Proslava ARISS programa na ISS-u

Started by 9A2M, 26. December. 2020, 10:23:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

9A2M

Povodom proslave 20-te godišnjice od pokretanja radioamaterskog rada na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ARISS program), od 24.12. do 31.12.2020. predviđeno je emitiranje SSTV slika. Za prijem i dekodiranje može se osvojiti specijalna diploma a sva pravila i uputstva nalaze se na ovom linku.

https://ariss.pzk.org.pl/sstv/

Za osvajanje diplome potrebno je poslati barem jednu (od 12 različitih) primljenih i dekodiranih slika.

U privitku su dvije slike koje sam do sada uspio primiti na ručni uređaj Icom IC-E92D i njegovu gumi antenu. Za dekodiranje sam koristio Android mobilni telefon i aplikaciju Robot36.

73 & GL svima koji će pokušati!

9A2M, Hrvoje

9A5CZK

Pozdrav,
evo i ja sam u današnjem preletu uspio uhvatiti 2 sličice.
73 de 5czk

9A2M

Od 24.12. do danas primljeno i dekodirano jedanaest SSTV slika sa ISS-a. Fali mi još jedna pa da složim cijeli album koji se emitira (12 slika). Ima fore još 2 dana...

9A2M

Uvjeti iz propozicija za osvajanje diploma ispunjeni i evo jučer i danas su stigle tri! Četvrtu očekujem.

9A2M

Stigla i četvrta diploma  :)

9A5ALC

Evo i ja dobio jednu  :D

9A2M

Evo kao šećer na kraju danas stigla i zlatna diploma 🙂. Bila bi i platinasta ali od 12 slika jedna nije ispunjavala uvjet high quality kvalitete. S obzirom na skromnu opremu (vokac bez vanjske antene) nije loše ni zlato ;)

9A5CZK

Hrvoje,
daj mi molim te reci gdje se apliciraš za dodjelu ostalih diploma?
Ja sam aplicirao samo za ARISS i nju sam dobio.
73 de 5CZK

9A2M

Pozdrav,

Nažalost zakasnio si jer je deadline za sve diplome istekao. Osim ove koju si osvojio bilo je moguće osvojiti još četiri. Rusku za minimalno 3 dekodirane slike sa 90% kvalitete, portorikansku za 1 dekodiranu sliku. Indonezijski program: diploma za 1 dekodiranu i brončana, srebrna, zlatna i platinasta za 4, 7, 10 ili 12 full quality dekodiranih slika.

Preporučujem ti da se učlaniš u FB grupu 9A radioamaterske satelitske komunikacije. Tamo imaš puno korisnih informacije i savjeta.

73 & GL! de 9A2M, Hrvoje