Pravila UKV natjecanja za 2021. godinu

Started by 9A5R, 21. December. 2020, 18:49:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

9A2M

Quote from: 9a6c on 31. December. 2021, 15:24:47
Jedna veza, jedan bod?

Pa to je smijurija!!!!

Taj nivo je za lokalni klub, a ne za ozbiljan contest.

Ovo mogao se onda zvati i baofeng dx contest😡

Jel mi mislimo unaprijediti nešto ili sve svesti na najniže grane?

Pa ću s ja gnjavit da uradim dx na 23 cm?

Šta nije bolje otići tamo di ima par ljudi i pozvati ih na piće
, A umjesto maske nek ponesu vokac pa se preko stola kao radimo.

VELIKO RAZOČARANJE😔

A šta se ti Gogo čudiš?

U UKV komisiji su ljudi koji su kratkovalci. I po principu natjecanja na KV-u su napravili propozicije za UKV.

9a6c

A tek kad počne horor na mikrovalovima🤔

Antene široke pola stupnja pa ti Miško gađaj🍌...

Ne bi rekao da je ekipa baš kV tipa, ali u kontekstu svega predlažem da se uzme ime koje je Adam predložio👍.

Znam da slabo vidim, ali nekako mi čini da se kod Talijana  boduje pametnije, valjda nije bilo Adama kad su smišljali ime pa su dobro smislili...

Još nije kasno za pametne poteze...

HNY

GG

PS - ako nije kasno i nema odstupanja od zadanog, predlažem bar promjenu imena, ipak samo jedno slovo: Local Activity Contest aka LAC.

Jer se po ovom na to i svodi.
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A2M

Rasprava je trajala jako dugo. Prihvaćeno nije ništa od prijedloga.
Nije još kasno da se stvari isprave.
Ipak propozicije amenuje UKV manager a onda IO HRS-a.

73 de 9A2M, Hrvoje

9a6c

Zvuči razumno, ali objavljeno je među pravilima pa biće da je neko blagoslovio.....
Chris Rea - This ain't no technological breakdown, oh no - this is the road to hell (svaka sličnost s FT8 posve je namjerna)

9A5HZ

Ako sam dobro pročitao robot će odrediti broj bodova tj. nitko neće znati koliko je bodova osvoji do objave rezultata. KATASTROFA po mojem mišljenju.
Molio bih također pojašnjenje gdje voditi veze da bi ih mogao poslati u ADI formatu. Možda za neke glupo pitanje ali šta mogu. Protumačite kako hoćete.
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A5M

9a1un

9A5M

Kako piše u propozicijama 1qso -> 1bod
Odradiš 50qso od toga 25 velikih različitih polja. Rezultat je umnožak veza i polja
Dečki, sve ovo smo uveli zbog promoviranja rada na 144up i nismo nišla loše mislili. Dapače
Ovakve propozicije imamo godinu dana na DACC contestu i okej su. Takvo isto imaju i naši susjedi.
Tko bi nama  svima udovoljio taj se još nije rodio.
I meni se ne sviđaju propozicije nekih natjecanja, imam izbor raditi ili ne
Svima sve najbolje u novoj 2022.

9A5R

Pozdrav svima,

kalendar i pravila UKV natjecanja imamo, rađeni su u najboljoj volji i uz puno kompromisa.
Nikada nismo imali više natjecanja pa tko što voli, neka izvoli...
    Croatian Activity Contest (CAC) je natjecanje za sebe, zašto bi moralo biti identično pravilima ostalih natjecanja? Jesu li NAC/IAC identični IARU natjecanjima? Nisu, a jako su uspješni.
    Hoće li i u ovom natjecanju sjevernije stanice 80% vremena držati antene u smjeru OK/DL jer jedna veza donese 600+ bodova? ili će više okretati antene prema jugu i istoku jer svaki lokator je bitan? Mišljenja sam da će ovo biti natjecanje drugačije od ostalih, kako je i bilo zamišljeno...

Poštujte različita mišljenja, a ako se pokaže da nešto ne valja, ispravit će se u slijedećoj godini. I Digital Activity Contest (DAC) je dočekan na nož, ali smo više nego zadovoljni na kraju prve sezone...
    Želite pobijediti u prvom izdanju CAC-a? Neće biti dovoljno aktivirati se samo na 2m. UKV komisija je tu napravila dobar posao zbrajanjem svih bandova i perioda.
     U koliko Vaš log program može kreirati samo EDI format, evo jedno od rješenja problema:

http://lea.hamradio.si/~s52aa/hamsoft/editoadif.htm

Više od 20 godina imamo 9A Activity contest i jesmo li se svi usuglasili oko pravila?  :)

Sretna Vam Nova 2022. godina uz pregršt zdravlja, veselja i dobrih veza!  ;D

73 de 9A5R, Željko
There is only one success - To be able to spend your life in your own way... (Christoper Morley)

9a6c

Greška...

9a6c

Nema ovo veze s poticanjem rada na bandovima. Uradili ste loš posao i točka, a još možete popraviti. Dilema između broja veza i množitelja poznata je odavno iz kV natjecanja, ali ni tamo nije svaka veza ista, za dx dobiješ više.

Za koga je ovo stimulativno pitam se?

Cilj bi bio poticati izvrsnost, a ne vući za rukav i moljakati nekog da se priključi...ovo mi sliči na onaj čuveni rad s mladima koji opet ostanu vječno mladi i nikako da ostare na bandu. Samo umjesto slikanja za časopise i web stranice imati ćemo nekakve plasmane posve devalviranih vrijednosti

Trebali bi se boriti da odradimo jo73, a ne jn73...da ne citiram u ovoj banalnoj prigodi JFK oko leta na Mjesec...

Veselila me pomisao na ovaj contest, ali za ovu lakrdiju nemam volje.

Jedan množitelj manje, ali za fanove baofenga nebitno.

HNY

👎👎

A tko vam je uostalom smetao da ostavite qrb i uvedete množitelje kao dodatnu zavrzlamu? Pa da vidimo šta će biti.
I šta je to ham Spirit  u vezi kst chata?

9a6c

Quote from: 9A5R on 31. December. 2021, 21:18:56
Pozdrav svima,

Croatian Activity Contest (CAC) je natjecanje za sebe, zašto bi moralo biti identično pravilima ostalih natjecanja? Jesu li NAC/IAC identični IARU natjecanjima? Nisu, a jako su uspješni.

Želite pobijediti u prvom izdanju CAC-a? Neće biti dovoljno aktivirati se samo na 2m. UKV komisija je tu napravila dobar posao zbrajanjem svih bandova i perioda.
quote]

Ako je ideja vodilja bila da se bude originalan no matter what, onda svaka čast, ali ako je rezultat oksimoron, nisam siguran.

Za sad ne bih potpisao samopohvalu UKV komisiji, povjerenstvu ili kome već...

U postu by 9A3DF nije bilo ni riječi o ovom nakaradnom sustavu bodovanja već samo o terminu i drugim stvarima pa se pitam jeste li tu genijalnu zamisao imali u rukavu od početka ili ste nadošli tokom brainstorminga :o

Citat nije školski, ispričavam se, jutros me kompjuter ne voli, sori.

9a6c

Kome je do ozbiljnog rada u contestu utorkom, evo linka na IAC: http://www.ari.it/contest-vhf-up/iac/regolamento.html

Imaju plasman i za strance, a google translate može pomoći oko jezičnih problema.

POZZZ

PS - zanimljiva stvar, oni su za zaostale i nenapučene krajeve ustanovili nekakvu skalu bonus bodova kao poticaj za rezidente... nema tu pomoći, tu si di si, ili radi il'ne radi. Ionako se uvijek boriš samo protiv samog sebe di bio da bio.

9A5HZ

Moramo nešto što mi se sviđa i pohvaliti. Kalendar takmičenja je ODLIČAN. Čestitka autoru.
73 de 9A5HZ  Zlatko

9a1un

Po meni format qso bod penalizira udaljenije stanice. Ja mogu napravit bez puno muke 200 taljana koji rade u IACu u svakom periodu, netko iz JN95 tesko ce nakupit toliko qso a sa bodovima bi imao vece sanse

73 UN