Main Menu

Lik

Started by 9A5ALC, 18. August. 2022, 16:58:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A5ALC

Več neko duže vrijeme, nekad na netu naletim na jednog vrlo "osebujnog" lika, zove se Nikola Gnječ iz Makarske.
Dali ga netko zna ?
Komentari :-)

https://www.youtube.com/watch?v=RwrEE4cS4zs

https://www.youtube.com/channel/UCUcQj7Vn5m2iMa_FnOMs1Ew/videos

9a6arp

Baš mi je drago da netko dijeli moje mišljenje. Sve što lik kaže je istina.

9a4qv

"I do not think that the wireless waves I have discovered will have any practical application."
Heinrich Rudolf Hertz

9a6c

Internet sve trpi...pa i ove likove.  Lajkić po lajkić i eto ti kakti karijere, Maja the Šuput već kosu čupa, a D Dvornik sprema slatku osvetu.
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9a3ru

Da se ne naljute pravi alkari,ali:
alkar Nikola Gnječ----UNIŠTA!!
Njegovo izlaganje o radio amaterstvu me podsjeća na Micu Trofrtaljku i njezinu izjavu o W.A. Mozzartu:
"Jes' ,momak lepo peva, al' nejdu mu ploče ko lebac"
Stoga, momak Nikola je "fulao ceo fudbal"  :)
Sjedi---jedan i malo guglati o radioamaterstvu...guglati!

9a5ay

Lik je interesantan, koliko san svatia komercializirao je svoju mrežu repetitora, međutim ako koristi frekvencije dodijeljene radioamaterima i zrađuje lovu to bi službe trebale ispitati? Međutim neznam šta ima protiv nas i naše "dosade", po svaku cijenu nastoji nas omalovažiti.
A što se tiče njegovog znanja evidentno nešto malo konta a naša učiteljica (povijest) nas je naučila da likovi koji nešto malo znaju a ne kuže materiju naprave najveću štetu.

Pozz, D

9A5ALC

Koliko sam ja skužio on je napravio nekakvu svoju mrežu od 17 repetitora koja pokriva neko šire Makarsko područje i od toga je napravio nekakav svoj biznis.
Mislim  da koristi PMR i FRS/GMRS bandove i frekvencije.

https://www.youtube.com/watch?v=xMJF3bj_iqY&t=93s

Nisam u tome prestručan, ali ono što sam pročitao, FRS/GMRS je američki pandan "europskom" PMR-u, te se u Europi uopće ne koristi te u Europi uopće nije legalan.

A možda čovjek i ima svoju profesionalnu mrežu i naravno dozvolu od HAKOM-a, ne znam, ali sumnjam.

9A3AL

Razvidno je da tu imamo autokratski oblik upravljanja klubom, s naglaskom da članovi mogu biti oni koji su spremni platiti "realnu cijenu kvalitetnog rada", ili će dobiti "cipelu". Ne zna se kakva im je zakonitost rada, upravljanja i novčanog poslovanja, a to nije naša briga.

Kao što i sam "lik" navodi, to nema nikakve veze sa svjetskim radioamaterskim pokretom, kojemu mi pripadamo i koji ima nekoliko milijuna članova u oko 350 DXCC entiteta. To su druge frekvencije, pozivni znakovi, svrhe itd.

Ognjen, 9A3AL

9A5VLK

Oni djeluju kao udruga i nalaze se u registru udruga pod imenom CD klub Madox. Što se tiče HAKOMA ne nalazim nikakve dozvole izdane na udrugu ili to ime. PMR je pod općom dozvolom i nije dozvoljeno repetiranje niti ERP veći od 500mw i to isključivo tvornička neskidljiva antena tako da je upitna legalnost. Mislim da mu čak jedan parrot repetitor zadire u HAM frekvencije jer su u offsetu rx i tx. Ja ih čak tu i tamo čujem...