jos nesto dijelova i limarije ... tnx 6PSM i 3GE ...
Sad jos ovo na slici baciti u kutiju! i pomolit se ... naravno upravljanje relejima 12-18V, trafo grijanja... dvije prigusnice...
Kako budem nesto sastavio, tako cu stavit pokoju sliku...

73

ps. Martin ovako se spaja bias plocica? vidi Grid_bias_unit_schema1.jpg

9A3GE

Ala ..sve je tu....amici...deve avere sempre...! Ok.....tako je...negativ od visokoga napona ide tamo u točku -HV....i doda se onaj sklop sa mA...Am..ili što već imaš....sada u Pordenone bude Štand sa sa instrumentima analognim..sve ima ..nije ni skupo...ccca...5 E. komad...ima novih i iz furde...ti su bolji..ala ružniji...  ? Sada kutija ..po propisu ? M.
Martin 9A3GE

9A2PT

Evo jedan VN ispravljac u izradi
2000/3200V  1.2a

9a6c

Ne da ti vrag mira, a?

Još ću i ja nešto morat uslikat :D

GG
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

s56a

GS35B ima indirektno grejanu katodu sa jasno definisanim prikljuckom pa je upotreba srednjeg izvoda na transformatoru grejanja po N3GB pogresna.  Sa VF komponentama na slici je profitabilnije pa cak i jednostavnije napraviti 50/144 MHz pojacavac. 

LP MMM YU8/S56A iz Jagodine

9a5cw

Deda, ne daj bože dual band ;) Talijani bi poslali mornaricu na Istru (kočarice) ... Makar varijanta ne bi bila loša - splater simo, splater tamo, čistiš sve naokolo...
Imao sam prilike diskutirati sa IV3GBO, napao me je da sam mu zakucao s-metar do kraja i da me čuo po cijelome bandu  ;D
Onda smo unesli podatke u RW calc i rezultat je bio isti koji je on dobio na svome uređaju.

73

sm7vzx