Prvi vhf/uhf susret "Psunj 2023"

Started by 9a9i, 10. June. 2023, 23:25:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9a9i

Pozdrav svima,
sa odlično organiziranog i posjećenog prvog vhf/uhf susreta "Psunj 2023"sa odličnim predavanjima ,odličnim druženjem i odličnom hranom možete pogledati dosta fotografija na linku:
https://photos.app.goo.gl/XhZnnKXt3oegw8Kj6
73 , 9a9i - Vlado
73 de 9a9i - Vlado

9a6c

Pravi UKV meeting, nikad više parabola sakrivenih ispod majica:-)) A bogami, ima nekih sasvim impresivnih 8)

Dobro je da se ovako nešto organizira, kamo sreće da se tako nešto dogodi i južno od Save, ali bojim se da bi svi stali za jedan stol... Manje QRM-a i nije baš neka blagodat...

CU na bandu

G

Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A2PT

Imenjače hvala ti za ljepe slike uvijek približiš zbivanje i onima koji nisu bili prisutni.Samo me jedna stvar bode u oči,da je prosjek godina po mojoj procjeni iznad 50,a možda i više.Pozdravljam skup.73 svima stojte mi dobro i do slušanja...73 Vlado...

9a3aq

HVALA zaslužnima za organizaciju a posebno domaćinima-ekipi AAY na podmetanju leđa oko krajnje provedbe .
Lijepo je bilo vidjeti hrpu poznatih faca ...
Predavanja isto prikladna.. Adam je skriveno reklamirao(hi) Adam.. ups Adalm !
A čobancu se NIŠTA NE MOŽE PRIGOVORITI... valda se na kamerama neće vidjeti koliko tanjura smo pojeli ;)
Odlično da je Vlado/9I popravio fotoaparat i stavio film, pa ima slika/dokumenata i za putne naloge

S obzir na količinu svojih godina i hrpu mojih sijedih ipak moram primijetiti-napomenuti-upozoriti da održani susret NIJE PRVI vhf/uhf susret PSUNJ
Još u sedamdesetima ( poslije puštanja u pogon rpt R8 na Psunju ) organizirani su "SUSRETI oko R8" i tu je glavna "tema" bio UKV ... a u to doba tek smo "privirili" prema GHz.. hi
Opet je ekipa iz AAY na čelu sa Dudom(Dubravkom)2ROE i Borom 2REJ bila nositelj ideje susreta. I ostali ali i "priženjeni Gradiščani" su pomagali koliko su mogli. Susreti su održavani na Strmcu u objektu Crvenog križa i okolnim vikendicama. Za znatiželjne bila je organiziran prijevoz na vrh brda šumskom cestom terenskim autom, posjeta i razgledanje RTV odašiljača na Psunju.
Posjetitelji su bili iz većeg dijela ondašnje države. Osim predavanja održavane su i prezentacije HAM tehničke opreme i antena ( za 23cm, 13cm, WBFM 10GHz... ). Preko tamošnjeg jezera smo testirali DX.
Nažalost , radi poznatih razloga ( ali i SK 2ROE ) krajem osamdesetih zamrla je organizacija susreta.

MISLIM DA SE NE TREBAMO STIDITI POVIJESTI.. I ONDA SE NEŠTO DELALO !!! i na ukv !!!

9A5ALC

Susreti su bili odlično organizirani (jedino da je bilo manje QRM-a tijekom predavanja), i predavanja su bila odlična. Samo me zanima, kada se podvuče refa, koliko je stolica pokidano  :) , te dali je pronađen balon ?