9A microwave contest 2025.

Started by 9a4qv, 06. June. 2025, 21:46:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a4qv

Još nije kasno  ;D  da sutra i u nedjelju skinete prašinu sa mikrovalne opreme i pokušate ostvariti pokoju vezu od 23cm na više.
Forecast predikcije predviđaju umjereno dobru propagaciju u kopnenim dijelovima subotu navečer dok se za nedjelju ujutro očekuje dobra propagacija preko mora.

Iako to u našem kalendaru nije navedeno, i Talijani imaju uW nathecanje u subotu i nedjelju tako da će povećane aktivnosti sa zapada definitivno biti.

QV
"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

A kad neće niko, opet moram ja...

Bit će na 490 m asl u nedjelju od zore do kraja, 70 el yagi i dobro otvoren koliko doli nešto može bit dobro. Lokator JN73XS, raritet na bilo kojem bandu :D

Bit ću na chatu i svaki poziv na spoj je dobrodošao bez obzira na QRB, ionako se drugačije sigurno ne bi čuli.

CU@23cm!

GG

Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a6c

E ka...

Prvi sat rasturačina i skoro 20 veza, svi me vole ko brata i mole za sked, a onda obrat - prosjačka opera i plač majke božje...

Total 34 veze i prosjek 400 km, ali od prosjeka se ne živi...

ODX OK2A od 775 km i još par veza over 700 koje je lakše uraditi nego neke od 300.
na svu sreću oko podne krepucne ispravljač za uređaj i sav sretan sve rastavim i bjež' kući. Na brdu vrućina, over 30 C debelo, disat se ne može.

Di su oni dani kad sam jedva čekao ići u portabl, a sad jedva čekam da nešto krepa pa da se pokupim :o

Ovaj put sam imao feeling kao da radim s CONTEST 25 - zovem na XYZ i slušam preko cijelog banda...bit će da i o meni tako misle ::) KO zna šta je bilo...

CU
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a6c

Bilo bi zanimljivo čuti kako je blo sjeverno od Save u lijepoj našoj. OK1TEH kaže da su uradili 15 9A postaja za OK2A! Tri puta više nego Talijana!

A ni LZ2T nije loše prošao kako se vidi s priložene mape kontakata.

Ja sam uradio sve što se moglo preko chata osim 9A4OP, ali očito je bilo još toliko ljudi na bandu koji su radili kao nekada.

GG

9A7RR

Gola Plješivica. JN74UT Cesta na granici mogućnosti za moj Peugeot Rifter. Gore ja i pokoji quad koji mi beskonačno idu na živce. Dečke koji dolaze s kros motorima ipak tako ne doživljavam, budući da to treba ipak znati voziti, a i nisu tako bučni. 52 el. yagi. Bunker podnošljiv s malo previše fekalija za moj ukus, ali preživio sam :) Radio kao 9A5CCM. Krešo i Branko me u međuvremenu upoznali s KST chatom pa sam uspio odraditi 41 qso. Dobivao sam dobre raporte. Uvijek se malo izmučim sam postavljajući antene, ali sportski pristup me je uvijek veselio. Kad ekipa za IARU VHF to malo počisti, eto mene opet gore:-). Naravno ako vrijeme dozvoli, jer  ipak je to opaka planina. Spavao u autu jer mi postavljanje i rastavljanje šatora odnosi previše vremena, a s brda treba zbrisati na vrijeme, počelo se mrčiti na zapadu pa je ideja o spavanju u autu ispala skroz ok.